Cum ar trebui părinții vaccinați să abordeze diferite situații dacă copiii lor nu sunt imunizați

Cum ar trebui părinții vaccinați să abordeze diferite situații dacă copiii lor nu sunt imunizați
Publicat: 28/03/2021, 23:02
Actualizat: 06/04/2021, 14:32

În timp ce mulți părinți vaccinați pot răsufla ușurați, poate fi greu a petrece timpul liber în timp ce copiii lor sunt nevaccinați. Copiii trebuie să se joace, să socializeze cu colegii de clasă și cu prietenii, fără ca părinții să se îngrijoreze tot timpul.

Cum ar trebui părinții vaccinați să abordeze deciziile privind joaca, mersul la restaurante și vacanțe în timp ce copiii lor sunt nevaccinați?

Analistul medical CNN Dr. Leana Wen, medic de urgență și profesor invitat de politici și management al sănătății la Școala de sănătate publică a Institutului Milken al Universității George Washington, a abordat subiectul pentru CNN.

Vaccinurile Covid-19, disponibile pentru copii

Dr. Anthony Fauci a proiectat că până la sfârșitul verii, rezultatele ar putea fi disponibile pentru copiii peste 12 ani, iar adolescenții ar putea începe vaccinarea până la începutul anului școlar. Probabil că cei mai mici nu vor putea primi vaccinul până în 2022.

Sfatul pentru părinții care se vaccinează. Pot ca bunicii să-și viziteze nepoții dacă cei mici nu sunt vaccinați?

Wen: Vaccinarea părinților este cu adevărat importantă. Reduce propriile șanse de îmbolnăvire și, de asemenea, reduce probabilitatea de a transmite coronavirus persoanelor din jurul lor, inclusiv copiilor lor. Centrul SUA pentru Controlul și Prevenirea Bolilor a declarat că persoanele complet vaccinate pot vizita o altă familie în care nu toată lumea este vaccinată, atâta timp cât cei care nu sunt încă vaccinați nu prezintă un risc crescut de boală severă de la Covid-19. Asta înseamnă că este bine ca bunicii să-și viziteze copiii și nepoții și să rămână cu ei, să ia cina cu ei în interior, să-i îmbrățișeze și să nu poarte măști.

Vizitarea unei alte familii în care părinții sunt vaccinați, dar copiii nu?

Wen: Aici ajungem pe un teritoriu dificil. Bunicii care sunt vaccinați vizitează o familie cu unii membri nevaccinați este un lucru, dar este altul când sunt două familii, fiecare cu persoane nevaccinate, care se vizitează reciproc.

Ceea ce știm este că adulții sunt mai predispuși să transmită coronavirus decât copiii mici. De asemenea, merită menționat faptul că adolescenții par să transmită coronavirus la aceeași viteză ca și adulții. Dacă oamenii care nu sunt vaccinați se adună, există riscul ca aceștia să preia și să transmită Covid-19.

Mersul la restaurante? Părinții ar trebui să meargă singuri sau este bine să-și aducă copiii?

Wen: Cred că este important să clarificăm că nu există practic nimic sigur 100%. Totul este să înțelegeți riscul relativ și apoi să încercați să evaluați riscul și să îl gestionați pentru fiecare familie.

Masa interioară are încă un anumit grad de risc. Riscul pentru părinții vaccinați este mult mai mic decât înainte de a fi vaccinați complet. Este bine ca oamenii să-și cântărească riscurile și să decidă că, după vaccinare, vor să se bucure de unele dintre activitățile lor pre-pandemice. Părinții care doresc să meargă din când în când la restaurante ar trebui să facă acest lucru și să încerce să fie în aer liber. Dacă merg la mese în interior, alegeți locuri care au protocoale stricte de siguranță, inclusiv distanțarea între mese și o ventilație bună.

Este o decizie individuală a familiei cu privire la aducerea copiilor nevaccinați în aceste circumstanțe. Riscul nu este zero, dar probabil destul de mic, la restaurantele în aer liber. În interior, acest risc va fi mai mare.

Participarea la petreceri de ziua de naștere? Contează dacă toți părinții din aceste situații au fost vaccinați?

Wen: Cu siguranță m-aș simți mai bine în legătură cu o petrecere de ziua de naștere în care știu că toți părinții copiilor care au participat au fost vaccinați, deoarece șansa ca cineva să fie purtător asimptomatic de Covid-19 este mult scăzută.

Totuși, având în vedere numărul de copii nevaccinați de acolo, nu aș vrea să mă adun în interior. M-aș asigura în continuare că întâlnirea are loc în aer liber și că există o distanță de cel puțin 2m între familii. Toată lumea ar trebui să poarte măști. Același lucru este valabil și pentru întâlnirile de joacă, reuniunile de familie și alte întâlniri.

Autoritățile au decis sâmbătă noi restricții pentru București, care are, în prezent, o rată de incidență de 6,88% la mia de locuitori. Potrivit Comitetului Municipiului Bucuresti pentru Situații de Urgență, măsurile sunt  valabile pentru 14 zile și pot fi reevaluate odată cu atingerea pragului de 7,5 la mia de locuitori.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O femeie bolnavă de cancer a decis să se mute împreună cu familia în „zona...
Ce secret a ascuns Prințul William de Kate Middleton. Nu a vrut să-și compromită căsnicia
FOTO. Cea mai sexy femeie din lume s-a filmat în timp ce se îmbrăca! Fanii...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Unde este Fito? Povestea celui mai notoriu infractor din Ecuador, care a fugit din închisoarea...
Ce a pățit o moldoveancă de 39 de ani, după ce s-a cuplat cu un...
Face furori la aproape 60 de ani! Vedeta curtată de toți bărbații are un fizic...
ANIMAŢIE. Cum s-a produs accidentul înfiorător de pe A1, în care Valentin a fost străpuns...
"Am călătorit în timp". Un profesor ieșit din comă spune că a fost în anul...
Detalii halucinante au ieșit la iveală în cazul presupusului criminal din Orhei. Bărbatul este bănuit...
Poveştile de iubire care au rămas doar o amintire! Imagini tari cu Gina Pistol, Răzvan...
Poate fi anulat ITP-ul dacă mașina scoate prea mult fum?
Biden a promulgat pachetul de ajutor pentru Ucraina
LAC de lavă SPECTACULOS, observat din satelit! Are peste 200 km lungime
Decizie finală pentru plata cu BANCNOTE. Noua regulă devine OBLIGATORIE
Lovitură grea pentru chef Richard. Juratul a pierdut un concurent după al treilea battle: „Am...
Turistă sfârtecată de urs pe Transfăgărășan! Scosese mâna pe geam ca să...
Gabriela Cristea, dezamăgită de lipsa de curaj pentru a-i refuza pe alții! Prezentatoarea TV și-a...
Lovitura dură pentru TikTok! Comisia Europene suspendă noul program al platformei: ”Există riscuri pentru sănătatea...
BANCUL ZILEI. Bulă: - Nevastă, dacă un arab ţi-ar da o mie de parai te-ai...
Începând de astăzi, turiștii trebuie să plătească taxă de intrare în Veneția