Cum au ajutat-o „flerul” și experiența pe o polițistă, aflată la plimbare prin Vama Veche, să depisteze un bărbat căutat pentru furt: „Nu părea să fie din peisaj”

Cum au ajutat-o „flerul” și experiența pe o polițistă, aflată la plimbare prin Vama Veche, să depisteze un bărbat căutat pentru furt: „Nu părea să fie din peisaj”
Sursa FOTO: Facebook, MAI
Publicat: 04/06/2022, 16:49

O tânără polițistă, aflată la plimbare prin Vama Veche, a reușit să depisteze un bărbat căutat pentru mai multe infracțiuni după ce a observat că acesta avea un comportament atipic față de turiștii obișnuiți din Vamă. Confruntat de oamenii legii, individul a recunoscut tot. 

Întâmplarea a fost povestită pe pagina de Facebook a MAI. Tânăra polițistă, aflată la plimbare prin Vamă, a „a zărit un bărbat ce nu părea din peisaj”. Femeia și-a sunat colegul și l-a rugat să verifice numărul de înmatriculare al mașinii individului. În câteva minute a venit răspunsul.

„- Mașina e furată din Timișoara. Individul mai e acolo?

– Da, da. Pleacă acum înspre centru.

– Perfect. Îi ieșim în față. Și așa s-a și întâmplat. Oprit de polițiști, bărbatul a recunoscut totul. De fapt, era urmărit și pentru alte fapte. A avut însă o singură întrebare.

Cum v-ați dat seama? Eu am ajuns ieri noapte și am pus imediat prelata pe mașină.

– Nu după mașină. Colega noastră a avut un semn de întrebare de cum v-a văzut prin stațiune.

– Adică ce anume!

– Adică simte hoții!”, relatează MAI, pe Facebook.

Nu este prima dată când Andreea, tânăra polițistă, recunoște pe cineva folosind memoria vizuală, un atu care o ajută enorm în meserie. Ea este Andreea, are 33 de ani si este polițistă din anul 2008.

Are o memorie vizuala de invidiat și mai are ceva: pasiunea pentru meseria pe care si-a ales-o, scriu colegii ei pe pagina de Facebook a MAI.

A fost întrebată de multe ori dacă nu i-a fost teamă să intervină la acțiuni care necesitau forța fizică. Răspunsul a fost de fiecare dată același:

– Teamă? Niciodată! Eu sunt polițist!”, potrivit MAI.

Sursa FOTO: Facebook, MAI

„Nu demult, colegii ei se uitau pe niște imagini de pe camerele de supraveghere ale unui magazin. Se vedea cum un individ care încercase să-și protejeze fața cu o șapcă, furase din casa de marcat banii, profitând de neatenția vânzătoarei.

– Pe tipul acesta îl știu de undeva. Opriți imaginea când intră în magazin, le-a spus Andreea colegilor.

S-a uitat câteva secunde la acel individ.

– Da, el e! Este din Odorheiu Secuiesc. I se spune… și ăsta e modul lui de operare. Să vorbim cu cei de la Odorhei.

După numai câteva minute, individul era identificat. Adus în fața polițiștilor și-a recunoscut fapta”.

Polițista a reușit, prin aceeași metodă, să depisteze și un individ din Iași, căutat pentru furt.

„- Avem poza asta. Ți se pare cunoscut?

– Îl știu. E din Iași, dar stă foarte puțin acolo. E voiajor. Fură din locuri publice, de regulă genți sau portofele. Trebuie prins când ajunge acasă, când vine să-și lase “prada”.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase