Cum au fost distruse 200 de doze de vaccin anti-Covid la un centru din Cluj și ce s-a întâmplat cu persoanele programate pentru imunizare

Cum au fost distruse 200 de doze de vaccin anti-Covid la un centru din Cluj și ce s-a întâmplat cu persoanele programate pentru imunizare
Doze de vaccin anti-Covid, dezvoltate de Pfizer-BioNTech (Sursa foto: Shutterstock)
Publicat: 25/01/2021, 20:05
Actualizat: 25/01/2021, 20:09

Un număr de 200 de doze de vaccin anti-COVID-19 de la un centru din Cluj au fost distruse, după ce – în timpul nopţii – frigiderul în care erau depozitate s-a stricat.

Cadrele medicale au constatat, dimineata, că frigiderul nu mai avea temperatura ideală pentru a depozita vaccinurile şi, astfel, au luat decizia de a scoate acele doze compromise din uz.

Dimineaţa s-a constat că temperatura nu era cea care trebui în frigiderul în care erau stocate dozele de vaccin. În consecinţă, au fost scoase din uz circa 200 de doze de vaccin. Acestea au fost înlocuite”, a spus Mihai Mleşniţe, manager Institut Regional de Gastroenterologie şi Hepatologie Cluj Napoca, citat de Antena 3.

Persoanele programate pentru imunizare au fost nevoite fie să meargă la un alt centru de vaccinare, fie să amâne până când dozele vor fi înlocuite.

Pacienţii care erau programaţi în ziua respectivă, în urma discuţiilor cu celelalte centre de vaccinare au fost redirecţionaţi, până când noi am primit alte doze de vaccin”, a spus Mihai Mleşniţe.

Caz asemănător și la Petroșani, dar acolo numărul dozelor distruse a fost mai mic

Campania de vaccinare anti-COVID-19 a început cu stângul la centrul din Petroșani, după ce 10 flacoane cu 60 de doze au fost distruse.

Directorul Direcţiei de Sănătate Publică (DSP) Hunedoara, Sebastian Mezei, a anunțat faptul că cele zece flacoane de vaccin anti-COVID-19, care fuseseră livrate la centrul din Petroșani în cursul zilei de duminică, 17 ianuarie, au fost distruse după ce o asistentă comunitară nu le-a păstrat la temperatura corespunzătoare, relatează Adevărul.

Dozele urmau să fie folosite începând de luni, 18 ianuarie, dar procesul de vaccinare s-a făcut cu întârziere, după ce au fost aduse alte doze, prin intermediul DSP Hunedoara.

Ele trebuiau ţinute la o temperatură de 2 – 8 grade Celsius, timp de 120 de ore după degivrare, însă ea le-a introdus într-un congelator, unde au stat la -19 grade Celsius”, a declarat şeful DSP Hunedoara, notează Ziarul Hunedoreanului.

Ce se întâmplă dacă ne vaccinăm împotriva COVID-19 și suntem deja infectați cu virusul, dar nu știm?! Explicațiile medicului Adrian Marinescu (EXCLUSIV)

Persoanele care se vaccinează împotriva COVID-19 şi sunt infectate deja cu virusul, însă nu ştiu acest lucru pentru că sunt asimptomatice, se pot imuniza fără să existe efecte secundare, spune medicul infecționist Adrian Marinescu pentru GÂNDUL.

Marinescu: „Dacă avem un test pozitiv, amânăm vaccinarea”

Nu se întâmplă nimic rău prin faptul că se vaccinează cineva care este asimptomatic. Ce este important în momentul în care facem un vaccin este să nu avem o simptomatologie acută. Dacă avem o simptomatologie specifică SARS-COV-2, facem febră ș.a.m., este bine să amânăm vaccinarea. Dacă suntem asimptomatici nu este niciun fel de problemă pentru că practic nu sunt modicări importante de tipul inflamației și atunci nu interfererează în niciun fel. Vom avea un dublu mecanism prin care obținem anticorpi. Dacă avem un test pozitiv vom amâna însă vaccinarea. Însă dacă, suntem în situația în care ne-am infectat înainte și nu ne-am testat și nu avem simptome, nu este niciun fel de problemă”, explică medicul infecționist Adrian Marinescu.

Dragoș Tănase
Dragoș Tănase are o experiență de aproape 20 de ani în presa online. A absolvit Facultatea de Jurnalism din cadrul Universității Hyperion în anul mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Furie și indignare după ce fotografia cu teroriștii Hamas defilând cu trupul gol și mutilat...
Mirel din Timişoara, renegat de familie după crima oribilă! Gestul făcut de fiecare membru în...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Avertismentul lui Donald Tusk. „Ştiu că sună devastator, dar a început o nouă eră: era...
VIDEO EXPLOZIV | Lider PNL, surprins când o posedă în mașina de serviciu pe tanti...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
15 județe, sub avertizare cod galben de vreme severă până diseară. Meteorologii anunță vânt puternic...
Ies la iveală noi detalii despre Mirel. Tânărul este cunoscut pentru agresivitate: "Era foarte obsesiv,...
Autoritățile au decis. Cine va avea custodia Ritei, fiica regretatei Rona Hartner: ,,Tatăl are rolul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Metodă „DRONA” folosită pe autostradă. Care sunt șoferi vizați? - VIDEO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Bestia COSMICĂ din INIMA galaxiei noastre S-A TREZIT
Sprijin de 330 LEI LUNAR în România. Decizia oficială anunțată azi, 29 martie
Surpriză pentru fanii Survivor. Cine este Alba Renai, noua prezentatoare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Primele declarații ale familiei lui Mirel Dragomir, după tragedia de la Timișoara! Tatăl tânărului: "Nu...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
"Nu-mi pare rău că sunt la închisoare". Mirel Dragomir nu are remușcări după fapta comisă....
BANCUL ZILEI. Învățătoarea: Bulă, îți dau un bilet să îl duci lu’ taică-tu. Dar să...
Oamenii transmit mai multe virusuri animalelor decât invers