Cum ne revenim după mesele bogate de Paște. Specialistul în nutriție, Lygia Alexandrescu, ne spune cum de la mesele bogate la alimentația de dietă. Care sunt cele mai mari greșeli pe care le fac oamenii în perioada următoare?
Specialistul în nutriție, Lygia Alexandrescu, a spus cum trebuie să ne hrănim corect, după mesele de Paște.
„Sigur că ne propunem să mâncăm echilibrat, cu moderație, însă sărbătorile întotdeauna lasă niște urme. Norocul este că aceste alimente tradiționale nu s-au consumat foarte multe zile, avem doar 3 zile de Paște, și atunci putem să ne revenim la ceea ce organismul cunoaște în timpul anului, în perioadele în care se respectă niște reguli.
Cea mai mare greșeală, dacă ar fi să vorbim despre greșeli, este înfomaterea. Faptul că îți vin pantalonii un pic mai strâmți sau nu te simți confortabil în pielea ta, îți dă tentația să renunți la alimente, lucru care nu este în regulă, pentru că, mai ales în timpul zilei, dacă nu avem mesele suficient de dese în așa fel încât să avem senzația de foame sub control, atunci organismul, care are un metabolism bazal, și aflăm simplu înmulțind greutatea cu 24 de ore, de acel număr de calorii corpul nostru are nevoie pentru funcțiile fiziologice.
Și neconsumând alimente, acel număr de calorii se va consuma cu siguranță seara, lucru care, clar, se vede pe cântar a doua zi. Așadar, necesarul de calorii din timpul zilei să fie bine răspândit, adică cu mic dejun, care să nu conțină foarte multă proteină animală, începem dimineața cu kefir, cu una-două felii de pâine integrală, o brânză mai puțin sărată, legume de sezon, iar ceaiul sau cafeaua să fie consumate după mic dejun.”, a spus specialistul în nutriție, la știrile Prima TV.
CITEȘTE ȘI: