Iată motivul pentru care drobul de miel nu trebuie să fie primul aliment consumat la masa de Paște! Nutriționiștii au avertizat asupra alimentelor bogate în grăsimi, consumate la mesele Sărbătorilor Pascale, care se pot digera mai greu.
Drobul de miel reprezintă unul dintre preparatele prezente la masa de Paște, care poate fi un real deliciu. Totuși, nutriționiștii avertizează asupra anumitor aspecte legate de modul în care este digerată mâncarea. Carnea de miel se poate digera mai greu, spre deosebire de alte alimente, iar combinațiile culinare ar trebui evitate. În caz contrar, ar putea genera anumite probleme de sănătate.
În această perioadă, mesele sunt bogate în grăsimi, iar după zile întregi de post, consumul acestor alimente ar putea provoca un șoc organismului. În plus, există posibilitatea ca organismul să nu aibă resursele necesare la dispoziție, pentru a putea digera corespunzător mâncarea bogată în grăsimi, mai ales după o noapte petrecută în frig, la Înviere. De aceea, unii dintre specialiștii în nutriție recomandă ca drobul de miel să nu fie primul aliment mâncat la masa de Paște.
Odată ingerat drobul de miel, există probabilitatea să apară balonarea, în doar câteva minute. În plus, nu trebuie să existe nici combinații alimentare, pentru a evita riscul apariției unei crize biliare sau a durerilor de stomac. Înainte de a ingera alimente bogate în grăsimi, ar fi indicat să se consume iaurt, un ceai sau o gustare ușoară, arată Fanatik.
De altfel, medicul nutriționist Mihaela Bilic a avertizat asupra consumului de alimente ce pot îngreuna digestia.
„Dacă mănânci un ou fiert, cu gălbenușul tare care este greu de digerat, cu siguranță o bilă leneșă o să fie deranjată de acest aliment. Dar nu este nicio tragedie. Asta nu te duce la spital. Mai degrabă indigestia și tot ce înseamnă efort abdominal vine din multe alimente amestecate.
De exemplu, dacă este vorba despre carne care ține stomacul plin și se digeră mai greu, mai ales prăjelile (…). În momentul în care mâncăm acest aliment (oul) cu legume este foarte bine”, a explicat Mihaela Bilic, la Antena 3 CNN.
Secretul lui Sorin Bontea pentru cel mai pufos cozonac de Paște
Ce reguli trebuie să respecți ca să nu te îngrași după masa de Paște. Trucurile de care să ții cont
Cum prepari drob de PUI pentru masa de Paște. Rețeta simplă și aromată
Sursă foto: Shutterstock – caracter ilustrativ