Cum s-a înecat Cristi în apa de un metru adâncime la Therme Balotești. „Efectiv a căzut din picioare”

Cum s-a înecat Cristi în apa de un metru adâncime la Therme Balotești. „Efectiv a căzut din picioare”
Sursă foto: captură Observator TV
Publicat: 14/02/2022, 11:03
Actualizat: 14/02/2022, 13:53

Cristi, un băiat de 17 ani, s-a înecat după ce a leșinat într-o piscină de la Therme, unde apa are puțin peste un metru. Verișorul lui nevăzător era lângă el și a cerut imediat ajutorul, speriat că nu-i mai răspunde. 

Cristi era însoțit de unchiul şi verișorii săi la centrul de relaxare din Baloteşti. Adolescentul se juca alături de verii lui în zona destinată copiilor, când i s-a făcut brusc rău în apă.

Copilul meu de 16 ani, nevăzător, care a stat tot timpul cu el, a sesizat că nu mai răspunde Cristi. Uitându-ne pe camere, azi-noapte, s-a văzut că a căzut, efectiv a căzut din picioare, la o apă relativ mică”, a declarat unchiul lui Cristi, pentru Observator TV.

Băiatul urma să împlinească 18 ani

Adolescentul era din Dragomirești Deal, județul Ilfov. Peste o lună, Cristi ar fi împlinit 18 ani.

Echipa de salvamari a centrului a intervenit conform protocolului de securitate și a efectuat manevre de resuscitare până la sosirea echipajelor SMURD, spun reprezentanții Therme. Din păcate, medicii nu au putut salva viața tânărului.

Polițiștii orașului Otopeni care au mers la Therme au stabilit că adolescentul era însoțit de un unchi. Moartea este suspectă, pentru că apa era mică în locul unde băiatul s-a înecat, spun martorii.

„Erau câte doi salvamari acolo, deci cineva păzea încontinuu. Au intervenit salvamarii imediat şi după aia a venit și SMURD-ul. Atât am văzut: că îl resuscita”, a precizat un bărbat care a asistat la tragedie, pentru Știrile PRO TV.

Astăzi, în jurul orei 19:40, personalul de supraveghere (echipa de salvamari) a centrului nostru a observat un tânăr de 17 ani în piscina din zona Galaxy, care nu se putea ridica la suprafața apei și a intervenit prompt, conform protocolului de securitate. Personalul de prim ajutor din cadrul complexului i-a aplicat acestuia primele măsuri de ajutor până la sosirea echipajelor SMURD. Acesta a fost preluat cu semne vitale, continuîndu-se manevrele de prim ajutor”, a declarat pentru Gândul Andrada Șeitan, directorul de comunicare al Therme România.

Cercetările sunt continuate de polițiștii Serviciului de Investigații Criminale Ilfov, care vor stabili, după cercetarea la fața locului și audierea martorilor, ce s-a întâmplat și dacă vor fi luate măsuri legale.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase