Cum să plătești mai puțin la gaze. Trucul care îți poate scădea factura și cu 25 la sută!

Cum să plătești mai puțin la gaze. Trucul care îți poate scădea factura și cu 25 la sută!
Sursa FOTO: Pixabay
Publicat: 03/10/2022, 12:51

Prețurile facturilor la gaze și la curent electric au explodat în ultima perioadă, acestea fiind mult mai mare decât cele din perioada similar a anului trecut. În acest context, corelat și cu scumpirea alimentelor, însă fără ca salariile să crească, românii caută tot felul de metode de a economisi, pentru a reuși să plătească mai puțin.

De exemplu, un simplu truc te poate face să îți reduci prețul facturii la gaze chiar și cu 25 %.

Astfel, pentru a putea avea o factură mai mică, tot ce trebuie să faci este să schimbi temperatura setată pe perioada nopții la centrala termică.

Trucul care îți poate scădea factura la gaze

În acest sens, trebuie să ai grijă să setezi modul optim de funcționare al centralei, pentru ca aceasta să consume cât mai puțin, la eficiență maximă. Mai mult decât atât, specialiștii recomandă și montarea unui termostat (în cazul în care nu există deja) pentru optimizarea temperaturii, iar acesta ar trebui reglat la o temperatură de maximum 22-23 de grade Celsius în timpul zilei, iar noptea, valoarea nu ar trebui să depășească 19 grade Celsius .

Alte modalități de economisire pentru facturi mai mici

Dacă ai reușit să optimizezi consumul centralei termice, există și alte modalități care te vor ajuta să plătești mai puțin.

• Ferestrele trebuie etanșate. Dacă ai pierderi de căldură, centrala va trebui să funcționeze în plus și astfel va consuma mai mult.

• Izolarea termică a locuinței. O casă sau un apartament izolat termic va păstra temperatura pentru o perioadă mai îndelungată, astfel că vei reduce consumul de gaze.

• Scade temperature cu un grad. Deși abia vei sesiza diferența, la finalul lunii vei vedea cu ochii tăi diferența în costul facturii.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase