Prima pagină » Actualitate » Cum să prepari gogoși de post pufoase. Ce ingredient să adaugi în aluat

Cum să prepari gogoși de post pufoase. Ce ingredient să adaugi în aluat

Cum să prepari gogoși de post pufoase. Ce ingredient să adaugi în aluat

Iată cum să prepari gogoși de post pufoase. Vezi mai jos, în articol, ce ingrediente să adaugi în aluat, pentru ca desertul să iasă delicios. 

Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, unii dintre creștini aleg să se abțină în fața consumului de lactate, ouă, carne și alte produse derivate. Există o multitudine de rețete de post care pot fi abordate, de la preparate sățioase, până la deserturi delicioase. De data aceasta, vă arătăm cum să preparați gogoși de post pufoase.

Cum să prepari gogoși de post pufoase

V-ați gândit să preparați rapid un desert pentru cei dragi? Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, unele persoane nu consumă anumite tipuri de alimente – ouă, lactate, carne și produse derivate. De aceea, pentru ca papilele gustative să fie încântate, la o masă în familie, ați putea alege să preparați gogoși de post pufoase. Iată ingredientele pentru pregătirea aluatului:

  • 500 de grame de făină;
  • 50 de mililitri de ulei;
  • 4 linguri de zahăr;
  • 25 de grame de drojdie proaspătă (sau 7 grame de drojdie uscată);
  • 1 plic de zahăr vanilat;
  • 200 de mililitri de apă călduță;
  • Un praf de sare;
  • Esență de vanilie;
  • Zahăr pudră (opțional, pentru decor);
  • Ulei pentru prăjit.

Mod de preparare – rețetă de gogoși de post pufoase. Drojdia se dizolvă în apa călduță, într-un bol, apoi se adaugă 1 lingură de zahăr și 1 lingură de făină. Se amestecă și se lasă 10-15 minute. Între timp, într-un bol mai mare se adaugă făina cernută, sarea, zahărul, zahărul vanilat, esența de vanilie. Apoi, după ce drojdia s-a activat și a devenit spumoasă, se adaugă peste celelalte ingrediente.

Treptat, se adaugă 50 ml de ulei și se frământă până când aluatul devine moale și ușor nelipicios. După aceea, bolul în care a fost frământat aluatul gogoșilor trebuie să fie acoperit cu un prosop curat. Se lasă la dospit circa 1 oră (volum dublat). Apoi, aluatul se pune pe o suprafață presărată cu făină și se întinde cu sucitorul. Pentru forma rotundă, se poate folosi un pahar.

Apoi, gogoșile formate se mai lasă alte 15-20 de minute la odihnit, acoperite. Apoi, se adaugă ulei într-o cratiță și se prăjesc gogoșile pe ambele părți. După ce sunt scoase pe un prosop de hârtie și s-au răcit, se poate adăuga zahărul pudră deasupra, arată Fanatik.

Vezi și:

Rețetă mănăstirească de sarmale cu orez și ciuperci. Se folosesc ingrediente simple și gustoase

Rețetă de ciorbă de varză, preparatul tradițional care te poate ajuta să slăbești. Conține ingrediente naturale care oferă beneficii sănătății

Rețeta de TIRAMISU în stil italian a Ginei Bradea

Ingredientul secret folosit de marii bucătari pentru chiftele fragede

Trucuri eficiente pentru cele mai pufoase clătite de post. Ce tip de făină trebuie să folosești, de fapt

Sursă foto: Shutterstock – caracter ilustrativ

A căpătat experiență în trustul Intact Media Group și a activat, ulterior, în echipa Kanal D. În 2019 s-a alăturat trustului Gândul Media Network, semnând articole în CIAO, VERDICT, CANCAN ... vezi toate articolele