Iată cum să prepari gogoși de post pufoase. Vezi mai jos, în articol, ce ingrediente să adaugi în aluat, pentru ca desertul să iasă delicios.
Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, unii dintre creștini aleg să se abțină în fața consumului de lactate, ouă, carne și alte produse derivate. Există o multitudine de rețete de post care pot fi abordate, de la preparate sățioase, până la deserturi delicioase. De data aceasta, vă arătăm cum să preparați gogoși de post pufoase.
V-ați gândit să preparați rapid un desert pentru cei dragi? Pentru că ne aflăm în Postul Paștelui, unele persoane nu consumă anumite tipuri de alimente – ouă, lactate, carne și produse derivate. De aceea, pentru ca papilele gustative să fie încântate, la o masă în familie, ați putea alege să preparați gogoși de post pufoase. Iată ingredientele pentru pregătirea aluatului:
Mod de preparare – rețetă de gogoși de post pufoase. Drojdia se dizolvă în apa călduță, într-un bol, apoi se adaugă 1 lingură de zahăr și 1 lingură de făină. Se amestecă și se lasă 10-15 minute. Între timp, într-un bol mai mare se adaugă făina cernută, sarea, zahărul, zahărul vanilat, esența de vanilie. Apoi, după ce drojdia s-a activat și a devenit spumoasă, se adaugă peste celelalte ingrediente.
Treptat, se adaugă 50 ml de ulei și se frământă până când aluatul devine moale și ușor nelipicios. După aceea, bolul în care a fost frământat aluatul gogoșilor trebuie să fie acoperit cu un prosop curat. Se lasă la dospit circa 1 oră (volum dublat). Apoi, aluatul se pune pe o suprafață presărată cu făină și se întinde cu sucitorul. Pentru forma rotundă, se poate folosi un pahar.
Apoi, gogoșile formate se mai lasă alte 15-20 de minute la odihnit, acoperite. Apoi, se adaugă ulei într-o cratiță și se prăjesc gogoșile pe ambele părți. După ce sunt scoase pe un prosop de hârtie și s-au răcit, se poate adăuga zahărul pudră deasupra, arată Fanatik.
Rețetă mănăstirească de sarmale cu orez și ciuperci. Se folosesc ingrediente simple și gustoase
Rețeta de TIRAMISU în stil italian a Ginei Bradea
Ingredientul secret folosit de marii bucătari pentru chiftele fragede
Sursă foto: Shutterstock – caracter ilustrativ