Prima pagină » Actualitate » Cumpărături pe ultima sută de metri de Paști. Diferența dintre piețele din București și Bulgaria

Cumpărături pe ultima sută de metri de Paști. Diferența dintre piețele din București și Bulgaria

Ultimele pregătiri de Paști sunt în toi. Piețele, magazinele și băcăniile sunt pline, iar supermarket-urile online primesc mii de comenzi. Cozi au fost însă și la vecinii bulgari. Este primul Paște în. Schengen, iar mulți români s-au dus la cumpărături peste graniță, în speranța că vor găsi produse mai ieftine.

La prânz, cea mai mare piață din România a fost plină ochi. Sute de persoane au stat la coadă pentru miel, ouă și brânzeturi de la fermieri. La vama Giurgiu-Ruse lucrurile stau altfel.

Primul paște de când suntem în Schengen terestru și nu mai sunt cozi la granițe nici aici, la Giurgiu, la intrarea în Bulgaria. Asta îi ajută atât pe românii care vor să meargă în vacanțe în alte țări cu mașina, dar și pe cei care vor să meargă la vecini pentru cumpărături mai ieftine.

Diferența dintre București și Bulgaria

În Capitală, un cozonac de un kilogram, de 100, costă 35 lei. Într-un supermarket, telemeaua costă 40 lei, iar 10 ouă costă 21 lei, în total 96 lei.

În Bulgarian cofrag de 10 oup, din aceeași categorie bio, costă aici 5,5 leva, adică 14 lei. Cozonacul, de același gramaj și cu aceeași compoziție este 10 lei, iar brânza 50 lei, puțin mai mult decât în România.

Supermarket-urile online și-au prelungit programul și livrează mii de comenzi în aceste zile. Pregătiți pentru Paște cu peste 500 de produse, de la decorațiuni și lumânări până la produse foarte proaspete, la prețuri între 50 lei și 200 lei.

Coșului mediu se ridică undeva la 1.000 lei.

În patiserii, cofetarii estimează că vor frământa între 7 și 7,5 milioane de cozonaci, mai puțin decât anul trecut, dar aproximativ 30% dintre cozonaci și vor merge la export.

Citiți și: Ce PROGRAM au supermarketurile de Paște 2025. Orarul pentru Lidl, Kaufland, Carrefour, Penny, Mega Image, Auchan și Profi în perioada 18-21 aprilie

ANPC, sfaturi pentru cumpărături sigure de Paște. La ce trebuie să fim atenți când alegem carnea de miel

Rene Pârșan a debutat în presă în 1992, reporter și redactor la Evenimentul Zilei. Între 1994 și 2010 a fost senior editor, editorialist, reporter și fotoreporter la ZIUA. A mai colaborat ca ... vezi toate articolele

Citește și