Cunoscut jurnalist ucrainean de televiziune, Dimitrii Gordon: Putin are o idee fixă de a restabili URSS, în care vrea să vadă Ucraina, Republica Moldova, Belarus

Cunoscut jurnalist ucrainean de televiziune, Dimitrii Gordon: Putin are o idee fixă de a restabili URSS, în care vrea să vadă Ucraina, Republica Moldova, Belarus
Sursă foto: stiri.md
Publicat: 14/03/2022, 08:57

Jurnalistul Dmitrii Gordon, o figură cunoscută a televiziunilor ucrainene, este de părere că războiul cu Rusia nu putea fi evitat fiindcă Vladimir Putin vrea să restabilească ordinea mondială și să refacă fosta Uniune Sovietică (URSS) care să includă nu doar Ucraina, ci și Republica Moldova și alte țări.

„Războiul nu putea fi evitat. Eu am dubii referitor la starea de sănătate mintală a lui Putin. El are o idee fixă de a restabili URSS. În acest nou URSS el vrea să vadă Rusia, Ucraina, Belarusul, R. Moldova, Kazahstan, Gruzia, Armenia. Până el se află pe tronul său în Kremlin, noi trebuie să fim foarte atenți, de la acest schizofrenic ne putem aștepta la orice, chiar și război atomic”, a declarat jurnalistul pentru stiri.md.

Gordon, la fel ca toți brbații ucraineni cu vârste cuprinse între 18-60 de ani, a rămas în Ucraina să lupte pentru țara sa. Și-a trimis familia la adăpost, în afara țării, doar soția sa a rămas lângă el în Ucraina. Potrivit stiri.md, familia lui Gordon a scăpat la bordul unui zbor privat organizat de magnatul Rinat Ahmetov.

Gordon s-a filmat pe străzile Kievului cu un mesaj pentru Vladimir Putin: „Vladimir Putin, nu îți arăt degeaba locurile care înseamnă totul pentru mine. Probabil de asta e numită Patria-mamă. Noi, ucrainenii, noi, kievenii, avem o Patrie-mamă și nu ne pasă de planurile tale, dacă vrei să ne bombardezi din aer. O să ne păzim țara, pentru că Patria e mama noastră”, i-a transmis el președintelui rus într-un video urcat pe YouTube.

Ziaristul a transmis un mesaj și către mamele din Rusia, spunând că Ucraina nu amenință pe nimeni, însă nu va avea de ales dacă va fi atacată. „Oricine intră în Ucraina va fi omorât, pentru că nu avem de ales”, a spus Gordon.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase