Mașina Dacia Logan electrică a uimit în ultimele zile oamenii dintr-un județ din România. Al cui ar fi acest vehicul și cum a putut fi omologat de RAR.
O mașină Dacia Logan electrică a uimit pe toată lumea, în ultimele zile, într-un județ din țară. Mulți au crezut că este o glumă, dar nu este așa. Vehiculul are numere verzi și ar fi omologat de RAR.
În mod oficial, Dacia Spring este primul model electric al mărcii Dacia. El a apărut pe piața auto în 2021. De la lansare și până în present, mașina a înregistrat cifre foarte importante din punct de vedere al vânzărilor pe piața internă și externă.
De precizat este că în ultimii ani, au mai existat tentative ale unor mecanici de „convertire” a motoarelor Dacia clasice în care unele hibrid sau 100% electrice.
În 2025 însă, pe străzile din România circulă cel puțin o mașină Dacia Logan electrică. Ea poate fi văzută pe străzile din județul Argeș. Pe un grup de Facebook, Pitești Area, un user a postat o fotografie cu un vehicul Dacia Logan, cu numere verzi. El s-a întrebat: „A apărut Loganul electric?”.
Postarea a strâns un val de reacții, iar glumele au fost multe.
”Ce e asa mare uimirea ? E mașină pe eco. Merge pe butuci, pe lemne și peleți. A naibii, geloși mai sunteți”, spune un membru al grupului.
”La asta îți trebuie asigurare de incendiu!” / ”Au încurcat cei de la poliție numerele mașinii” / ”Este o mașină normală, dar sub acoperire”, sunt alte reacții amuzante.
Dar pe lângă glume și ironii, au existat și răspunsuri menite să explice această situație inedită.
”Este a unui domn care a convertit motorul termic cu unul electric și a reușit să omologheze totul la R.A.R. Mereu îl văd cu ea”, explică un locuitor din județul Argeș.
Altul a confirmat această informație.
”Pot confirma că este un vehicul full electric, este al unor domni din Pitești a căror pasiune sunt mașinile electrice”, spune acesta.
În 2019, inginerul francez Mark Areny considera că Loganul electric ar putea fi mașina low-cost perfecta pe buzunarul și străzile din România. El a reușit chiar să transforme un Logan obișnuit într-o mașină electrică funcțională.
Stabilit în România, bărbatul spunea acum câțiva ani că vrea să revoluționeze industria auto de la noi. Prin urmare, a pus bazele primei Dacia Logan electrică. El spunea atunci că, cu bateria plină, mașina poate să parcurgă și sute de kilometri.
”Am zis: hai să trec la o mașină electrică, mi se pare tehnologia cea mai interesantă. Fiind în România, mi-a părut evident că trebuie să facem un Logan electric. E o mașină românească și sunt o grămadă”, spunea Marc Areny, conform digi24.
Această transformare avea costuri de circa 15.000 de euro.
”Înlocuim motorul termic cu un motor electric. Vine cuplat la cutia de viteză și adăugăm niște baterii, pe care le așezăm unde găsim loc, unde a fost rezervorul, în portbagaj, sub capotă, depinde de mașină”, mai explica Areny.