Dacia Spring va avea un motor mai puternic și autonomie crescută / Când va apărea noul model pe piață

Dacia Spring va avea un motor mai puternic și autonomie crescută / Când va apărea noul model pe piață
Sursa foto: EV Database
Publicat: 12/09/2022, 13:38
Actualizat: 12/09/2022, 13:39

Dacia Spring va avea un facelift complet, odată cu modernizarea modelului, atât în privința modului în care arată, cât și a dotărilor. Primele mașini Spring 2 vor începe să circule în 2024.

Toată partea din față va avea modificări semnificative. Cu aspectul său de mini-SUV, actualul Spring arată deja ca un Sandero 3 Stepway mai mic.

Cele mai spectaculoase îmbunătățiri, însă, vor fi la partea de bord. Noul Spring ar urma să semene cu mașina produsă în China Dongfeng EX1 Nano Box. Va avea un ecran tactil central mare, ceea ce va face din cea mai mică Dacia una dintre cele mai moderne mașini ale gamei, scrie publicația franceză „L’Argus”.

Motor mai puternic și autonomie crescută

Conform sursei citate, începând cu anul 2023, gama va primi un nou motor electric de 60 CP care va crește performanțele mașinii. Totuși, actualul motor de 44 CP ar urma să rămână în ofertă, pentru clienții care apreciază mai mult prețul, decât puterea.

Cât despre baterie, aceasta va primi o mică îmbunătățire pentru a câștiga în jur de 2 kWh. În fine, obiectivele Dacia sunt să afișeze o autonomie de 200 km și ca versiunea de 44 CP să rămână sub pragul de 20.000 de euro.

Prețul exorbitant la care se vinde o baterie Dacia Spring la mâna a doua pe platformele de comerț online

Prețul accesibil face din Dacia Spring o alegere tentantă, iar în scurt timp de la lansarea modelului a devenit cea mai populară mașină electrică în România. Însă prețul pieselor de schimb, în special al unei baterii, este destul de piperat.

Cel mai mic model oferit de Dacia este cel mai ieftin vehicul electric care se vinde în Europa. Prețurile încep în România de la 21,800 de euro, iar cu reducerile oferite de stat, un Spring poate fi achiziționat cu 11,800 de euro, lucru care face ca Dacia Spring să fie o achiziție tentantă pentru conducătorii auto.

Însă îngrijorările comune legate de o astfel achiziție sunt legate de prețul mare al unei mașini electrice, de numărul insuficient de stații de încărcare din țara noastră, dar și de durata medie de viață a unei baterii și prețul uneia noi.

Spre exemplu, un pachet de baterii pentru modelul electric de la Dacia a fost scos la vânzare pe internet, iar suma cerută de vânzător nu este deloc mică. Pe eBay, un astfel de pachet care vine de pe un Spring fabricat în 2021 costă 5.000 de euro. Unitatea măsoară 33 kW, iar cu încărcătorul de 30 kW oferit de Dacia, mașina se încarcă de la 0 la 80% în 56 de minute, conform paginii oficiale a producătorului auto.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în presă la televiziunea locală Iași TV Live și la săptămânalul 7Est, în anul 2010. Ulterior,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase