Prețul exorbitant la care se vinde o baterie Dacia Spring la mâna a doua pe platformele de comerț online

Prețul exorbitant la care se vinde o baterie Dacia Spring la mâna a doua pe platformele de comerț online
Sursă Foto - Electromobilitate.com
Publicat: 06/09/2022, 18:05

Prețul accesibil face din Dacia Spring o alegere tentantă, iar în scurt timp de la lansarea modelului a devenit cea mai populară mașină electrică în România. Însă prețul pieselor de schimb, în special al unei baterii, este destul de piperat.

Cel mai mic model oferit de Dacia este cel mai ieftin vehicul electric care se vinde în Europa. Prețurile încep în România de la 21,800 de euro, iar cu reducerile oferite de stat, un Spring poate fi achiziționat cu 11,800 de euro, lucru care face ca Dacia Spring să fie o achiziție tentantă pentru conducătorii auto.

Însă îngrijorările comune legate de o astfel achiziție sunt legate de prețul mare al unei mașini electrice, de numărul insuficient de stații de încărcare din țara noastră, dar și de durata medie de viață a unei baterii și prețul uneia noi.

Spre exemplu, un pachet de baterii pentru modelul electric de la Dacia a fost scos la vânzare pe internet, iar suma cerută de vânzător nu este deloc mică. Pe eBay, un astfel de pachet care vine de pe un Spring fabricat în 2021 costă 5.000 de euro. Unitatea măsoară 33 kW, iar cu încărcătorul de 30 kW oferit de Dacia, mașina se încarcă de la 0 la 80% în 56 de minute, conform paginii oficiale a producătorului auto.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase