Dan Halchin, numit oficial în funcția de șef al Administrației Naționale a Penitenciarelor

Redactor:
Andrei Dumitrescu
Dan Halchin, numit oficial în funcția de șef al Administrației Naționale a Penitenciarelor
Dan Halchin a câștigat concursul pentru funcția de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor/Sursa/ANP

Comisarul de poliție penitenciară Dan Halchin este, începând de joi, noul șef al Administrației Naționale a Penitenciarelor după ce a câștigat concursul pentru ocuparea postului de director general. Halchin a fost șef al Penitenciarului Arad și a participat la misiuni internaționale în Kosovo și Libia.

Funcția de director general al Administrației Naționale a Penitenciarelor (ANP) a fost ocupată, prin concurs, după ce, timp ce mai bine de zece ani, toți directorii au fost doar împuterniciți.

Ceremonia de învestire în funcție a avut loc la sediul ANP, în prezența ministrului Justiției, Stelian Ion, a membrilor consiliului de conducere și a reprezentanților organizațiilor sindicale.

Potrivit legii care reglementează statutul polițiștilor de penitenciare, directorul general se numește pentru un mandat de 4 ani, cu posibilitatea reînvestirii o singură dată, în condițiile legii, pentru încă un mandat de 4 ani.

Dan Halchin activează în sistemul penitenciar din anul 2000 și are la activ două mandate de director al Penitenciarului Arad (2006-2010 și 2017-2021), dar și două participări ca expert în domeniu, în cadrul a două misiuni internaționale în Kosovo și Libia, pentru perioade de 6, respectiv 9 luni.

Halchin, un ofițer controversat

În intervalul 2015-2017, a deținut funcția de adjunct al directorului general ANP, perioadă în care a coordonat, printre altele, Direcția Siguranța Deținerii și Regim Penitenciar, Direcția Reintegrare Socială și Direcția Medicală.

Cariera lui Halchin nu a fost lipsită, însă, de controverse. Surse GÂNDUL.RO spun că noul director general al ANP este un personaj ar fi fost vizat de mai multe plângeri depuse de deținuți din cauza modului ”abuziv” în care se comportă.

”Acest nou director al penitenciarelor este un personaj foarte controversat în sistem și, de-a lungul timpului, mulți deținuți au făcut plângeri vizavi de modul abuziv în care acesta se comportă”, dezvăluie surse ANP. Însă Dan Halchin a fost și este sprijinit constant de PNL, fiind, potrivit acelorași surse, și ”preferatul” fostului ministru al Justiției, Raluca Prună. ”Halchin are puternică susținere PNL-istă și a fost favoritul fostului ministru al Justiției, Raluca Prună, care l-a ridicat pe vremea ei în scaunul de adjunct ANP. Azi a ajuns, iată, pe scaunul de șef plin”, mai spun sursele noastre.

În același timp, în ultima perioadă a celui de-al doilea mandat pe care l-a avut ca director al Penitenciarului Arad, acesta s-a confuntat cu un scandal legat de o bătaie între ofițeri și agenți.

Pe stadion doar cu vaccin sau test! Premierul a anunţat condiţiile ca fanii să intre...
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
FOTO. Cum poate să arate Ilinca Vandici în costum de baie! A atras toate privirile...
Dieta cu care Scarlatescu a dat jos 50 de kilograme! Pare greu de crezut, dar...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
BOMBĂ! Prima măsură pe care o va lua Prințul Charles când va deveni rege al...
COMENTARIU Marius Oprea / Liberi şi fericiţi. Pînă cînd?
BANCUL ZILEI – O partidă feroce de 53X în patru
Insula pe care se vor strânge posesorii de bitcoin. Cât costă o locuință
Cazul care a șocat toată țara! Ea a născut un bebeluș macrosom. Nu s-a mai...
Cine a fost AMANTA pe care Adolf Hitler a ținut-o ASCUNSĂ mult timp? Foarte puțini...
Gestul făcut de călătorii unui tren după ce acesta a rămas în câmp, în Prahova....
Cum îți dai seama dacă mai sunt buni sau nu cartofii. Ce apare pe coaja...
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Anunţul ŞOC al zilei vine din Germania: Decizia luată de Angela Merkel cutremură Europa. Este...
Cea mai periculoasă băutură alcoolică pentru ficat. Un român consumă 85 de litri anual
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Încă o companie românească a dat lovitura în toată lumea. Ce face aplicaţia lor, care...
Inchide