VIDEO | Daniel Buzdugan, despre cum a găsit liniștea pe Muntele Athos, la podcastul „Altceva” cu Adrian Artene: „Mi-am spus că sunt atât de păcătos că mi-ar fi frică să fac doi pași în afara mănăstirii noaptea”

Publicat: 26/11/2022, 18:52
Actualizat: 26/11/2022, 21:11

Actorul și prezentatorul TV Daniel Buzdugan este invitatul lui Adrian Artene la podcastul ALTCEVA difuzat sâmbătă, 26 noiembrie, la ora 19.00. El a povestit despre experiența sa transformatoare în călătoriile pe Muntele Athos și a mărturisit că acolo a găsit liniștea, departe de zgomotul civilizației.

„Am fost de vreo patru-cinci ori pe muntele Athos. A fost o perioadă în care plecam acolo în prima zi de vacanță, după o perioadă agitată, cu filmări, cu emisiuni, cu evenimente de prezentat, cu lucruri de rezolvat și ajungeam acolo pe acel tărâm și mă linișteam. În condițiile în care cea mai mare problemă a mea acolo a fost atunci că am aflat că se mănâncă de două ori pe zi la Athos și mâncarea era de post. Nu era problemă că era de post ci că era de două ori pe zi și m-am gândit: cum adică de două ori pe zi când eu mănânc și noaptea la ora 3? Mi-am zis că o să încerc acolo ușile pe la bucătării și, cu toată rușinea, iau o pâine și înfulec. În cele din urmă am avut revelația că am ajuns acolo și nu îmi era foame. Pentru că e pace. Și atunci când ai pace și nu ai multe ștechere băgate în priză, nu e consum mare de energie, lucrurile stau altfel”, dezvăluie Daniel Buzdugan.

Întrebat dacă, pe Muntele Athos, „l-a auzi pe Dumnezeu”, Buzdugan spune că nu a avut privilegiul de a-L auzi pe Dumnezeu, însă acea liniște și măreție care înconjura locul și faptul că sunt zone în care civilizația, cu zgomotul și asfaltul care astupă sălbăticia naturii, îl făcea să se simtă „ca ultimul păcătos”.

„Mi-am spus că sunt atât de păcătos că mi-ar fi frică să fac doi pași în afara mănăstirii noaptea, în acea pustietate, în liniștea aceea. Că m-o trăzni Dumnezeu la cât de păcătos sunt. De multe ori judec, fac, spun una alta fără să-mi dau seama. Că te duci la spovedanie de multe ori cu impresia că n-ai făcut nimic. Pe tine te-a afectat puțin, dar poate pe el l-a afectat!”, mărturisește Buzdugan.

Daniel Buzdugan s-a născut pe 23 septembrie 1974 la Iași. Este actor, prezentator TV și realizator de programe radio. Este căsătorit și are doi copii. Este cunoscut ca și „omul farselor și al aroganțelor” datorită farselor pe care le face în emisiunea Morning ZU de la Radio ZU.

În cadrul podcastului, Daniel a vorbit despre Crăciun, despre pelerinajele la Muntele Athos, dar și despre copilaria legată de Dumnezeu și despre faptul că își dorea să devină preot.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase