Dave Halls, asistentul care i-a dat lui Alec Baldwin arma mortală, a fost reclamat recent pentru incidente de siguranță la alte filmări

Dave Halls, asistentul care i-a dat lui Alec Baldwin arma mortală, a fost reclamat recent pentru incidente de siguranță la alte filmări
Actorul Alec Baldwin (FOTO: Profimedia)
Publicat: 24/10/2021, 17:00

Regizorul-asistent al filmului „Rust” a făcut obiectul unor plângeri legate de siguranță și comportament pe platourile de filmare în timpul a două producții cinematografice din 2019.  Sunt primele concluzii din ancheta derulată după ce actorul Alec Baldwin (63 de ani)  a împușcat-o mortal cu o armă de recuzită pe directoarea de imagine Halyna Hutchins și l-a rănit pe regizorul Joel Souza.

Două persoane care au colaborat îndeaproape cu Dave Halls au confirmat aceste informații pentru CNN.

Plângerile la adresa acestuia includ nerespectarea protocoalelor de siguranță pentru utilizarea armelor și a dispozitivelor pirotehnice, blocarea benzii pentru vehiculele de intervenție și a ieșirilor în caz de incendiu și exemple de comportament sexual necorespunzător la locul de muncă.

Halls a fost identificat în documentele depuse în instanță drept regizorul-asistent care i-a înmânat lui Alec Baldwin arma cu care ulterior avea să fie ucisă directoarea de imagine Halyna Hutchins. La momentul respectiv, Halls a strigat „Cold gun” (armă „rece”, fără muniție).

Regizorul-asistent Dave Halls, implicat în mai multe incidente de siguranță

CNN o citează pe Maggie Goll, realizatoare de arme de recuzită și pirotehnician autorizat.

Aceasta menționează că, în timp ce lucra la serialul horror „Into the Dark” (În întuneric) în februarie și mai 2019, Halls a neglijat să țină ședințele dedicate siguranței la filmări și a omis constat să anunțe echipa de producție de prezența unei arme pe platou, deși protocolul de siguranță obligă la acest anunț.

„Echipa avea cunoștință de prezența unei arme doar pentru că asistentul responsabilului cu recuzita îi cerea confirmarea lui Dave și anunța situația în fiecare zi”, se spune în declarația elaborată de Maggie Goll.

Documentul precizează că „responsabilul cu recuzita anunța în fiecare zi în dacă era necesară o armă în scenele filmate, amplasarea armei, dacă era vorba de o replică din plastic sau cauciuc, o armă dezafectată sau una funcțională, dar ‘rece’, fără muniție, permițând să fie inspectată arma respectivă înainte de a fi adusă pe platou și înmânată protagonistului scenei”.

„Recuzitorul-șef l-a certat frecvent pe Dave pentru faptul că-i lasă să plece pe actori fără să returneze recuzita, inclusiv armele, și pentru că nu făcea anunțurile de siguranță”, adaugă Maggie Goll.

O sursă anonimă confirmă informațiile din declarația citată de CNN În declarația sa, aceasta evocă momentul în care un pirotehnician autorizat a avut o urgență medicală la filmări iar Halls a rugat-o pe ea să îi țină locul.

CNN l-a contactat pe Dave Halls pentru a comenta acuzațiile din declarația lui Maggie Goll dar acesta nu a răspuns.

Un membru al echipei de producție a confirmat, sub protecția anonimatului, relatarea făcută de Goll referitoare la ședințele siguranței la locul de muncă.

Acesta a menționat că Halls s-a plâns la un moment dat de faptul că avea nevoie de permisiunea unui armurier profesionist pentru utilizarea unei arme într-o scenă în care actrița trebuia să-și pună pistolul la cap și să apese pe trăgaci.

Dave Halls a fost reclamat la producătorii serialului Into the Dark și la sindicatul regizorilor

Într-un alt incident, relatările coroborate ale celor două surse indică faptul că Halls a insistat pentru continuarea filmărilor în timpul unei furtuni, în condițiile în care becurile erau în noroi, cablurile electrice erau expuse ploii iar membrii echipei se temeau pentru siguranța lor.

În ceea ce privește comportamentul sexual nepotrivit, declarația dată de Maggie Goll arată că aceasta nu a depus plângere, dar a fost avertizată de un alt membru al echipei „să fie atentă la Dave”.

Potrivit lui Goll, acesta era prea familiar din punct de vedere fizic cu colegii, în pofida numeroaselor reacții de respingere și plângeri generate de „atingerile nedorite și nenecesare” ale acestuia.

„Nimic dus la extrem, dar colegii, indiferent de gen și dispoziție, erau stânjeniți de atingerile lui Dave pe spate, talie, umeri etc”, menționează declarația.

Goll a menționat că la momentul respectiv a sunat la linia de siguranță a serialului și s-a plâns în persoană la producătorii executivi. Ea a sesizat și departamentul de siguranță al DGA, organizația sindicală a regizorilor americani.

ŞOC! Frumoasa campioană a ţării, desfigurată. Iubitul a strangulat-o şi a dat-o cu capul de...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
FOTO. Tania Budi, în costum de baie la 53 de ani! Imagini demențiale: a oprit...
Alimentul care sporeşte inteligenţa. TOP 8 mâncăruri pentru creier, potrivit dr. Mihaela Bilic
Caz terifiant! Campioana olimpică, ruptă cu bătaia de iubitul ei! Judecătorii nu l-au pus sub...
Germania anunţă lockdown naţional pentru persoanele nevaccinate. Vaccinarea obligatorie ar putea intra în vigoare
Învață să deschizi ușa mașinii folosind METODA OLANDEZĂ
BANCUL ZILEI – Un tip agață o stewardesă sexy de la Tarom
Un electrician a aruncat în aer liftul blocului în care locuia. Bărbatul voia să-și omoare...
Monica Davidescu, primele declarații despre divorțul de Aurelian Temișan
O ROMÂNCĂ se află printre cele mai frumoase FEMEI din întreaga lume. A FASCINAT, dar...
UE dă România în JUDECATĂ la Curtea Europeană de Justiție din cauza POLUĂRII
Au fost prinși cu serialul „Squid Game” în Coreea de Nord. Ce a urmat e...
Vestea ȘOC a momentului în România: a fost găsit mort. Primele informații
BOMBA ANULUI despre PFIZER a venit chiar acum! La asta nimeni nu se aștepta
Raed Arafat spulberă speranțele tuturor românilor. Ce se va întâmpla de sărbători: „Oamenii trebuie să...
Schimbări majore pe piaţa RCA pentru şoferi. Preţurile de acum vor fi istorie
Veşti proaste pentru şoferi: Va ploua cu amenzi de 25.500 lei pentru cei care nu...