Actorul Alec Baldwin a împușcat două persoane pe platourile de filmare. Una dintre victime a murit

Actorul Alec Baldwin a împușcat două persoane pe platourile de filmare. Una dintre victime a murit
Alec Baldwin. Sursa foto: Profimedia
Publicat: 22/10/2021, 09:08

O femeie a murit și un bărbat a fost rănit după ce actorul Alec Baldwin a tras cu o armă de recuzită pe un platou de filmare din statul american New Mexico.

Poliția din statul american a declarat că Baldwin a descărcat arma în timpul filmărilor pentru pelicula „Rust”, informează CNN.

Femeia a fost transportată la spital, dar a murit din cauza rănilor. Bărbatul, regizorul filmului, a fost transportat și el de urgență la spital, unde primește îngrijiri medicale.

„Conform anchetatorilor, se pare că scena la care se filma implica folosirea unei arme de foc, când aceasta a fost descărcată. Detectivii anchetează cum anume și ce tip de proiectil a fost tras”, se arată într-o declarație a autorităților.

Femeia care a decedat a fost identificată ca fiind Halyna Hutchins, în vârstă de 42 de ani, care lucra ca director de imagine. Bărbatul rănit este Joel Souza, 48 de ani, regizorul filmului.

Hutchins a fost director de imagine pentru filmul de acțiune „Archenemy”, regizat de Adam Egypt Mortimer.

„Sunt atât de trist că am pierdut-o pe Halyna. Și atât de furios că acest lucru s-a putut întâmpla pe un platou de filmare”, a scris Mortimer pe Twitter.

Poliția încă investighează incidentul.

Un purtător de cuvânt al șerifului din Santa Fe a declarat că Alec Baldwin a discutat cu anchetatorii.

„A venit de bunăvoie și a plecat după ce a terminat de dat declarațiile”, a spus purtătorul de cuvânt.

Cine este Alec Baldwin

Născut în data de 3 aprilie 1958 în Amityville, New York, Alec Baldwin este un cunoscut actor de film american. El provine dintr-o familie cu șase copii, ai cărei patru frați au devenit, cu toții actori.

A debutat în anii ’80 ai secolului trecut în roluri secundare în filme realizate de regizori celebri

S-a făcut remarcat în rolul Jack Ryan din „Vânătoarea lui Octombrie Roșu” (1990). A jucat în filme regizate de Woody Allen (Alice, 1990, To Rome with Love, 2012, Blue Jasmine, 2013) și Martin Scorsese (The Aviator, 2004 și Departed, 2006), fiind nominalizat la Oscar pentru cel mai bun actor în rol secundar cu interpretarea din drama The Cooler (2003).

În perioada 2006  – 2013  jucat în sitcomul 30 Rock al rețelei NBC, câștigând două premii Primetime Emmy și trei Globuri de Aur.

Mai recent, l-a portretizat pe fostul președinte Donald Trump în producția Saturday Night Live, prestație care i-a mai adus un Primetime Emmy.