(P) De ce aveți nevoie de un hidrofor în gospodăria voastră

(P) De ce aveți nevoie de un hidrofor în gospodăria voastră
Un hidrofor ajută la pomparea apei din surse de mici adâncimi
Publicat: 23/04/2021, 14:00
Actualizat: 23/04/2021, 14:01

Pentru cei ce locuiesc la casă, accesul la apă potabilă poate fi uneori dificil. Însă odată construit un puț sau dacă dispuneți de o sursă de apă, abia atunci puteți eficientiza treburile gospodărești. În principal dacă aveți o grădină sau o seră, aportul de apă trebuie să fie optim către plante, pentru ca recolta să fie una bogată și sănătoasă. Pentru acest lucru este nevoie de un hidrofor, care ajută la pomparea apei din surse de mici adâncimi.

De ce este necesar un hidrofor

În funcție de ce nevoi aveți, acest aparat mecanic alimentează casa și curtea cu cantitatea de apă necesară. Aceste hidrofoare sunt formate dintr-o electropompă, un vas de expansiune, presostat, un manometru și racord antivibrant. Vasul de expansiune poate fi de diferite mărimi. Pentru cei ce trebuie să îngrijească o grădină sau să-și alimenteze casa, în mod normal este necesar un vas de expansiune de mai mulți litri pentru a putea face față nevoilor.

Dacă locuiți la țară sau în zone unde rețeaua de apă nu este disponibilă, hidroforul este o necesitate. Puteți trage apa de la adâncimi de până la maxim 30 de metri, în funcție de hidroforul ales. Dacă dispuneți de o fântână în curte, hidroforul este soluția necesară pentru alimentarea casei.

Vasul de expansiune ajută la stocarea apei, pentru a putea fi utilizată ori de câte ori este nevoie. Grădina necesită o irigare corectă, iar hidroforul este suficient de eficient și puternic pentru a aduce aportul necesar de apă. În plus, este rezistent în fața timpului și este o investiție ce aduce beneficii financiare pe termen lung.

Când este necesară pompa submersibilă

În cazul în care frecvența consumului de apă și cantitatea de care este nevoie este mai crescută, atunci o pompa submersibilă ar fi alegerea ideală. Ambele variante alimentează la fel de eficient casa cu apă potabilă, însă în cazul pompei submersibile sunt mai multe aspecte de luat în considerare.

Pompa submersibilă este folosită în cazul puțurilor de mare adâncime, iar forarea unui astfel de puț este o investiție în sine. Însă apa din pânza freatică de la mari adâncimi are un nivel de poluare ce tinde spre 0, ceea ce înseamnă că apa care alimentează casa nu prezintă niciun fel de impurități sau elemente nocive din sol. Cantitatea de apa va fi constantă, indiferent de anotimp.

Pompa submersibilă folosește mai puțină energie electrică decât un hidrofor, ceea ce îi aduce un avantaj financiar la acest capitol. Spre deosebire de hidrofor, aceasta este introdusă direct în apă împingând-o prin presiune către suprafață, în timp de hidroforul aspiră apa către suprafață.

Pompa submersibilă vine cu mai multe avantaje, însă dacă nu aveți ce să faceți cu o asemenea cantitate de apă și nu vă trebuie un puț de mare adâncime, opțiunea ideală este hidroforul. Indiferent care variantă alegeți alimentarea casei va fi mult mai eficientă decât dacă folosiți metodele tradiționale. Economisiți energie și timp, ce poate fi valorificat altfel în gospodărie. Fiecare vine cu avantajele lui, însă fiecare persoană trebuie să aleagă în funcție de necesitățile ei și ale locuinței.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase