De necrezut. Câți lei a ajuns să coste o gogoașă în Eforie Nord

De necrezut. Câți lei a ajuns să coste o gogoașă în Eforie Nord
Sursa foto: Facebook/Eforie Online
Publicat: 24/07/2022, 11:52

Litoralul românesc a înregistrat anul acesta un număr mai mic de turiști decât se așteptau operatorii, unul dintre motivele pentru care românii au renunțat să mai meargă la mare fiind prețurile mari, iar Eforie Nord nu face excepție.

Astfel, toate produsele și serviciile s-au scumpit pe litoral, așa că până și banala gogoașă a ajuns să coste mult.

O simplă gogoașă a ajuns să coste 3 lei la Eforie Nord, dar există chiar și oferte pentru cei care vor să cumpere cantități mai mari. Astfel, dacă veți cumpăra zece gogoși la Eforie, veți plăti doar 20 de lei, adică 2 lei per bucată.

Cum a devenit Eforie stațiunea preferată de români

Președintele de onoare al Asociației Patronale RESTO Constanța, Corina Martin, a declarat recent că dacă nu existau voucherele de vacanță, numărul turiștilor de pe litoralul românesc era si mai redus.

„Voucherele de vacanţă contribuie foarte mult la acel număr mic, mai mic de turişti pe care îl avem acum. Dacă nu am avea tichetele, ar scădea şi acest număr, s-ar prăbuşi. Poate ne întrebaţi de ce la Eforie este mai plin. Pentru că tarifele sunt mult mai mici. Mult mai mare procentul de români cu tichete de vacanţă la Eforie”, a spus Corina Martin.

Prețurile de pe litoral au crescut semnificativ în ultimii 2 ani, motiv pentru care românii au optat pentru plaje pe care și le pot permite.

„Mamaia este o staţiune mai scumpă, de-a lungul anilor prin tradiţie, Mamaia este o staţiune mai scumpă. Cine a avut bani de Mamaia până acum, acum este în Antalya, acum este într-o altă destinaţie externă. Eforie este stabil pentru că este o staţiune destinată celor care aleg bugete mai mici de vacanţă şi se bazează mai mult pe tichete de vacanţă”, a mai precizat Corina Martin.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase