Declarații de ultimă oră ale lui Florin Cîțu, după ședința Coaliției: Sper să fie nominalizat un ministru al Sănătății/ Am constituit un grup de lucru pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19

Redactor:
Florentina Dinu
Declarații de ultimă oră ale lui Florin Cîțu, după ședința Coaliției: Sper să fie nominalizat un ministru al Sănătății/ Am constituit un grup de lucru pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19
Foto: Alexandra Pandrea/ Gândul.RO

Premierul Florin Citu a vorbit la emisiunea  ”Jurnalul de seară”, de la Digi 24, despre viitorul guvernării, după ce au existat tensiuni și declarații de forță între liderii USR PLUS și PNL .

Prim-ministrul a făcut declarații despre viitorul coaliției, subliniind că așteaptă nominalizarea din partea USR PLUS pentru funcția de ministru al Sănătății. Totodată, premierul a anunțat constituirea unui grup de lucru pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19

Principalele declarații ale premierului:

„Este o coaliție care prin discuții a fuzionat ca și până acum. Vă spun că fiecare partid și-a exprimat opinia. România trebuie guvernată. Cea mai bună opțiune pentru România este această coaliție. Aștept portofeliul pentru Ministerul Sănătății. Îmi susțîn declarația exprimată și azi dimineață.

Sper să fie nominalizat un ministru al Sănătății. Este dreptul USR PLUS.

Am și spus și azi dimineață. Este singura soluție, să avem această coaliție de guvernare funcțională.

Cred că avem un moment, ca în orice coaliție. este important să vedem ce ne-a adus în acest punct”.

Întrebat despre declarațiile acide la adresa sa, premierul a spus că va evalua miniștrii în funcție de ceea ce fac.

„Am spus că voi evalua miniștrii în funcție de ceea ce fac, nu ceea ce spun. Vom vedea cum mergem mai departe. Sunt un om care se uită la ceea ce vrem să facem. Am spus foarte clar că voi analiza miniștrii în funcție de ceea ce fac”.

 

Premierul anunță constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19

„Am constituit un grup de lucru care se va apleca asupra acestei probleme, dacă există discrepanțe. Am constitutit acest grup de lucru exact în acest sens. Nu știam dinainte, am aflat odată cu dvs. Vom vedea care sunt rezultatele, nu cred că sunt diferențe semnificative. Să așteptăm concluziile acestui grup de lucru.

Vom prezenta publicului situația reală, dacă există vreo diferență sau nu (în ce privește raportara numărului de decese n.red). Vom vedea care sunt rezultatele, nu cred că există diferențe așa de mari. Noi am folosit și anul trecut aceste raportări. Înțeleg că ceea ce publică Grupul de Comunicare în fiecare zi arată numărul exact. Să așteptăm concluziile grupului de lucru. Platofma STS Corona Forms în ea nu se mai modifică nimic. Vom vedea exact detaliile după ce vedem concluziile grupului de lucru. Nu avem nicio dovadă că în România s-au subraportat decesele de covid. Nu există nicio dovadă. Trebuie să fim atenți și să avem și dovezi, pentru că poate crea panică”.

 

Premierul Florin Vasile Cîțu, ministru interimar al Sănătății, a semnat astăzi, 19 aprilie 2021, Ordinul ministrului sănătății nr. 526/19.04.2021 privind constituirea Comisiei pentru verificarea modului de raportare a deceselor COVID-19.

Din componența comisiei fac parte un număr de 7 persoane, reprezentanți ai Ministerului Sănătății, Institutului Național al Sănătății, Inspectoratului General pentru Situații de Urgență și Departamentul pentru Situații de Urgență, precum și un reprezentant al Serciviului de Telecomunicații Speciale.

Printre atribuțiile Comisiei se numără identificarea regulilor de raportare existente în practica curentă privind decesele prin COVID-19 și a responsabilităților instituțiilor implicate, precum și identificarea potențialelor neconformități, corectarea lor și formularea de recomandări de măsuri pentru îmbunătățire a procesului de raportare și a calității datelor.

De asemenea, membrii comisiei trebuie să realizeze analiza procesului si a conținutului raportarilor curente din bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19 și să identifice corespondența dintre bazele de date actuale privind decesele prin COVID-19

Despre demiterea Andreei Moldovan

„Da, acel Ordin a creat premisele mai rapide pentru demitere. Pentru că eu am spus tot timpul că nu sunt de acord cu o carantiare a României, cu lockdown-ul. Și a spus-o și președintele (referire la Klaus Iohannis). Cifrele (numărul de infecții/decese) sunt în scădere. Ideea cu acel ordin a fost următoarea: nimeni nu contestă că doamna Moldovan era un medic bun. Ceea ce eu nu vreau să am în guvern este încălcarea flagrantă a procedurilor. Iar acolo a fost călcată în picioare procedura. Acele propuneri mergeau în Comitetul tehnic, vin apoi în CNSU și se aprobă cu votul final al președintelui CNSU care este premierul.

Am contestat faptul că nu s-a respectat procedura, legislația în vigoare, nu se poate să nu o cunoști când ești Secretar de stat. Ne-am asumat public propunerea de a închide magazinele în weekend de la ora 18.00 și circulația de la ora 20.00, mi-am asumat public lucrul acesta. Dar trebuie să urmărită procedura, altfel nu ai ce căuta în guvern. În toate deciziile mele de premier voi respecta Constituția, litera și spiritul ei”.

 

 

 

 

Revoluţie la FCSB. Becali şi-a ieşit din minţi şi a anunţat numele antrenorului care renaşte...
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
FOTO. Andreea Raicu a pozat goală, la 43 de ani. Imaginea care a pus pe...
Pepe e ISTORIE! Raluca Pastramă a făcut totul public! El este acum cel mai important...
Motivul pentru care Sorana Cîrstea nu își expune public relația cu Ion Țiriac Jr. A...
Nou DOSAR pentru Liviu Dragnea! Ce ACUZAŢII GRAVE i se aduc acum fostului lider PSD
Autorităţile din Ucraina au confiscat 1.500 de sticle de băuturi spirtoase fabricate din mere de...
BANCUL ZILEI – Arabul, găurile și cele 17 neveste
Ce se întâmplă în organism dacă dormi cu televizorul pornit. Concluzia oamenilor de știință
Cum o alintă Răzvan Simion pe noua lui iubită! Așa îi zicea și Lidiei Buble
Considerată INOCENTĂ ca o fecioară, dar amanta celui mai PUTERNIC om, a făcut ceva TERIBIL...
Tragedie URIAŞĂ în familia lui Helmuth Duckadam! A fost găsit SPÂNZURAT în propria casă
Pe ce dată se redeschid cinematografele din România, de fapt. Surpriză majoră pentru cinefil
Top 10 gafe, care ţi-au scăpat, din filme celebre. Eroarea din „Braveheart” care nu mai...
Vestea ȘOC a dimineții în România: A MURIT... Un talent uriaș! Rămas bun!
Cum îți dai seama că ai viermi intestinali. 20 de semne ale paraziților în organism
ULTIMA ORĂ. Cine au fost cei mai bine plătiţi români luna trecută. Vezi unde poţi...
Unul dintre cele mari secrete ale McDonald's s-a aflat. Cum au reuşit doi tineri să...
Inchide