Deputatul Dumitru Coarnă, executat silit de polițistul Radu Gavriș. Fostul sindicalist pierde procesele cu șefii din Poliție! (EXCLUSIV)

Deputatul Dumitru Coarnă, executat silit de polițistul Radu Gavriș. Fostul sindicalist pierde procesele cu șefii din Poliție! (EXCLUSIV)
Dumitru Coarnă a fost executat silit de comisarul șef Radu Gavriș, după ce nu a respectat o hotărâre judecătorească/Sursa/Facebook
Publicat: 12/02/2021, 19:21

Deputatul Dumitru Coarnă a fost executat silit de primul adjunct al Poliției Capitalei, comisarul șef Radu Gavriș, după ce fostul președinte al Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a lansat mai multe atacuri publice la adresa ofițerului. Acesta nu este primul proces pe care Coarnă îl pierde în fața unui șef din Poliție, după ce fostul sindicalist a fost adus în fața instanței și de actualul șef al IPJ Prahova, comisarul șef Marian Iorga.

Încă de când era lider de sindicat, Dumitru Coarnă a profitat de invitațiile primite din partea posturilor de televiziune pentru a-i ataca pe unii polițiști cu funcții de conducere.

Inițial, acesta a fost chemat în înjudecată de comisarul șef Marian Iorga, la momentul respectiv șef al IPJ Călărași. După ce, sub mandatul lui Iorga, a fost începută urmărirea penală pe numele președintelului Cosiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, prietenul său, Dumitru Coarnă, care este fost șef de Post în localitatea Grădiștea, a declanșat o adevărată avalanșă de atacuri publice la adresa ofițerului, despre care a menționat, în repetate rânduri, că „este un infractor”.

Iorga l-a dat în judecată iar instanța i-a interzis actualului deputat să mai vorbească despre el, până la finalizarea procesului. Cu toate că sentința a fost una executorie, Dumitru Coarnă nu a ținut cont de hotărârea magistraților.

În paralel, deputatul de Călărași a început să-l denigreze și pe comisarul șef Radu Gavriș, despre care a spus, printre multe altele, că ar fi ”cârtiţa” care a furnizat presei imaginile care îl surprindeau pe fostul şef al Poliţiei Române, în timpul întâlnirii pe care a avut-o cu mai mulți lideri ai clanului Duduianu, în contexul înmormântării lui Emi Pian.

Mai mult, Coarnă a declarat presei că Gavriș ar avea și unele probleme de natură penală, în sensul că ar fi falsificat pontajele subalternilor, în perioada în care era șef la Serviciul Omoruri, dar și alte afirmații menite să afecteze grav imaginea polițistului.

Coarnă, executat silit pentru 3.500 de lei

Comisarul-şef Gavriş l-a dat în judecată pe fostul sindicalist și a cerut daune morale în valoare de 50.000 de euro, plus scuze publice din partea acestuia. În paralel, adjunctul Poliției Capitalei a introdus și o adoua acţiune, în care a cerut magistraților să emită o ordonanţă preşedinţială prin care să îl oblige pe Dumitru Coarnă să nu mai facă declaraţii publică la adresa lui, până la pronunțare.

Radu Gavriș a avut câștig de cauză, în sensul în care, pe deoparte, instanța i-a interzis lui Coarnă să mai vorbească despre el, iar pe de altă parte, l-a obligat la plata cheltuielilor de judecată.

Deoarece deputatul nu a fi respectat hotărârea, acesta a fost executat silit pentru suma de 3.500 de lei, printr-o decizie pronunțată joi, 11 februarie, de Judecătoria Sectorului 5.

Potrivit unor surse din Poliție, Gavriș ar urma să introducă alte două acțiuni în instanță împotriva lui Coarnă. Una dintre acestea s-ar referi la încălcarea ordonaței președențiale prin care i se interzicea să mai facă declarații publice despre el și solicitarea de noi daune morale, iar a doua ar fi un nou proces după ce Dumitru Coarnă ar fi făcut noi afirmații nefondate, de natură să aducă atingere imaginii polițistului.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O profesoară s-a dus în Dubai ca să mediteze copiii miliardarilor. Un băiat i-a făcut...
Doi papagali au fost chemați ca martori într-un proces de divorț! Fabulos ce au repetat...
FOTO. Imagini incendiare cu Cristina ICH! S-a răzbunat pe Piți jr. și s-a pozat într-un...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Misterul unei crime a fost elucidat după 56 de ani. Cum s-a dat de gol...
ȘOC în România! Miliardarul a divorțat pentru puștoaica de la TV, mai tânără cu 24...
S-a iubit cu Giani Kiriță, iar acum la 56 de ani arată fantastic! Sacrificiile pe...
Gestul unei femei din Neamţ, care a găsit pe stradă 4.100 de lei. Ai cui...
Mădălin s-a izbit de un copac când a aflat că iubita îl înșală! Ireal ce...
O nouă problemă de sănătate pentru Kate Middleton după anunțul cancerului! Ce diagnostic a primit
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
Sutienele sunt o necesitate de bază care ar trebui să fie scutite de TVA, spun...
Cea mai MASIVĂ gaură neagră din galaxie este INCREDIBIL de aproape de noi
Traian Băsescu a așteptat ani de zile acest moment. DECIZIE DEFINITIVĂ: Nu e nimic la...
Apare o nouă taxă. Turiștii români, direct vizați
Ramore și soția lui divorțează la doar 2 luni de la nuntă. Câștigătorul sezonului 13...
Cine este tânărul de 23 de ani care a încetat din viață într-un cumplit accident...
Patrick nu crede în atracția lui Robi față de Julia! Ce au spus Virginia și...
"Mie nu îmi place să ling, după ce am scuipat o dată". Gheorghe Turda, despre...
BANCUL ZILEI. Polițistul către Bulă: - De ce mergeți cu 160 km la oră?
NASA bate în retragere! Aducerea mostrelor de pe Marte costă prea mult