Dumitru Coarnă, obligat de instanță să nu mai facă „declarații defăimătoare”. Procesul în care este judecat șeful celui mai mare sindicat din Poliție este abia la început (EXCLUSIV)

Dumitru Coarnă, obligat de instanță să nu mai facă „declarații defăimătoare”. Procesul în care este judecat șeful celui mai mare sindicat din Poliție este abia la început (EXCLUSIV)
Publicat: 30/09/2020, 20:09
Actualizat: 30/09/2020, 20:11

Dumitru Coarnă, șeful Sindicatului Național al Polițiștilor și Personalului Contractual (SNPPC) a fost obligat de judecători să nu mai facă declarații publice cu caracter defăimător la adresa actualului șef al IPJ Prahova, comisarul șef Marian Iorga. Litigiul dintre polițist și liderul sindical s-a produs după ce, în contextul deselor sale apariții la televiziunile de știri, Dumitru Coarnă nu a ratat nicio ocazie să aducă în discuție numele comisarului șef Iorga, despre care spunea, de obicei, că este „un infractor”.

Cu ceva mai bine de un an în urmă, Dumitru Coarnă a pornit un adevărat război mediatic împotriva comisarului șef Marian Iorga, la momentul respectiv șef al IPJ Călărași.

Ofensiva liderului sindical s-a declanșat la scurt timp după ce polițiștii din Călărași au deschis un dosar penal pe numele președintelui Consiliului Județean Călărași, Vasile Iliuță, apropiat al lui Coarnă, la rândul său fost șef de Post în comuna Grădiștea.

În contextul afirmațiilor făcute de Dumitru Coarnă, comisarul șef Iorga a deschis pe numele acestuia un proces la Judecătoria Călărași.

Ulterior, pentru că afirmațiile sindicalistului nu au încetat, acesta a inițiat un nou proces, în București, la Judecătoria Sectorului 5.

Sentința magistraților este executorie

Magistrații au hotărât, marți, printr-o sentință executorie, că Dumitru Coarnă nu mai are voie să facă nicio declaraţie publică referitoare la polițistul Marian Iorga, „de natură să îl defăimeze sau denigreze pe reclamant ori de natură să îi aducă acestuia prejudicii de imagine, indiferent de modalitatea în care se face declaraţia (în publicaţii scrise accesibile publicului, prin declaraţii verbale accesibile publicului ori într-un mediu on-line accesibil publicului); – să nu mai furnizeze presei nicio informaţie referitoare la reclamant, de natură să îl defăimeze sau denigreze pe reclamant ori de natură să îi aducă acestuia prejudicii de imagine, indiferent de modalitatea în care se face furnizarea de informaţii (prin comunicare cu reprezentanţi ai presei sau prin intermediari ai pârâtului ori ai presei sau în publicaţii scrise accesibile publicului, prin declaraţii verbale accesibile publicului ori într-un mediu on-line accesibil publicului)”.  Sentința este executorie, dar nu este definitivă și poate fi atacată cu apel.

Înainte să ajungă la conducerea IPJ Prahova, comisarul șef Iorga a fost ofițer de investigații criminale în cadrul Poliției Capitalei, unde a condus Serviciul Furturi Auto, iar mai apoi a fost șeful Serviciului de Investigații Criminale.

Andrei Dumitrescu
Andrei Dumitrescu este un jurnalist specializat în realizarea de articole legate, în special, de activitatea Ministerului Afacerilor Interne și toate mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Niște români s-au instalat confortabil în casa unei spaniole plecate la copii, în Canada, și...
Împăcarea anului la înmormântarea lui Costel Corduneanu! Ce jurământ i-au făcut Adrian și Petronel Corduneanu...
FOTO. Grațiela e văduva lui Costel Corduneanu. Femeia e cu 20 de ani mai tânără...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Marele absent de la înmormântarea lui Costel Corduneanu. Toți s-au mirat că nu l-au văzut:...
A văzut că ia brusc în greutate și a mers la medic. Ce avea femeia...
Investiţia de peste 1 miliard de euro pe care o fac arabii în România. Suma...
"Mă simt ciudat să spun cu voce tare: Am cancer la creier". Reacția tulburătoare a...
Au apărut primele imagini cu fiica lui Paris Hilton! „Nu m-am putut abține”. Ce anunț...
ProTV vs. Antena 1! Vedetele care au trădat şi s-au mutat de la un post...
Poți radia mașina dacă n-o mai folosești, fără s-o casezi?
UE are nevoie de gaz natural lichefiat rusesc pentru a evita un şoc energetic -...
L-au CREAT pe Dumnezeu! Inteligența Artificială Supremă este AICI?!
ITP 2024. OBLIGATORIU pentru toți șoferii care trebuie să facă inspecția tehnică periodică
Restricții la o mare bancă din România. Cum vor fi afectați clienții
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Vreme ANORMALĂ în weekend! Ce se întâmplă în TOATĂ România!
Virginia, dezvăluiri despre o posibilă relație cu Patrick! Se simte Robi deranjat de apropierea dintre...
Reacția furibundă a lui Alexandru Ciucu după ce s-a scris ca ar avea o amantă...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Bulă, care este poziția ta preferată în timp ce faci amor?
Prețul petrolului și al aurului a crescut după loviturile asupra Iranului