Designul urban de la Lacul Morii a declanșat IMAGINAȚIA internauților: „De ce sunt băncile astea făcute așa?”/ „Fac apoplexie dacă nu e ca afară!!!”

Publicat: 09/10/2023, 09:00

Promenada de pe malul Lacului Morii, lăsată în paragină vreme de mai bine de 30 de ani, este amenajată de anul trecut, între biserică și insulă. Aleea de pe dig a fost asfaltată, pe malul lacului s-a pus un gard, s-au amenajat bănci și s-au pus umbrare, este și pistă pentru jogging. Însă viziunea arhitectului peisagist care a proiectat acest spațiu a devenit, recent, subiectul unei dispute aprinse pe o platformă de socializare.

Toată lumea se bucură că zona este în sfârșit amenajată, însă în ceea ce privește mobilierul urban și aspectul, părerile sunt împărțite. Unii apreciază amenajarea, alții nu.

„De ce mama naibii sunt băncile astea de la Lacul Morii făcute așa? A mai văzut cineva bănci de genul ăsta în alte țări?”, este topicul deschis pe Reddit de un internaut.

A fost suficient pentru ca internauții să declanșeze un val de comentarii.

„Fac apoplexie dacă nu e ca afară!!!”

„Arhitect peisagist aici. Da, designul asta e facut in strainatate. Nu are sens cand e folosit la marginea unei alei ca in imaginea de sus. Trebuie folosit in zone pietonale/comerciale unde te poti aseza pe ambele parti”, scrie un comentator.

„Ye, am vazut in Viena, si parca tin minte ca erau doua puse spate in spate or something”, scrie altul.

„Daca sunt prosti si pe acolo ca nu fac spatatarul cat tine banca. La aia se refera”, completează următorul internaut.

„In Centru in Sydney sunt asa. In zona comerciala”, scrie altul, ceva mai umblat.

„Nope, e folosit modelul asta de mulți ani și pe lacul Floreasca”, completează alt umblat, dar mai mult prin București.

„El stă rezemat de spătar, ea stă întinsă pe burtă”, adaugă un cinic romantic.

„Vrem o tara ca afara! Sa imi confirme repede cineva in ce tara mai sunt bancile astea ca fac apoplexie daca nu e ca afara!!!”, nu se lasă intimidat un coleric mai prozaic.

„Târgu Mureș are și aceste bănci, sincer cred că funcționează doar într-un loc aglomerat, precum o stradă pietonală sau undeva unde oamenii nu stau de obicei prea mult timp, pentru că este atât de enervant când sunt mai mult de două persoane care vor să stea confortabil. Sunt și eu student la arhitectură peisagistică, în cazul în care contează”, explică și un tânăr, în mod evident ceva mai avizat.

Designul băncilor a fost un subiect disputat încă de la început de comunitate

”Arată foarte bine acum, mă bucur că zona nu mai este lăsată în paragină, era o rușine. Mie personal îmi plac băncile”, a spus un cetățean surprins, anul trecut – la foarte puțin timp după finalizarea lucrărilor, pentru hotnews.ro.

”Nu înțeleg de ce au pus acest gard, nu se mai vede bine lacul, apusul. Cred că și-au luat niște bani din asta. Iar umbrarele astea nu au niciun rost, mai bine puneau copaci. La fel și băncile astea imense, nu puteau să pună niște bănci normale. Sper să verifice cineva cât au costat și ce firme au luat contractele”, a criticat soluțiile de design urban un alt cetățean.

Și disputele nu s-au oprit aici. Lucrările, în această etapă, au costat circa 13 milioane de lei.

Primarul spune că gardul de pe malul lacului a fost pus pentru siguranța celor care se vor plimba acolo, în special pentru copii, dar aceasta a fost și o condiție pusă de Apele Române.

”Am pus gard deoarece este un lac tehnic adânc. Acolo sunt multe bănci și va fi o zonă unde bunicii și copiii vor petrece timp. O clipă de neatenție și un copil de 3 ani poate să pice în lac.
După care se va alerga pe dig. Am pus gardul pentru a preveni căderile în apă. Apoi a fost și o condiție a celor de la Apele Române, digul le aparține, doar ne-au dat voie să îl amenajăm. S-a cerut această soluție”, a explicat Ciucu.

Lucrările pentru amenajarea insulei vor începe în 2024.

”Restul am păstrat pentru concursul de soluții. Intră insula, intră zona extinsă a Lacului Morii. Lucrările vor începe prin 2024, fiindcă durează foarte mult aceste etape”, a mai spus Ciucu.

Festival de de Halloween, anul acesta, la Lacul Morii

Timp de trei zile, zona Lacului Morii, din Sectorul 6 al Capitalei, va fi locul unde se va desfășura prima ediție a West Side Hallo Fest. Descris ca fiind cel mare mare festival de Halloween din România, evenimentul ține trei zile, între 27 și 29 octombrie, și vor fi pregătite zone pentru concerte, activități interactive pentru adulți și copii, dar și un concurs pentru costume.

Insula de pe Lacul Morii, digul, dar și o parte de la baza lui vor fi amenajate în tematica de Halloween, suprafața totală fiind de 42.000 de metri pătrați. Nu mai puțin de 15,5 tone de dovleci vor fi pregătiți atât pentru decor, cât și pentru atelierele de sculptat și pictat, organizate pentru cei mici. Lucrările vor putea fi admirate de vizitatori în cadrul unei mari expoziții.
De asemenea, o parte dintre aceștia vor deveni felinare ce vor lumina o porțiune din lac.

Pe o suprafață de 32.100 metri pătrați vor fi amenjate aproximativ 30 de arcade, un labirint cu trasee misterioase din 1.000 de baloți din paie, ateliere de confecționat măști, căsuța dulciurilor, dar și zone pentru organizarea de jocuri tematice pentru copii, picturi pe față, zone de relaxare. Insula va fi decorată de celebrul florist Nicu Bocancea, dar și de profesorii și studenții de la Universitatea de Arhitectură și Urbanism “Ion Mincu”.

Sursa foto: adps6.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Cine a ucis-o pe Karen în 1966? Misterul a fost elucidat abia acum, iar descoperirea...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Scandalul care a distrus-o pe faimoasa jucătoare de tenis: tatăl ei, acuzat că a avut...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Unei femei i s-a cerut să se târască și să mugească la interviul pentru job....
Anunţul momentului! Este vorba despre Florin Piersic
ȘOCANT: ce conținea peștele macrou care i-a adus moartea fetiței de 4 ani din Călărași
Tradiții, obiceiuri şi superstiţii în prima zi de Paște. Ritualuri pentru sănătate și belșug în...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Program Metrorex și STB de Paște 2024. Cum vor circula mijloacele de transport în Capitală,...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Xi Jinping vizitează Franţa, Ungaria şi Serbia pe fondul disputei privind tarifele comerciale din UE
SURPRIZĂ de PAȘTE: o frumoasă PLOAIE de METEORI!
S-a stins marele artist al țării. A murit chiar în Sâmbăta Mare. Drum lin!
Legenda Iepurașului de Paști - o tradiție prezentată de un teolog creștin!
Felicitări și mesaje de Paște Fericit 2024. Urări frumoase de trimis pe Whatsapp și SMS-uri
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Gabriela Cristea, mesaj pentru cei care nu vor primi cozonacii săi de Paște. Care este...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Oamenii de știință vor să construiască „Zidul Morții” pe Lună