Oamenii de știință atrag atenția asupra faptului există un detaliu pe care nu trebuie să-l ignore nicio persoană care cumpără banane din comerț. Este vorba de o greșeală pe care mulți o fac și acest lucru poate duce chiar la probleme medicale, susțin medicii.
Bananele sunt bune și sățioase, dar specialiștii trag un semnal de alarmă în privința aspectului pe care le au atunci când sunt pe rafturi. Ei bine, potrivit ruhr24.de, clienții trebuie să fie atenți la umiditatea care se găsește pe aceste fructe. Ea apare din motive logistice, pentru că de cele mai multe ori sunt depozitate sau transportate în spații frigorifice.
Ulterior, când sunt plasate într-un mediu mai cald există posibilitatea să se formeze condens la suprafața lor, din cauza diferențelor mari de temperatură, cum ar fi atunci când bananele sunt aduse dintr-un depozit frigorific în aerul mai cald al supermarketului.
Deci, dacă o banană este umedă și lipicioasă nu trebuie pusă în coșul de cumpărături pentru că mucegaiul se poate forma rapid în acest fruct, aspect care poate duce la probleme serioase de sănătate.
În schimb, dacă bananele au un miros plăcut și nu au pete maro mari, atunci sunt bune de consumat. Acestea sunt bogate în nutrienți importanți pentru sănătate, cum ar fi vitamina C, vitamina B6, potasiu și fibre.
De asemenea, nutriționiștii recomandă consumul acestor fructe exotice pentru că au în compoziția lor zaharuri naturale, precum glucoză, fructoză și zaharoză, care oferă energie rapidă.
Totodată, ele reprezintă o gustare ideală pentru sportivi și persoanele care au un stil de viață activ, dar contribuie și la menținerea sănătății inimii și sprijină tensiunea arterială normală.
Un alt beneficiu important este acela că ajută sănătatea digestivă. Atunci când nu sunt foarte coapte, au în compoziția lor cantități considerabile de fibre dietetice, precum amidon rezistent și pectină.