Dieta cu corcodușe | Fructele-minune care te ajută să slăbești de la o zi la alta

Dieta cu corcodușe | Fructele-minune care te ajută să slăbești de la o zi la alta
Sursa FOTO: Pexels
Publicat: 12/08/2022, 16:21

Cu toții am experimentat măcar odată sau cel puțin în copilărie gustul corcoduşelor, acele fructe mici și acre pe care le regăsim primăvara la țară în curțile oamenilor. Cu toate că nu sunt niște fructe prea aromate, ele sunt adevărate fructe-minune înbtrucât au tot felul de proprietăţi nutritive şi beneficii pentru sănătate și pot fi incluse cu succes în diverse diete.

Poate nu știai, dar corcodușele au foarte multe beneficii pentru sănătate. Astfel, ele ajută în procesul de detoxifiere al organismului, fiind bogate în vitamina B și C, în minerale precum potasiu, fier, magneziu, calciu, fosfor, dar şi o mare cantitate de acid citric.

Corcodușele conţin, spre deosebire de alte fructe foarte puţine calorii, şi destul de multă apă, de aceea ele pot fi folosite cu succes în curele de slăbire, mai ales sub formă de sucuri.

De asemenea, consumul de corcoduşe ameliorează afecţiunile respiratorii. O altă calitate deloc de neglijat a corcoduşelor este că ele ajută la cicatrizarea rănilor. Așadar, tot ce trebuie să faci este să aplici pe răni comprese cu suc de corcoduşe.

Totodată, datorirtă numărului mare de nutrienți pe care le contin, corcoduşele ajută la tonifierea şi revigorarea organismului, dar şi la menţinerea sănătăţii sistemului nervos.

Alte beneficii pentru sănătate

De asemenea, corcodușele au mai multe beneficii pentru sănătate. Astfel, consumul de corcodușe ajută la tratarea anemiei datorită comținutului foarte mare de fier, mențin inima sănătoasă având foarte mulți antioxidanţi și ajută la întărirea imunităţii ca urmare a conţinutului mare de vitamina C.

Ce poţi prepara cu corcoduşe

Deşi sunt printre cele mai defavorizate fructe, după dude, corcoduşele sunt bune în compoturi, plăcinte, dulceţuri, dar şi în prăjituri şi tarte. De asemenea, când sunt crude, sunt foarte bune pentru acrirea ciorbelor.

Ce este corcoduşul, copacul care produce aceste fructe

Corcodușul aparţine genului Prunus şi este originar din Europa, deşi în vremuri îndepărtate el putea fi găsit şi în anumite zone ale Asiei.

Aceste fructe nu sunt deosebite datorită formei și aromei lor, ci datorită proprietăților lor de a detoxifia şi de a ajuta organismul să piardă în greutate.

Cu toate astea, dieta cu corcoduşe nu e prea populară, fiind niște fructe cu un gust acru și nefiind extraordinar de bune la gust.

În cazul în care totuși, vrei să încerci să slăbești consumând aceste fructe, tot ce trebuie să faci este să bei suc de corcoduşe sau să le consumi pe post de gustări între mese, cu siguranţă, acest truc te va ajuta să mănânci mai puţin, scrie dietetik.ro.