Dieta cu gheață | Cum poți slăbi 5 kilograme în doar 7 zile. Atenție, e periculoasă!

Dieta cu gheață | Cum poți slăbi 5 kilograme în doar 7 zile. Atenție, e periculoasă!
Sursă Foto - caracter ilustrativ: Pixabay
Publicat: 17/03/2022, 16:28

Experții susțin că dieta de gheață este considerată cea mai simplă și cea mai plăcută dietă, deoarece se bazează pe consumul de alimente reci. Acest lucru forțează organismul să consume și mai multă energie, pentru a încălzi totul și apoi pentru a digera bolul alimentar, dar pot exista și dezavantaje.

Cu ajutorul acestei diete inedite, teoretic, o persoană ar putea pierde până la 5 kilograme în doar 7 zile. Oricum, se află printre dietele de slăbire care câștigă popularitate destul de repede.

Dieta de gheață, care nu este atât de nouă, a fost inițiată de Petit Bee, care a pus la punct un plan de dietă de o lună și jumătate. El spunea că o persoană ar trebui să mănânce numai alimente reci, precum și să stea tot timpul în camere reci. Altfel spus, ideea era de a îngheța corpul atât în interior, cât și în exterior.

Un nutriționist din America a sugerat, de asemenea, o variație interesantă a acestei diete. Aceasta consta în consumul regulat de gheață. Însuși doctorul a descoperit că, în acest fel, o persoană poate pierde un kilogram în plus pe lună, menținând aceeași dietă și evitând activitatea fizică.

Dezavantajele dietei de gheață

Cu toate că a devenit celebră, nu toți experții susțin dieta cu gheață, pentru că unii oameni vor să slăbească cât mai repede, așa că încep să depășească norma de consum de gheață, adică mai mult de 1 litru.

Au existat cazuri în care o persoană a consumat până la 7 kilograme, ceea ce poate fi foarte periculos pentru organism, deoarece atunci când se consumă o astfel de cantitate de gheață, unele dintre organe nu pot funcționa corect.

Unii experți atrag atenția că singurul lucru bun al dietei cu gheață este că vei începe să bei mult mai multă apă. Iar acest lucru este important în orice dietă. Având în vedere eficacitatea unei astfel de metode de a pierde în greutate, ar fi rațional să se folosească o versiune mai blândă.

Pe vreme rece, trebuie să fiți foarte atenți la dieta cu gheață și în niciun caz să nu mâncați ghețari sau cruste de zăpadă. De asemenea, consumul de gheață este strict interzis în perioadele în care organismul este supraîncălzit.

Mai mult, gheața are un efect negativ asupra dinților, astfel, că smalțul începe să se crape și apar probleme serioase cu coroanele.

Reguli pentru acest tip de dietă

Puteți găsi un număr mare de fani ai acestui tip de dietă, dar ei rămân la varianta propusă de Petit Bee, care este următoarea:

  1. O dietă este cea mai bună atunci când este concepută pentru perioade scurte. Din acest motiv, puteți mânca timp de 12 ore, iar în restul timpului orice aliment este interzis, deoarece organismul trebuie să se odihnească.
  2. Nu este necesar să se limiteze în produse alimentare, precum și să se numere permanent caloriile consumate în timpul zilei.
  3. Gustările sunt strict interzise. Cu toate acestea, este foarte ușor să renunți la ele, deoarece o persoană va primi o cantitate mare de nutrienți în timpul mesei principale.
  4. În ciuda absenței interdicțiilor, unele alimente ar trebui să fie incluse în dieta proprie. Această listă include ardeii, care accelerează procesul metabolic, precum și unele legume și ierburi, cum ar fi busuiocul și cimbrul. Acestea cresc capacitatea organismului de a arde calorii suplimentare.
  5. Ar trebui să faceți exerciții fizice în timp ce țineți dietă. Principalul lucru este să faceți exerciții într-un mediu mai răcoros.

Datorită dietei de gheață, o persoană poate scăpa de excesul de greutate, dar există o probabilitate mare de a dăuna propriului organism. Din acest motiv, este mai bine să consultați un specialist pentru a evita consecințele negative.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Cum să evitați epuizarea la locul de muncă: sfaturile utile de la specialiști
Vremea 22 aprilie - 20 mai 2024. Prognoza meteorologilor de 1 Mai şi de Paşte;...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Mesajul cutremurător postat de Mihaela înainte de a se arunca de la etajul 15 al...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Ciucă a dat VESTEA CEA MARE pentru milioane de români. Decizia care ar putea fi...
Vreme de coșmar. Ține o săptămână
„Nu mai e de trăit” O româncă stabilită în Italia este stupefiată de un nou...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Cum va arăta nunta lui Pepe cu Yasmine Oddy: "E la alt nivel, e sinucidere...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Tulburătoare și Înălțătoare discuția dintre Ana Blandiana și Adrian Artene | ALTCEVA CU ADRIAN ARTENE