Dieta Regelui Charles al III-lea include ceai și suc de fructe, pe care le bea în fiecare dimineață. Care sunt beneficiile acestor băuturi pentru sănătate

Dieta Regelui Charles al III-lea include ceai și suc de fructe, pe care le bea în fiecare dimineață. Care sunt beneficiile acestor băuturi pentru sănătate
Regele Charles al III-lea / FOTO - Profimedia
Publicat: 01/10/2022, 16:52
Actualizat: 01/10/2022, 17:19

Se spune că micul dejun este cea mai importantă masă a zilei, iar când meniul include și elemente sănătoase… cu atat mai bine. Dar când vine vorba de Regele Charles al III-lea al Marii Britanii, atunci lucrurile devin și mai interesante.

Potrivit nutriționistului de la Lifesum, Signe Svanfeldt, Regele servește în fiecare dimineață o băutură caldă preferată, „care îmbunătățește sănătatea inimii și scade tensiunea arterială”. Este vorba de ceaiul negru Darjeeling, care are numeroase beneficii pentru sănătate.

„Ceaiul Darjeeling are multe beneficii pentru sănătate, având în vedere conținutul de antioxidanți, vitamine și polifenoli, inclusiv scăderea tensiunii arteriale, reducerea inflamației și creșterea sănătății inimii”, a precizat nutriționistul.

Regelui Charles îi place să bea ceaiul cu miere și lapte. Ceaiul Darjeeling este bogat în quercetină, care este un compus despre care s-a demonstrat în numeroase studii că reduce riscul de ateroscleroză.

Cercetările au descoperit că o dietă bogată în flavonoide, precum quercetina, are beneficii pozitive pentru sănătate, în special asupra inimii. Mai mult, ajută împotriva hipertensiunii, inflamației, diabetului și bolilor vasculare.

De asemenea, compușii polifenolici, conținuți de acest tip de ceai, inhibă apariția cancerului în mai multe moduri, reducând și dezvoltarea unei eventuale tumori.

„Polifenolii ajută la scăderea riscului de formare a celulelor canceroase” spune Molly Myers, dietetician și nutriționist.

„Cercetările sugerează că dietele bogate în alimente care conțin polifenoli ar putea oferi o anumită protecție împotriva dezvoltării bolilor de inimă, bolilor neurodegenerative, cancerului și diabetului. Specific bolilor cardiovasculare, polifenolii pot oferi protecție prin îmbunătățirea funcției mucoasei interioare a inimii și a vaselor de sânge, creșterea colesterolului HDL protector (colesterolul bun), scăderea colesterolului LDL (colesterolul rău) și prin rolul antiinflamator”, a precizat și cardiologul Susan Rodder.

Un pahar de suc de fructe, la fiecare mic dejun

Tot la micul dejun, Monarhul mai bea și un pahar de suc de fructe.

„Ajută la creșterea aportului de vitamine, minerale și fibre”, a mai spus Svanfeldt.

„Unele sucuri de fructe ajută, de asemenea, la combaterea problemelor, cum ar fi constipația, în timp ce sucul de afine poate ajuta la prevenirea infecțiilor urinare”, scrie publicația Medical News Today, citată de mirror.co.uk.

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a absolvit o facultate de profil, a scris pentru site-uri precum antena1.ro (a1.ro), Observator.tv (actualul citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase