Berea Timișoreana este prima care se epuizează de pe rafturile magazinelor. Este băutura din hamei cea mai apreciată de români, dar puțini sunt cei care s-au uitat pe lista de ingrediente și știu ce alergen conține.
Berea Timișoreana a apărut în urmă deciziei prințului Eugen de Savoya, în 1718, de a satisface necesitățile armatei austriece după eliberarea Banatului de sub ocupație otomană, dar și a suplinirii cantității de apă potabilă.
Revenind în prezent, Ursus Breweries produce, din 2005, bere Timișoreana după o rețeta tradițională care constă în selecționarea atentă a hameiului și a îmbinării diferitelor hameiuri aromate, a spumei consistente – calitățile berii draft, conform berarul.ro.
:format(webp):quality(80)/https%3A%2F%2Fwww.gandul.ro%2Fwp-content%2Fuploads%2F2023%2F11%2Fberea-timisoreana.jpg)
Din ce e făcută berea Timișoreana, de fapt.
Conform listei de ingrediente ce4 apare pe doza de bere, acest produs este fabricat din: apă, malț din orz, porumb și hamei.
Ea conține și un alergen. Este vorba despre orz.