Directorul ANM, Elena Mateescu: „Urmează o SCĂDERE a temperaturilor”. În ce regiuni se așteaptă ploi

Directorul ANM, Elena Mateescu: „Urmează o SCĂDERE a temperaturilor”. În ce regiuni se așteaptă ploi
Foto: Shutterstock
Publicat: 08/04/2024, 19:33
Actualizat: 08/04/2024, 19:38

După zilele cu 29 de grade Celsius de la începutul lunii aprilie urmează o răcire bruscă a vremii, a declarat directorul Administrației Naționale de Metereologie (ANM), Elena Mateescu, la Antena 3 CNN.

Marți, temperaturile în București, vor atinge 29 de grade Celsius, dar miercuri și joi temperaturile vor coborî până la 17 grade Celsius, cu cele mai ridicate temperaturi în zonele de sud și sud-est a țării.

Vineri, vom avea, de asemenea, temperaturi cuprinse între 19 și 26 de grade Celsius, cu valori locale mai ridicate, de la 28 la 29 de grade Celsius în Oltenia și Muntenia. Deci, până vineri, va fi o vreme frumoasă și probabil să nu plouă.

Directorul ANM, Elena Mateescu, a declarat luni la Antena 3 CNN că „ne așteptăm să înregistrăm și să consemnăm precipitații pentru ziua de vineri, în special în zonele montane și submontane, începând de vineri seara, iar local cantitățile de apă să poată atinge valori de peste 15 l/metru pătrat”.

Prognoza meteorologică pentru perioada 8-21 aprilie 2024

Vor urma câteva zile cu temperaturi mai ridicate decât cele normale, apoi vremea se va schimba. A doua săptămână va începe cu o scădere semnificativă după aceste zile cu temperaturi de până la 28 de grade Celsius. Într-adevăr, vor exista două etape de răcire.

Prognoza pentru Banat

În prima săptămână de prognoză, temperaturile vor fi cu mult peste normele perioadei, cu maxime de 24-26 de grade și minime de 8–10 grade.

Deși va fi o răcire semnificativă la începutul celei de-a doua săptămâni, temperaturile se vor apropia de norme până la sfârșitul săptămânii, cu maxime de 10–20 de grade și minime de 4–6 grade mediat la nivel regional. În perioada 16–21 aprilie, există o probabilitate mai mare de ploaie.

Prognoza  în Crișana

În intervalul de 8 până la 15 aprilie, vremea va fi cu mult mai caldă decât în mod obișnuit. Temperaturile medii vor fi de 22 până la 28 de grade Celsius, iar temperaturile minime vor fi de 16 până la 18 de grade Celsius.

După această perioadă, se va răci semnificativ. Maximele vor scădea la 14 grade mediat regional și minimele la 4 grade. După aceea, vor ajunge la un nivel normal, care va fi de 18 grade în timpul zilei și 6 grade în timpul nopții. În a doua săptămână a intervalului de prognoză, va ploua pe scară largă.

Vremea în Transilvania

Maximele vor crește în primele trei zile de prognoză, cu valori medii de la 24 la 26 de grade. Apoi, până în 15 aprilie, vor oscila între 20 și 24 de grade. În următoarele două zile, vor scădea semnificativ la 16 grade și se vor redresa ușor la 18 grade, care este media regională la sfârșitul intervalului.

În zilele de 9 și 10 aprilie, vor fi cele mai scăzute temperaturi, cu medii de 2 și 8 grade. Între 18 și 21 aprilie, vor fi din nou cele mai ridicate. Din 14 aprilie, probabilitatea de a ploua va crește și va fi în general slabă.

Prognoza meteo pentru Maramureș

În primele trei zile de prognoză, vremea se va încălzi cu maxime de la 22 la 26 de grade Celsius și minime de la 6 la 10 grade Celsius.

După această dată vor urma două perioade de răcire: primul în zilele de 12 și 13 aprilie, iar celălalt, care va fi crucial, în zilele de 16 și 19 aprilie. În media regională, temperaturile vor fi de 12 până la 22 de grade Celsius, iar cele nocturne de 4 până la 8 grade Celsius. După 16 aprilie și până la sfârșitul intervalului, probabilitatea de ploaie va crește.

Prognoza meteo pentru Republica Moldova

Vremea va rămâne caldă până pe 15 aprilie, cu maxime de 22-26 de grade Celsius și minime de 6–10.

În perioada de 15 până la 17 aprilie, va fi o scădere semnificativă a temperaturii; ziua va fi de 16 grade Celsius, iar noaptea de 4 grade Celsius. După aceea, vor exista doar fluctuații minore. În cea mai mare parte a intervalului, va fi puțină precipitație, iar pe suprafețe mici vor fi vizibile ploi slabe, în special după 16 aprilie.

Prognoza meteo pentru Dobrogea

În prima săptămână de prognoză, vremea va fi ușor mai caldă. Maximele vor fi de 22 până la 24 de grade, iar minimele vor fi de 8 până la 12.

Următoarea săptămână va avea loc o scădere semnificativă a temperaturii. Vremea va rămâne constantă în regiune, cu valori diurne de 18 grade Celsius și valori nocturne de 8 grade Celsius. În cea mai mare parte a intervalului, va fi puțină precipitație; ploi slabe și de scurtă durată vor apărea izolat cu probabilitate mai mare după 13 aprilie.

Prognoza pentru Muntenia

Chiar dacă va exista o ușoară discrepanță, temperaturile maxime vor fi în medie între 24 și 26 de grade, iar cele minime vor fi între 8 și 12 grade. Acestea fiind spuse, climatul va fi peste cel al perioadei din 8 până în 16 aprilie.

În zilele de 17, 18 și 19 aprilie, va fi o scădere semnificativă. Temperaturile vor fi în medie de 18 grade Celsius în regiune în timp ce noaptea vor fi de 6 grade Celsius, cu o ușoară creștere la sfârșitul intervalului. Cu o probabilitate mai mare, în a doua săptămână de prognoză, se vor semnala ploile.

Vremea în Oltenia

În prima săptămână de prognoză, vremea va fi în general frumoasă și caldă, cu maxime de 24-26 de grade Celsius și minime de 8–10 de grade Celsius.

De la 15 până la 17 aprilie, va avea loc o scădere bruscă a temperaturii, care va scădea la 18 grade în timpul zilei, apoi va crește ușor la 20 de grade, iar temperatura noaptea va rămâne în jur de 6 grade. În timpul majorității zilelor din interval, deficitul de precipitații va fi semnificativ. Probabilitatea de a ploua va crește doar la sfârșitul perioadei de referință.

Prognoza meteo la munte

În prima săptămână, vremea va fi mai caldă decât normal, cu temperaturi de la 12–16 grade Celsius la 2–6 grade Celsius.

Se va răci mult după 15 aprilie, cu temperaturi maxime de 6 grade mediat regional și temperaturi minime de -2 grade. După 17 aprilie, este mai probabil ca precipitațiile să se manifeste local.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O regină a frumuseții a fost găsită de mafioți după ce a dezvăluit pe Instagram...
Ce a putut să scrie o tânără din Gorj pe salata boeuf, de Paşte? Au...
Soția fotbalistului s-a urcat beată la volan și a făcut praf un Ferrari Portofino de...
El este fotbalistul român care a murit în accidentul cumplit de la Băița. Denis nu...
Un român a vrut să fure bani dintr-un bancomat din Italia și a rămas fără...
Anunţ trist despre Florin Piersic, direct din spital, de Paşte! Din păcate, nu se pune...
Meniu de Paște al Nadiei Comăneci. Ce nu lipsește niciodată de pe masa de sărbătoare:...
Cine este poliţistul mort în accidentul de motocicletă din Galaţi. Deviza în viață a lui...
Ce conținea peștele mâncat de fetița de 4 ani și bunica ei, decedate după ziua...
Cum arată și cât costă casa lui Nea Florică, celebru pentru replica „Mi-a dat pachet”!...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
La cât timp se face verificarea uleiului? Un detaliu foarte important
Macron îl îndeamnă pe Netanyahu să ajungă la un acord de armistiţiu cu Hamas
Omul care A INVENTAT cea mai folosită armă din lume! „Era NEBUN, dar...
OBLIGATORIU pentru proprietarii de apartamente. Legea e pentru toată lumea
Cum și-a cucerit Shakira noul iubit. Ce a declarat actorul din Emily in Paris despre...
Aceste zodii vor avea parte de iubire adevărată în săptămâna 6-11 mai 2024. Ce surprize...
Georgiana Lobonț a izbucnit în plâns! "Bebelușii mei..."
Roberta și Julia își aruncă săgeți în Casa Iubirii! Patrick, pe post de arbitru: „Diferența...
Carmen Tănase, la un pas de a rămâne paralizată. Ce diagnostic crunt i-au pus medicii
BANCUL ZILEI. Profesorul:- Bulă, poți sa-mi spui ce înseamnă abstract?
Care sunt cele mai curate aeroporturi din lume? Doar unul este în Europa!