Directorul STB îi avertizează pe șoferii care continuă greva că pot fi dați afară

Directorul STB îi avertizează pe șoferii care continuă greva că pot fi dați afară
Sursă Foto: Digi24 - Captură
Publicat: 22/01/2022, 19:56

Directorul STB, Adrian Criț, îi asigură pe șoferii şi vatmanii care sâmbătă reintră pe traseu că dacă nu au comis fapte penale, cercetarea disciplinară în cazul lor nu va produce efecte. Pe de altă parte, cei care continuă greva riscă desfacerea contractului de muncă, a avertizat directorul STB după o ședință a Consiliului de Administrație al companiei.

„Daca greva va continua, angajații nu vor mai beneficia de siguranța locului de muncă”, a spus Adrian Criț, citat de Digi24. Conform contractului colectiv de muncă, anagajatul care timp de trei zile nu își îndeplinește sarcinile de serviciu poate fi sancționat, inclusiv cu desfacerea contractului de muncă.

Consiliul de Administrație al STB a luat sâmbătă decizia ca angajații care intră imediat pe traseu să nu fie cercetați penal. În schimb cei ce nu își lasă colegii să iasă pe traseu sau cei care distrug mijloace de transport vor avea de suferit, a avertizat directorul.

Pierderi de 20 de milioane de lei

Consiliul de Administrație al STB a estimat pierderile societății din cele trei zile de grevă la 20 de milioane de lei. În aceste condiții, Adrian Criț spune că pagubele vor fi recuperate în instanță de la cei ce au provocat greva și că va fi efectuat și un audit extern. Protestul poate genera probleme financiare majore pentru companie, a avertizat directorul STB.

„Din păcate, bucureşteanul a fost privat de mobilitate, de serviciul de transport public. Bucureşteanul trebuie să poată să călătorească la locul de muncă, la şcoală, la spital, în parcuri, astfel încât să-şi desfăşoare activitatea în cele mai bune condiţii. Aceste pagube produse societăţii vor fi recuperate în instanţă de la cei care au provocat această grevă ilegală. O evaluare completă o vom avea după ce rapid vom avea un audit economic extern, astfel încât cu transparenţă bucureştenii să ştie cum le sunt cheltuite fondurile şi unde sunt pierderile”, a declarat Adrian Criţ.

Angajații STB sunt de trei zile în grevă, solicitând demisia directorului general al societății și creșteri salariale. Greva a fost declarată ilegală în instanță.

Directorul STB a transmis că în conformitate cu Codul muncii, coroborat cu Contractul colectiv de muncă, având în vedere această situaţie de criză, Consiliul de Administraţie „şi-a asumat că poate dispune ca pentru conducătorii de vehicule care intră pe traseu începând cu data de azi cercetarea disciplinară în conformitate cu Regulamentul Intern să nu producă efecte” în condiţiile în care nu există fapte de natură penală.

„De asemenea, doresc să precizez că la ultimele analize şi luând în considerare informaţiile din zona publică, orice angajat care îngrădeşte dreptul unui şofer să iasă pe traseu va fi cercetat şi acest lucru va fi comunicat organelor de anchetă. În condiţiile în care această grevă va continua, angajaţii nu vor mai beneficia de siguranţa locului de muncă”, a adăugat Adrian Criţ.

Întrebat ce sancţiuni riscă cei care continuă greva, directorul STB a răspuns că Regulamentul Intern prevede că pentru trei zile consecutive în care angajatul nu e prezent la locul de muncă, angajatului i se poate desface contractul individual de muncă. „Cei care sunt blocaţi sunt rugaţi să sesizeze la 112 toate probleme existente. Suntem, conştienţi că marea majoritate a angajaţilor au fost manipulaţi de către liderii sindicatului reprezentativ, suntem conştienţi de influenţa nefastă pe care acest sindicat a avut-o în cadrul societăţii noastre şi tocmai de aceea fac apel la conducătorii de vehicule să iasă pe traseu”, a transmis Adrian Criţ.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Doi soți au renunțat la toată averea de 24 de milioane $ ca să se...
Grațiela Corduneanu, la un pas să înfunde închisoarea. Scandal uriaș produs de nevasta interlopului din...
FOTO. Ea e bomba sexy pentru care a divorțat Paszkany! Imagini incendiare cu noua iubită...
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
După ce a recrutat pușcăriași să lupte pe front, Rusia se confruntă cu un număr...
Câți bani au primit Bontea, Scărlătescu și Dumitrescu ca să revină la MasterChef. Suma este...
Mihaela Bilic a deslușit misterul cartofilor congelaţi. De ce îi RECOMANDĂ pentru consum
"Unde mai joc și eu la aparate?!" Vieţile românilor care s-au trezit într-o nouă realitate,...
IREAL ce s-a întâmplat cu sicriul lui Corduneanu! Avem VIDEO
Prietena Robertei și a lui Sebi, dezvăluiri tulburătoare la opt luni după accidentul de la...
Amante celebre din showbiz-ul românesc! Unele au ajuns în faţa altarului, altele au rămas doar...
Poate fi anulat permisul auto dacă nu ai condus mașina mai mult de 2 ani?
CE a propus stabilirea în acest an a datei de eliminare a controalelor la frontierele...
Întrebare SIMPLĂ ca „bună ziua”: Ce sunt ROȘIILE? Fructe SAU legume?
Vor dispărea BANCNOTELE definitiv?! Moment de cotitură în lumea banilor
Rusia va ataca NATO. Anunțul care punea lumea pe jar
Ce avere are Paul Nicolau, zis Pescobar. Suma impresionantă pe care o câștigă patronul de...
Imagini exclusive de la priveghiul lui Costel Corduneanu. Berbecuții se rumenesc la proțap, prietenii din...
Robi și Rebecca, discuție în camera roșie! S-ar vedea sau nu într-un cuplu cu Robi?...
Momentul în care o femeie merge cu unchiul mort la bancă să ia un împrumut:...
BANCUL ZILEI. O moldoveancă la McDonald’s: - O rație di șolduri di pui cu barabuli...
Un traseu popular din Barcelona, șters de pe Google și Apple Maps din cauza turiștilor...