Primarul Sectorului 6: „Greva de la STB este ilegală”

Primarul Sectorului 6: „Greva de la STB este ilegală”
Primarul Sectorului 6 despre greva STB / Sursă foto: Shutterstock
Publicat: 22/01/2022, 16:59
Actualizat: 22/01/2022, 17:00

Primarul Sectorului 6, Ciprian Ciucu, a scris pe o rețea de socializare că greva de la STB este ilegală, menționând hotărârea Tribunalului București.

Potrivit primarului, greva a fost declanșată odată cu apariția raportului de audit care arată, pentru prima dată, faptul că „STB este furată de la mic la mare de 30 de ani”.

Greva de la STB este ilegală. O hotărâre a unui instanțe de judecată este lege. Nerespectarea hotărâri înseamnă încălcarea legii.

Greva de la STB este imorală. A fost declanșată odată cu apariția raportului de audit care arată, pentru prima dată, ceea ce știm cu toții: STB este furată de la mic la mare de 30 de ani. Directorul tocmai centralizase anumite decizii (ore suplimentare, piese, carburanți etc.) pentru a reduce risipa și furtișagurile. Toată această situație a fost patronată de sindicatele postdecembriste și tolerată de primari”, a scris Ciucu pe pagina sa de Facebook.

Oamenii liderului sindical ar fi amenințat șoferii

În postarea sa, edilul mai notează că oamenii liderului de sindicat îi amenință pe șoferii care vor să respecte legea și să reia lucrul.

„Greva de la STB este penală. Oamenii sindicalistului Petrariu, cel care si-a ținut bocancul zeci de ani pe gâtul RATB/STB, îi amenință pe șoferii care vor să respecte legea și să reia lucrul.

Greva de la STB este politică. Sindicalistul care a orchestrat-o este momentan la fel de puternic cum era Rădoi deunăzi. S-a impus/a fost recrutat pe listele PSD. Să facem un exercițiu de imaginație: ar mai fi orchestrat el această grevă împotriva unui primar din partidul său? Nu”, a mai notat edilul.

Acesta conchide că Bucureștiul (și bugetul PMB) a ajuns unde este și din cauza subvenției imense, subvenție din care se hrănește de 30 de ani un întreg sistem parazitar, deghizat în haine sindicale.