Discuțiile de pace continuă sub o ploaie de rachete rusești. Lavrov: „Operațiunea militară nu se va opri”

Discuțiile de pace continuă sub o ploaie de rachete rusești. Lavrov: Operațiunea militară nu se va opri
Serghei Lavrov/FOTO: Reuters
Publicat: 11/04/2022, 19:17

Moscova nu își va întrerupe operațiunea militară din Ucraina înainte de următoarea rundă de negocieri de pace, a declarat ministrul rus de externe, Serghei Lavrov.

Într-un interviu acordat televiziunii ruse de stat, Lavrov a declarat că Vladimir Putin a ordonat ca acțiunile militare să fie suspendate în timpul primei runde de discuții între negociatorii ruși și ucraineni, relatează The Guardian.

Poziția Moscovei s-a schimbat de atunci, a spus el. Lavrov a spus că nu vede niciun motiv pentru a nu continua discuțiile cu Ucraina, dar a insistat că Moscova nu își va opri operațiunea militară atunci când părțile se vor reuni din nou.

„După ce ne-am convins că ucrainenii nu au de gând să dea o replică, s-a luat decizia ca, în timpul următoarelor runde de discuții, să nu se facă nicio pauză atât timp cât nu se ajunge la un acord final”, a declarat Lavrov.

Săptămâna trecută, el a acuzat Kievul că a prezentat Moscovei un proiect de acord de pace „inacceptabil”, care se abate de la acordurile la care părțile au ajuns anterior. Kievul a respins comentariile lui Lavrov ca pe o tactică de subminare a Ucrainei sau de distragere a atenției de la acuzațiile de crime de război împotriva trupelor rusești.

De asemenea, în interviul difuzat astăzi, Lavrov a declarat că apelurile făcute de cel mai înalt diplomat al UE, Josep Borrell, pentru ca blocul să continue să înarmeze Kievul au marcat o „întoarcere foarte serioasă” în politica europeană.

Alexandru Tosa
Student al Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, Alexandru Toșa a debutat în presă în 2020. Începând din mai 2021 face parte din echipa GÂNDUL, unde tratează subiecte politice, atât laciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase