Doamna Elena din Iași a muncit 20 de ani în SPANIA, iar când s-a întors în țară, să leșine! Ce a găsit în casa ei

Doamna Elena din Iași a muncit 20 de ani în SPANIA, iar când s-a întors în țară, să leșine! Ce a găsit în casa ei
Sursa foto: BZI
Publicat: 10/06/2023, 17:27

Elena Dobrică, o femeie din Iași în vârstă de 64 de ani, a plecat acum 20 de ani la muncă în Spania, fiind într-o relație pe atunci cu un bărbat al cărui tată era moștenitorul unui teren.

Fără acte, Elena și concubinul ei au început să construiască o casă pe un teren pe care l-au primit de la o rudă a bărbatului.

Timp de mai mulți ani, ea i-a trimis constant bani bărbatului pentru casă, însă pentru că acesta nu era neapărat de încredere, Elena a preferat să îi trimită bani „soacrei” sale pentru ca aceasta să se ocupe mai departe de ridicarea casei.

Câțiva ani mai târziu, însă, Elena a decis să se despartă de concubinul său. Ulterior, bărbatul a încetat din viață, iar mama acestuia a decis să vândă casa celor doi, deși nu avea acte pentru a face legal acest lucru.

Ieșeanca se simte neputincioasă

Mai mult, ieșeanca nici măcar nu a știut de decizia mamei concubinului său. Deși a muncit ani întregi pentru a obține banii necesari, Elena nu are niciun drept acum asupra casei, potrivit BZI.

Povestea a începet în anul 2003, când Elena Dobrică a primit „cadou” un teren în comuna Ungheni, satul Bosia, de la o rudă a bărbatului cu care era în concubinaj. Din dorința de a se muta la casa lor, femeia a plecat la muncă în Spania și a început să trimită bani bărbatului cu care era împreună, pentru a construi o casă.

„Eu am plecat în anul 2003, în Spania, eram împreună cu un bărbat, dar nu eram căsătoriți. Am plecat să fac bani pentru că am primit fără acte un teren de la o mătușă de-a lui și voiam să ne facem casa noastră în care să stăm. Mătușa lui ne-a spus că ne dă terenul cadou, care este izlaz, să ne facem casă, dar nu are acte pe el.

Așa am făcut, am plecat la muncă în Spania, iar fostul meu bărbat a luat-o destul de grav pe căile băuturii, eu îi trimiteam bani pentru a mai face ceva la casă și el bea de toți banii. Așa că am început să îi trimit bani mamei lui, pe numele Elena Ilie, am chitanțe tocmai din acei ani și am dovada că i-am trimis bani”, declară Elena Dobrică.

Femeia a decis, totuși, să se despartă de concubinul său, din cauza faptului că acesta consuma mult alcool, însă cei doi s-au înțeles ca el să stea în casă câtă vreme ea era în Spania, iar atunci când ea ar fi revenit, să vândă imobilul și să împartă banii. Însă în anul 2015, bărbatul a murit, iar femeia a rămas în continuare în străinătate pentru a strânge bani.

„Undeva prin anul 2007, parcă, m-am despărțit de el pentru că nu mai suportam faptul că a luat-o pe căi greșite, ale băuturii, dar eu am rămas în continuare în Spania, la muncă, pentru că aveam nevoie de bani, desigur. Eu i-am spus bărbatului să stea în continuare în casa pe care am ridicat-o, dar în momentul în care o să mă întorc în țară o să facem în așa fel încât să o vindem sau să stăm în ea separat.

A stat în ea timp de ani buni, iar prin anul 2015, dacă nu mă înșel, a murit. În anul 2005 am făcut racordare la curent și pe factură apare numele meu, dar, când eu eram în continuare la muncă, în Spania, fostul meu bărbat, care acum este decedat, a trecut contractul de la curent pe numele tatălui lui”, adaugă Elena Dobrică.

După moartea fostului concubin, a murit și tatăl lui, care deținea terenul, deoarece a fost trecut pe un grup de moștenire alături de frații lui, însă moștenirea nu a fost dezbătută. După toate aceste evenimente a rămas în viață Elena Ilie, mama fostului concubin al Elenei Dobrică, acum în vârstă de 75 de ani, care a luat hotărârea de a vinde terenul cu tot cu casă unor cunoscuți din sat, pentru ridicola sumă de aproximativ 4.000 de euro. Femeia nu a făcut niciun act, pentru că nu avea cum, însă a luat banii fără să o anunțe pe Elena Dobrică, cea care a contribuit financiar la construcția imobilului.

Mare surpriză a avut ieșeanca Elena Dobrică în momentul în care a hotărât să se întoarcă în țară pentru a se stabili la casa unde a contribuit timp de ani buni cu bani. Aceasta a aflat că s-au mutat o femeie și un bărbat în acea casă, fără niciun drept și fără niciun act de vânzare-cumpărare.

„La câțiva ani după ce a murit fostul meu bărbat, a murit și tatăl lui și a mai rămas doar mama lui. Eu am muncit în continuare în Spania și când m-am hotărât să mă întorc în țară, în urmă cu trei ani, să stau și eu la casa mea, în care am băgat bani de-a lungul anilor, am avut o surpriză uriașă. Mama fostului meu bărbat a vândut casa în care eu am băgat bani și a vândut-o așa, fără acte, cu o sumă care se învârtea în jurul a 4.000 de euro.

Aceste persoane stau în casa în care am băgat eu bani, de trei ani de zile, nu îmi pot da seama cum o femeie la vârsta de 75 de ani poate face așa ceva, dar nici pe cei doi nu îi pot înțelege cum au putut da banii pe o casă, unde știa tot satul că este a mea. Cei doi care s-au mutat acolo, în casă, se cunosc cu primarul comunei, deci cine știe. Eu nu am primit nici măcar un leu, este o situație foarte complicată. Am fost la primărie și nu au vrut să îmi spună pe numele cui este terenul și nimeni nu mă ajută în niciun fel să îmi recuperez casa unde am băgat bani. Eu la un avocat nu mă pot duce pentru că știu că mi se cere o sumă mare de bani și nu îmi permit”, mai spune Elena Dobrică.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
Legea care se aplică OBLIGATORIU în orice bloc din România. Asociațiile de PROPRIETARI nu o...
Muncă până la moarte. Raportul real dintre speranța de viață și vârsta de pensionare
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Ziua în care România şi-a făcut cei mai puternici aliaţi