VIDEO | „Doctorul de inimi”, prof. Dragoș Vinereanu, invitat la podcastul ALTCEVA cu Adrian Artene: „Mintea dirijează multe lucruri, dar ce simțim este dirijat de către inimă”

Publicat: 11/02/2023, 16:28
Actualizat: 11/02/2023, 16:28

Renumitul profesor dr. Dragoș Vinereanu este invitatul lui Adrian Artene în cadrul podcastului ALTCEVA ce va fi difuzat sâmbătă, 11 februarie, începând cu ora 19:00.

Dragoș Vinereanu, supranumit și „doctorul de inimi’’, a realizat numeroase premiere medicale în domeniul cardiologiei și a fost președintele Societății Române de Cardiologie.

De asemenea, este președintele Senatului UMF „Carol Davila” și profesor universitar, doctor în științe medicale, șef al secției de cardiologie 2 de la „Spitalul Universitar de Urgență” din Capitală și a fost decorat, în 2002, de președintele României cu Ordinul „Meritul Sanitar” în grad de Cavaler.

În cadrul podcast-ului ALTCEVA, profesorul Vinereanu a fost întrebat ceva ce majoritatea oamenilor sunt curioși să afle.

„Se pune mereu întrebarea dacă iubim cu inima sau cu mintea. De altfel, a iubi cu inima exprimă cumva acea expresie care cumva îmbracă forma de a iubi necugetat”, a întrebat Adrian Artene.

„Iubim cu inima, nu cu mintea sau cel puțin așa îndemnați dumneavoastră să filtrăm sentimentele prin inimă”, a continuat el.

„O inimă poate comunica cu altă inimă?”

„Da, fiindcă până la urmă, mintea dirijează foarte multe lucruri, dar ceea ce simțim este dirijat de către inimă și iubirea e necondiționată”, a fost răspunsul profesorului Vinereanu.

„Iubirea pătimașă este o formă de exprimare a iubirii, acum, depinde până unde te duci cu această patimă în iubire, totul este bine conceput”, a afirmat profesorul Dragoș Vinereanu.

„O inimă poate comunica cu o altă inimă?”, a fost întrebat prof. Dragoș Vinereanu.

„Eu cred că da, cel puțin în ultimii ani, probabil că vă aduceți aminte filmul ”Interstelar” în care se deschide această idee de multidimensionalitate”, a dat exemplu acesta un film pe care oamenii ar trebui să îl vizioneze.

Urmărește podcastul integral cu Dragoș Vinereanu doar pe canalul de YouTube Altceva cu Adrian Artene.

Amyra Garey
Amyra Garey a absolvit Facultatea de Limbi și Literaturi Străine, Universitatea București, secția Filologie, limbile - ucraineană-rusă. Pasionată de poezie și scriere, a câștigat concursuri literare, lucrând alături de scriitorul ucraineanciteste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase