Doi muncitori, uciși de un bărbat care îi ținea ostatici într-un apartament din Onești. Agresorul fusese evacuat, iar casa era renovată de noul proprietar (VIDEO)

Doi muncitori, uciși de un bărbat care îi ținea ostatici într-un apartament din Onești. Agresorul fusese evacuat, iar casa era renovată de noul proprietar (VIDEO)
Doi muncitori, uciși de un bărbat care îi ținea ostatici într-un apartament din Onești (FOTO: Ziarul de Bacău)
Publicat: 01/03/2021, 21:21
Actualizat: 02/03/2021, 21:19

Doi muncitori, care renovau un apartament din Onești, județul Bacău, au fost luați ostatici – luni – de un bărbat de 68 de ani. Acesta era supărat că fusese evacuat, în urmă cu zece ani, din cauza unui proces de delapidare, iar acum era renovat de noul proprietar, potrivit Aleph News. Din nefericire, ostaticii au fost uciși de agresor, prin înjunghiere, ulterior acesta fiind împușcat de polițiști în mâini și în picioare, după o negociere de aproximativ patru ore. Totul a început la ora 11.48, chiar agresorul fiind cel care a sunat atunci la 112, ca să anunțe că a sechestrat două persoane, potrivit Antena 3.

Bărbatul de 68 de ani a intrat într-un apartament de la etajul 3 al unui bloc cu patru etaje pe care cei doi bărbați îl renovau, în această după-amiază, ei fiind angajați de actualul proprietar.

I-a legat pe cei doi și i-a amenințat cu un cuțit. Până la urmă, agresorul i-a înjunghiat pe cei doi muncitori, supărat că renovau apartamentul pe care el îl pierduse în instanță.

De altfel, pe tot timpul negocierilor agresorul i-a ținut în dreapta și în stânga sa pe muncitori, pe balconul imobilului, situat la etajul 3 al blocului, în văzul zecilor de oameni care asistau oripilați la întreaga scenă. Din nefericire, acțiunea forțelor de ordine s-a soldat cu un eșec. Dintr-o dată agresorul nu a mai ținut cont de nimic și a început să bage cuțitul pe rând în cei doi muncitori, în mod repetat”, au declarat surse judiciare pentru Gândul.ro.

„Negociatorul a stat mult timp la discuții cu agresorul (aproximativ patru ore), care a cerut să i se aducă și actele de la instanță, prin care el a pierdut apartamentul. Ca fapt inedit, apartamentul aparținea acum unei societăți comerciale la care soția agresorului fusese angajată”, au mai spus sursele.

„Urla și nu putea fi potolit! Cerea 300.000 euro”

Martorii spun ca fostul proprietar al apartamentului unde muncitorii zugrăveau, urla și nu putea fi potolit. Mai mult, ar fi cerut 300.000 de euro, ca să îi elibereze pe muncitorii sechestrați.

Polițiștii au intervenit în forță și au tras mai multe focuri de armă asupra agresorului, rănindu-l la picioare. În momentul în care polițiștii au reușit să intre în locuință, au fost găsite cele două victime care aveau multiple plăgi înjunghiate. Din păcate, unul dintre muncitori – în vârstă de 52 de ani – era decedat.

Celălalt, un bărbat de 36 de ani a fost luat în stare critică, în stop-cardio respirator și dus la spital.

A intrat în stop, am reușit să îl resuscităm, apoi a făcut din nou stop, s-a recurs și la stimulare cardiacă, însă din păcate a decedat”, a spus Anca Băncescu, directorul medical al Spitalului Bacău.

Agresorul a ajuns și el la spital, conștient, cu multiple plăgi împușcate. Este internat la Chirurgie, în stare stabilă și urmează ca medicii să îl ducă în sala de operație.

„Urmare a deplasării forțelor de ordine la fața locului, împreună cu negociatorul echipei operative, s-au purtat discuții și negocieri cu persoana în cauză, pentru a-l convinge să renunțe la acțiunile sale. La un moment dat, autorul, care părea calm, a început să exercite acte de violență asupra persoanelor aflate în apartament, moment sesizat și de forțele de ordine. În sprijinul peroanelor aflate în apartament, s-a forțat cu mijloace din dotare ușa metalică a locuinței, agresorul încercând să blocheze ușa, având în mână un cuțit. La acel moment, forțele de ordine au folosit armamentul din dotare prin foc executat asupra membrelor inferioare ale agresorului, acesta fiind rănit și imobilizat”, transmit reprezentanții Poliției Bacău, despre intervenția din blocul din Onești.

Parchetul de pe lângă Tribunalul Bacău a preluat cauza, pentru efectuarea cercetărilor.

Soţia bărbatului care a sechestrat şi ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti, reţinută pentru complicitate. Operațiunea eșuată de salvare, verificată de adjunctul Poliției Române

Soția bărbatului de 68 de ani, care a sechestrat şi ucis doi muncitori într-un apartament din Oneşti, a fost reținută pentru 24 ore, fiind cercetată pentru complicitate la săvârșirea infracțiunii de lipsire de libertate în mod ilegal. Operațiunea eșuată de salvare e verificată de adjunctul Poliției Române.

Surse din cadrul anchetei, citate de Antena 3. spun că femeia avea în poşetă coliere de plastic cu care fuseseră legaţi muncitorii.

Poliția Română a transmis, luni seară, că s-a decis ca o echipă de specialiști, condusă de adjunctul inspectorului general al Poliției Române, chestor de poliție Florentin Brăcea, să se deplaseze de urgență în județul Bacău, pentru a verifica modul de intervenție la eveniment.

Incendiu violent în Prahova, la o societate care fabrică produse din ţiţei. Doi muncitori sunt în stare gravă și ar urma să fie transferate în străinătate

Un incendiu violent a izbucnit, luni seara, la o societate care fabrică produse din ţiţei din județul Prahova, în satul Inoteşti, localitatea Colceag. Doi muncitori au suferit arsuri grave.

Cei doi bărbaţi răniţi în incendiul de la fabrica de prelucrare a ţiţeiului din Prahova întrunesc criteriile de admitere într-un centru de mari arşi, dar România nu are, în prezent, un astfel de centru, a transmis, luni seara, Ministerul Sănătăţii (MS).

În acest context, se fac proceduri pentru transferul în străinătate a celor două victime ale incendiului.

„Se urmează procedura legală, conform Ordinului Ministrului Sănătăţii nr. 2.063 din 2 decembrie 2020 pentru înfiinţarea comisiilor de analiză a solicitărilor de transfer în străinătate în vederea efectuării tratamentului pentru pacienţii cu arsuri grave”, a anunţat MS.

FOTO: Ziarul de Bacău (zdbc.ro)

VIDEO: Ziarul de Bacău (zdbc.ro) / Digi 24 / acum-tv.ro

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Una dintre celebrele gemene siameze Abby și Brittany s-a căsătorit. De ce nu au făcut...
Este incredibil ce le-a spus Mirel părinților săi! Au ieșit înmărmuriți după dialogul cu fiul...
FOTO. Ea este cea mai sexy sportivă din culturismul românesc! Are un singur vis: „Asta...
Andreea Bălan a recunoscut tot despre certurile cu Victor Cornea: „Nu există împăcare”
Un bărbat din Ploiești a fost ucis de un individ nemulțumit de cum parcase mașina
Imaginile durerii! Mama Andreei a clacat la înmormântarea fetiței sale. Scene îngrozitor de dureroase pe...
Actriţele din filmele pentru adulţi fără pic de machiaj. Galerie foto FABULOASĂ!
Tatăl criminalului Mirel, în lacrimi după ce şi-a vizitat fiul. "Ne pare rău şi de...
Imagini tulburătoare de la înmormântarea Andreei! Tânăra ucisă Mirel Dragomir va fi condusă astăzi pe...
''Să-i fie țărâna ușoară!'' Dana Roba, mesaj neașteptat despre Daniel Balaciu. Cum a amenințat-o soțul...
S-au despărţit cu scandal! Cele mai scurte căsnicii ale vedetelor din România
Inspectorii RAR au ieșit la control în trafic. Ce au descoperit? GALERIE FOTO
Actorul Steven Seagal le-a vizitat pe victimele atacului terorist de la Moscova
Boala CIUDATĂ care apare DOAR în creierul oamenilor SĂRACI
EXCLUSIV Ungurii, la ani lumină de România. Ungaria ne-a luat fața complet: Profit maxim
Umilință maximă pentru noii Chefi la cuțite: Niște habarniști
Geamăna siameză Abby Hensel s-a căsătorit. Imagini cu ea și sora Brittany în rochie de mireasă....
Mama Andreei, prăbușită de durere la înmormântarea fiicei sale, ucise fără milă de studentul la...
Cum a petrecut mama Geta ziua ei de naștere și ce cadouri a primit? „N-am...
Apropiații criminalului din Timișoara, detalii de-a dreptul șocante. Mirel Dragomir și-a agresat și fosta iubită....
BANCUL ZILEI. Tatăl către Bulă: Ce mai e nou pe la școală, băiete?
Un studiu arată ce se întâmplă chiar înainte de cele mai fericite momente din viață