Doi polițiști rutieri din Fălticeni au resuscitat un tânăr care a făcut infarct în mașină. „Am făcut ceea ce trebuia să facem”

Doi polițiști rutieri din Fălticeni au resuscitat un tânăr care a făcut infarct în mașină. „Am făcut ceea ce trebuia să facem”
Cei doi polițiști rutieri din Fălticeni au avut prezențî de spirit până la sosirea paramedicilor / Sursa foto: Facebook - MAI
Publicat: 24/07/2021, 11:24
Actualizat: 24/07/2021, 11:27

Un tânăr de 32 de ani a rămas în viață după ce a fost salvat de doi polițiști rutieri aflați aproape de mașina în care șoferul tocmai suferise un atac de cord. Evenimentul cu final fericit, petrecut vineri, la Fălticeni, a fost detaliat pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

Doi polițiști rutieri din Fălticeni au readus la viață un tânăr, care a suferit un infarct în timp ce conducea, iar mașina sa a provocat un ambuteiaj în trafic.

Aflați aproape de zona incidentului, polițiștii au oferit primul ajutor, până la sosirea echipajelor SMURD, care au transportat tânărul la spital.

Întregul eveniment, care a avut loc vineri, a fost povestit în detaliu, sâmbătă, pe pagina de Facebook a Ministerului Afacerilor Interne.

„Nu suntem eroi, am făcut ceea ce trebuia să facem. Cei care au fost pe front sunt eroi”, a spus unul dintre polițiștii salvatori.

„Nu îl voi lăsa așa, Petrică! Îl readuc la viață!”

Cei doi polițiști au găsit mașina care provocase un blocaj în trafic și au început manevrele de resuscitare a șoferului care fusese scos de trecători, potrivit postării MAI:

„Ieri, Daniel și Petrică, polițiști rutieri în Fălticeni, erau de serviciu, când în față lor s-a creat un ambuteiaj, la aproximativ 300 de metri distanță.

Au pornit de urgență către locul indicat, găsind o mașină ieșită în afara carosabilului. Din spusele trecătorilor, șoferul autoturismului venea dinspre Iași, cu direcția spre Suceava, a tras pe partea dreaptă, fiind o porțiune în rampă, iar, după câteva secunde, mașina a început să coboare cu spatele, traversând benzile de circulație, acroșând un alt vehicul și oprindu-se în afara părții carosabile.

Trecătorii l-au scos pe conducătorul auto din mașină și au sunat la 112, speriați de starea medicală a acestuia.

– Nu mai respiră, a spus unul dintre trecători văzând cum tenul victimei își schimbă culoarea.

– Vă rog să vă îndepărtați, a spus Dan care și-a dat seama că bărbatul suferise un infarct. Imediat a început manevrele de resuscitare, în timp ce colegul său păstra în permanență legătura cu cadrele medicale, ambulanța neputând ajunge rapid la fața locului din cauza traficului.

– Nu îl voi lăsa așa, Petrică! Îl readuc la viață! Tu mergi și deblochează traficul.

Minute bune Daniel a încercat să îi readucă tânărului semnele vitale, prin masaj cardiac și respirație artificială. Pentru un timp scurt, a simțit pulsul, dar acesta a dispărut. Daniel nu s-a lăsat descurajat! Chipul atât de tânăr al victimei l-a făcut să lupte în continuare cu înverșunare pentru viață.

După alte câteva minute, a simțit în palmă bătăile inimii. Bucuria pe care a simțit-o a fost imensă. Reușise! Privirea i s-a oprit apoi pe echipajele ambulanței și ale SMURD care tocmai soseau.

Acestea au stabilizat victima și au transportat-o la Spitalul Județean de Urgență „Sfântul Ioan” din Suceava.

Echipajele medicale l-au felicitat pe Daniel pentru prezența de spirit și pentru modul în care a știut să acorde primul ajutor, spunându-i că dacă s-ar mai fi întârziat, cu siguranță nu se mai putea face nimic pentru șoferul de 32 ani.

Mai târziu, când s-au întors la secție, Daniel și Petrică s-au înțeles din priviri că nu pot să plece acasă până nu află dacă tânărul pe care l-au salvat este în afara pericolului, așa că au sunat la spital, de unde au primit vești bune.

Cei doi polițiști din Fălticeni nu sunt la prima experiență de acest fel, ei având la activ mai multe vieți salvate. Pentru ei, a fi polițist înseamnă să fii mereu aproape de oameni și să nu renunți niciodată!

Despre caracterul lui Daniel, alegem să vă transmitem vorbele lui: „Nu suntem eroi, am făcut ceea ce trebuia să facem. Cei care au fost pe front sunt eroi❗”

Dragi colegi, vă felicităm și noi și vă mulțumim!”

Madalina Prundea
Absolventă a Universității „Babeș-Bolyai” din Cluj-Napoca, Departamentul de Limbi Moderne Aplicate din cadrul Facultății de Litere, Mădălina mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Alphabet, compania care deține Google, depășește o capitalizare de 2.000 de miliarde de dolari