Doi români și un spaniol, prinși cu teste PCR false pe aeroportul Otopeni

Doi români și un spaniol, prinși cu teste PCR false pe aeroportul Otopeni
Aeroportul „Henri Coandă” / Sursă Foto: CNAB
Publicat: 22/12/2021, 19:24

Poliţiştii de frontieră din cadrul Punctului de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă Bucureşti au depistat trei persoane, printre care doi români și un spaniol care au prezentat teste PCR efectuate în Marea Britanie, ce s-au dovedit a fi false, transmite Poliția de Frontieră.

În cursul zilei de marți, în jurul orei 04.00, în Punctul de Trecere a Frontierei Aeroport Henri Coandă Bucureşti, s-au prezentat pe sensul de intrare din ţară, la cursa din direcţia Doncaster, Marea Britanie, trei persoane, doi cetăţeni români si unul spaniol.

Cei trei bărbați au prezentat autorităţilor de control teste PCR pentru detecţia virusului SARS Cov-2 cu rezultat negativ.

Testele prezentate de cei trei au treziți suspiciuni, întrucât documente aveau acelaşi număr de înregistrare. Organele de control au fost efectuate verificări suplimentare, ocazie cu care s-a stabilit că testele PCR sunt false.

Organele de anchetă au întocmit dosare penale celor trei cetățeni pentru săvârşirea infracţiunii de complicitate la fals material in înscrisuri oficiale şi uz de fals, la final urmând să fie luate măsurile conform prevederilor legale în vigoare.