Doi tineri au jefuit o sală de jocuri de noroc din Vrancea și au reușit să fugă cu banii furați. Cum au acționat

Doi tineri au jefuit o sală de jocuri de noroc din Vrancea și au reușit să fugă cu banii furați. Cum au acționat
Banii furați au fost recuperați / Sursa foto: Shutterstock - caracter ilustrativ
Publicat: 06/08/2022, 12:48
Actualizat: 06/08/2022, 12:50

Polițiștii  din cadrul Poliției Orașului Odobești, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Focșani au reținut, în cursul nopții trecute, doi tineri, în vârstă de 19 respectiv 22 de ani, față de care sunt efectuate cercetări într-un dosar de tâlhărie calificată. Cei doi sunt reținuți, fiind prinși la o săptămână după ce au jefuit o sală de jocuri de noroc, potrivit Inspectoratului de Poliție al Județului (IPJ) Vrancea.

Duminica trecută, polițiștii au fost sunați de o femeie, care le-a sesizat că, în timp ce se afla în incinta sălii de jocuri de noroc din orașul Odobești unde este angajată, o persoană mascată a deposedat-o, prin violență, de banii care se aflau în seiful unității.

În urma cercetărilor și investigațiilor, polițiștii au stabilit că bănuiți de comiterea faptei sunt doi tineri, de 19 respectiv 22 de ani, apoi au făcut trei percheziții domiciliare pe raza orașului Odobești și a comunei Slobozia Bradului.

„În baza probatoriului administrat în cauză, în sarcina tânărului de 19 ani  s-a stabilit că, la data de 31 iulie a.c., în jurul orei 03.50, având fața acoperită, ar fi pătruns în sala de jocuri și, folosind forța fizică asupra persoanei vătămate, i-ar fi sustras din seif suma de aproximativ 16.000 lei. Tânărul a părăsit ulterior în grabă sala de jocuri și ar fi fost preluat de celălalt tânăr (bănuit de complicitate la infracțiunea de tâlhărie calificată) cu un autoturism”, potrivit IPJ Vrancea.

Polițiștii spun că prejudiciul a fost recuperat integral.

Cei doi au fost reținuți pentru 24 de ore, iar ulterior Judecătoria Focșani a emis pe numele acestora mandate de arestare preventivă pentru o perioadă de 30 de zile.

Acțiunile au beneficiat de suportul Unității Teritoriale de Analiză a Informațiilor și Direcției Operațiuni Speciale, iar cercetările sunt continuate de către Poliția Orașului Odobești şi Parchetul de pe lângă Judecătoria Focșani, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de tâlhărie calificată și complicitate la tâlhărie calificată.