VIDEO | Vârstnici de la cămine de bătrâni private, șantajați și lipsiți de libertate pentru a li se fura banii. „Călăii” sunt chiar persoanele care ar fi trebuit să aibă grijă de ei 

Publicat: 16/07/2022, 13:12
Actualizat: 16/07/2022, 13:24

10 vârstnici de la cămine de bătrâni private din Capitală au fost șantajați și lipsiți de libertate pentru a li se fura banii. „Călăii” sunt chiar persoanele care ar fi trebuit să aibă grijă de ei, respectiv angajații acelor cămine de îngrijire. Trei femei și un bărbat au fost arestați.

Surse judiciare au spus pentru GÂNDUL că a fost arestat chiar administratorul S.C. CORSICA SRL, care  deține căminele de bătrâni Sf. Parascheva și Sf. Mina situate pe Calea Giulești sector 6, dar și alte trei angajate ale firmei.

Sursele precizate au mai spus că, din septembrie 2021 până în iulie 2022, bătrânii internați în aceste centre au fost obligați, cu acte de violență, să meargă în sedii ale unor bănci și să transfere bani din conturile personale în cele ale firmei care deține căminele de vârstnici. În unele cazuri, angajații au folosit și facturi false.

Folosindu-se de forța fizică, angajații au luat un telefon mobil și mai multe bunuri personale de la un bătrân din centru.

Cum au fost descoperiți

Totul a început pe 27 martie, când Secția 20 Poliție a fost sesizată de către directorul unei sucursale bancare cu privire la faptul că la sediul agenției s-a prezentat o persoană vârstnică, însoțită de alte 2 persoane, al căror comportament i-a creat suspiciuni, solicitând efectuarea unei retrageri de 65.000 de lei.

„Deplasându-se cu operativitate la fața locului, polițiștii au prins în flagrant două persoane, un bărbat și o femeie, care ar fi determinat persoana vătămată să accepte transferul sumei de 65.000 de lei din conturile personale, în conturile societății la care bănuiții erau angajați”, a transmis, sâmbătă, Poliția Capitalei.

Femeia și bărbatul au fost duși la sediul subunității de poliție pentru audieri.

„Ulterior, din datele și probele administrate în cauză, a rezultat presupunerea rezonabilă, că în perioada septembrie 2021- iulie 2022, 6 femei și un bărbat, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, în calitate de angajați la două cămine private de bătrâni, din Sectorul 6, profitând de starea de vulnerabilitate a persoanelor aflate în aceste centre, ar fi agresat 10 vârstnici, apoi i-ar fi lipsit de libertate în mod ilegal și i-ar fi santajat în vederea obținerii unor bunuri patrimoniale”, a precizat sursa citată.

Patru persoane au fost arestate

Astfel, în urmă cu două zile, pe 14 iulie, au fost făcute 7 percheziții, iar șapte persoane au fost duse la audieri. Pe parcursul perchezițiilor au fost identificate și ridicate mai multe probe și mijloace de probă.

În baza probatoriului administrat, trei femei, cu vârste cuprinse între 25 și 46 de ani, au fost reținute. De asemenea, și bărbatul de 40 de ani a fost reținut.

Ulterior, au fost prezentați instanței de judecată, dispunându-se față de aceștia măsura arestării preventive pentru o perioadă de 30 de zile.

Cercetările sunt continuate de către Secția 20 Poliție, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 6, sub aspectul săvârșirii a 17 infracțiuni de lipsire de libertate în mod ilegal, 15 infracțiuni de purtare abuzivă, 5 infracțiuni de șantaj, o tentativă la infracțiunea de înșelăciune în formă continuată, o infracțiune de tâlhărie, fals intelectual și uz de fals.

Otilia Serescu
Absolventă a Universității „Alexandru Ioan Cuza” din Iași, Facultatea de Jurnalism și Științe ale Comunicării, Otilia Serescu a debutat în mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
„Nu e bine deloc”. Starea de sănătate a Regelui Charles s-ar fi înrăutățit. Palatul Buckingham...
Ana Porgras, descalificată de la Survivor All Stars. Imaginile încă nu au fost difuzate de...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Replica ironică a unui general finlandez, după ce Rusia a amenințat că va trimite rachete...
Familia Regală a Marii Britanii, lovită de o nouă tragedie. A fost găsit mort, în...
Cum arată Adi Minune după OPERAȚIA de micșorare a stomacului. E transformat total
Craterul din Slănic Prahova s-a mărit cu 20 cm. Oamenii trăiesc cu groază, nu ştiu...
Regele Charles în stare gravă! Se pregătește înmormântarea!
Ultimele informații despre starea de sănătate a Regelui Charles. Palatul Buckingham se așteaptă la ce...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
„Este foarte bolnav”. Îngrijorările cu privire la Regele Charles sunt din ce în ce mai...
Un veteran NASA a descoperit o nouă FORȚĂ a naturii, neștiută până acum
Decizie definitivă pentru cei cu CARDURI de ENERGIE. Legea promulgată azi, 26 aprilie, de Iohannis
Burna Boy, pe scena Untold 2024. Artistul a câștigat și un premiu Grammy
Cât costă cea mai ieftină înmormântare organizată de „Regina Întunericului”. Suma este accesibilă pentru toate...
Lovitură CRUNTĂ pentru Ion Iliescu! Breaking news
Leo de la Roșiori a făcut mărturisiri emoționante despre momentele de marginalizare pe care le-a...
Cum au decis Oana Moșneagu și Vlad Gherman să petreacă petrecerea burlacilor, resprectiv petrecerea burlăcițelor
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
(P) Cum Poți Utiliza Camera de Inspecție în Viața de Zi cu Zi?