Doi tineri din Dolj, reținuți pentru trafic de persoane și proxenetism

Doi tineri din Dolj, reținuți pentru trafic de persoane și proxenetism
Doi tineri din Dolj, reținuți pentru trafic de persoane și proxenetism
Publicat: 22/04/2021, 21:32
Actualizat: 22/04/2021, 21:34

Doi tineri din Craiova, un bărbat (23 de ani) și o femeie (25 de ani), au fost reținuți de polițiști sub acuzațiile de trafic de persoane și proxenetism.

Ieri, 21 aprilie, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Craiova, sub coordonarea procurorilor D.I.I.C.O.T. – S.T. Craiova, au efectuat 3 percheziții domiciliare la persoane bănuite de trafic de persoane și proxenetism. Două persoane au fost reținute pentru 24 de ore.

„În cauză s-a reținut faptul că, în perioada iunie – noiembrie 2020, sub pretextul existenței unor datorii anterioare, prin utilizarea constantă a agresiunilor fizice și amenințărilor, inculpații au obligat mai multe persoane vătămate să practice prostituția atât în țară cât și în străinătate însușindu-și în totalitate banii câștigați în acest mod.”

Cei doi au determinat mai multe femei să practice prostituția pe teritoriul României, Irlandei și Norvegiei. Victimele ar fi fost fizic și amenințate, iar banii strânși de ele ar fi mers la persoanele bănuite. Procurorii DIICOT au efectuat trei percheziții domiciliare, în urma cărora au fost puse în executare 2 mandate de aducere.

Persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică

„Cercetările au fost efectuate în cadrul unei o echipe comune de anchetă între autoritățile judiciare din Romania și Norvegia.

În cadrul audierilor, persoanele vătămate au beneficiat consiliere psihologică, precum și de toate drepturile și măsurile de protecție prevăzute de Codul de Procedură Penală.

Facem precizarea că pe parcursul întregului proces penal, persoanele cercetate beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale prevăzute de Codul de procedură penală, precum și de prezumția de nevinovăție”, anunţă DIICOT.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase