Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Mihai Bica

Doliu în lumea teatrului. A murit actorul Mihai Bica
Publicat: 27/01/2023, 17:11
Actualizat: 27/01/2023, 17:19

Este doliu în lumea teatrului. A murit actorul Mihai Bica, fost director al Teatrului Național Radu Stanca din Sibiu.

Mihai Bica (59 de ani) a contribuit la înființarea festivalului de teatru de la Sibiu.

A fost absolvent al IATC ”IL Caragiale” București (UNATC), 1983- 1987, clasa prof. Olga Tudorache, asistenți Florian Pittiș și Florin Zamfirescu. A fost actor la Teatrul din Sibiu (1988-2000), Teatrul Național ”IL Caragiale” București, Teatrul Mic.

„Mihai Bica nu a fost orice actor. A fost elevul doamnei prof. Olga Tudorache si coleg cu Florin Pittiș și Florin Zamfirescu.La Sibiu a jucat intre 1988 si 2000. A fost directorul teatrului din Sibiu și în ultimii 20 de ani a jucat la Brașov si la București, teatru si film. A fost vocea unică a călugărului Arsenie Boca.Ar fi împlinit anul acesta…60 de ani!”, a transmis Mihai Copăceanu, psiholog.

„S-a dus un mare actor, un imens iubitor de poezie și recitator”

„Ce ianuarie crud! A început cu moartea lui Adam Puslojic și se încheie cu cea a lui Mihai Bica. Sunt fără grai! S-a dus un mare actor, un imens iubitor de poezie și recitator, un artist deplin, un Om! Ce păcat că ne-am văzut mereu pe grabă și pe sărite! Dumnezeu să-l odihnească! Păcat că nu a apucat să participe la vernisajul expoziției sale din 3 februarie de la “Cafeneaua literară” din Sibiu”, a transmis scriitorul Laurențiu-Ciprian Tudor.

Mihai Bica era cunoscut și pentru tablourile sale, iar pe 3 februarie va urma o expoziție de tablouri.

Ioana Tudorascu
Tudorașcu Ioana a urmat cursurile Facultății de Litere din cadrul Universității București (2016-2019) și a intrat în presă în anul 2019. De atunci, Ioana activează la GÂNDUL.RO, având funcția de redactor. Este pasionată de sport, citit,citeste mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase