Donald Trump va fi AMPRENTAT și fotografiat în al patrulea dosar: „Voi merge la Atlanta pentru a fi arestat!”

Donald Trump va fi AMPRENTAT și fotografiat în al patrulea dosar: „Voi merge la Atlanta pentru a fi arestat!”
Donald Trump: ”O inculpare a mea nu ar face decât să distrugă şi mai mult naţiunea noastră"
Publicat: 24/08/2023, 20:00

Fostul președinte american Donald Trump urmează să se prezinte joi la o închisoare din Atlanta, după cum a anunțat chiar el pe X, fostul Twitter. Trump este acuzat în al patrulea dosar penal că a participat la anularea pierderii alegerilor din 2020 în statul Georgia.

Donald Trump va trebui să se prezinte la închisoarea din comitatul Fulton pentru a i se lua amprentele şi pentru a fi fotografiat – o imagine care cu siguranţă va fi difuzată pe scară largă atât de susţinători, cât şi de critici, în timp ce fostul preşedinte îşi face campanie pentru a recâştiga Casa Albă la alegerile din noiembrie 2024, relatează Reuters.

Nu se ştie ora exactă la care va ajunge Trump la această instituţie, care are o reputaţie proastă, cu condiţii mizere ce au inspirat cântece rap şi au determinat o anchetă a Departamentului de Justiţie al SUA.

Trump se confruntă cu 13 capete de acuzare

Fostul preşedinte republican se confruntă în Georgia cu 13 capete de acuzare, inclusiv şantaj, în baza unei legi cunoscute sub acronimul RICO folosită de obicei pentru a viza crima organizată.

El este acuzat că a făcut presiuni asupra oficialilor statului pentru a anula rezultatul alegerilor care indica înfrângerea sa în faţa preşedintelui democrat Joe Biden la alegerile din 2020. Donald Trump, în vârstă de 77 de ani, a negat că ar fi comis vreo infracţiune şi a contraatacat spunând că este un caz motivat politic.

El a anunțat că nu va pleda – vinovat sau nevinovat – la această înfăţişare de joi în instanță după ce a depus o cauţiune de 200.000 de dolari şi a acceptat condiţiile de eliberare pe cauţiune care îi interzic să ameninţe martorii sau pe cei 18 co-inculpaţi din acest caz inclusiv prin postări pe reţelele sociale. După ce se va prezenta, joi, la închisoarea din comitatul Fulton, el va trebui să se prezinte mai târziu – probabil la începutul lunii septembrie – la tribunal pentru a spune oficial cum pledează.

Trump şi-a concediat principala avocată

Pe de altă parte, cu câteva ore înainte să se prezinte la închisoarea din Georgia, s-a aflat că Trump şi-a concediat principala avocată. Drew Findling, cea care a condus apărarea lui Trump în cazul din Georgia, va fi înlocuită de Steven Sadow, un avocat din Atlanta al cărui profil de pe site-ul web îl descrie ca fiind un „avocat specializat în cazurile de apărare a funcţionarilor de rang înalt”. Este de aşteptat ca celălalt avocat al lui Trump din Georgia, Jennifer Little, să rămână în echipa sa juridică şi să lucreze cu Sadow, scrie CNN.

„Am fost ales pentru a-l reprezenta pe preşedintele Trump în cazul din comitatul Fulton, Georgia. Preşedintele nu ar fi trebuit niciodată să fie pus sub acuzare. El este nevinovat de toate acuzaţiile care i se aduc”, a declarat Sadow într-un comunicat.

„Aşteptăm cu nerăbdare ca dosarul să fie respins sau, dacă este necesar, ca un juriu imparţial şi deschis la minte să îl găsească pe preşedinte nevinovat. Urmăririle penale menite să avanseze sau să servească ambiţiile şi carierele adversarilor politici ai preşedintelui nu îşi au locul în sistemul nostru de justiţie”, a transmis noul avocat.

Primul fost preşedinte american acuzat de infracţiuni penale

Trump a făcut apel la proteste la nivel naţional după prima sa inculpare la New York, în martie, ceea ce a provocat temeri că în Georgia ar putea avea loc tulburări violente după modelul atacului din 6 ianuarie 2021 de la Capitoliul SUA, menţionează Reuters. Susținătorii săi au ajuns deja joi la  închisoarea din comitatul Fulton, unde își manifestă susținerea.

Pe de altă parte, autorităţile nu au raportat incidente violente în faţa tribunalelor din Manhattan, Miami şi Washington unde Trump a mai fost pus sub acuzare în acest an.

Trump, primul fost preşedinte american acuzat de infracţiuni penale, se confruntă în total cu 91 de capete de acuzare separate în cele patru procese pe care le are la nivel statal şi federal.

Gilda Popa
Gilda Popa este licențiată în Drept și a urmat un master de psihologie organizațională la Facultatea de Psihologie - Universitatea București. A mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Sunt extratereștrii pe K2-18b? Telescopul James Webb a fost îndreptat spre planeta pe care au...
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
FOTO. Ioana Marcu, soția lui Ciprian Marica, apariție îndrăzneață cu bustul generos la vedere!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Localitatea care a dispărut de pe harta României. În 2002 mai avea doar 3 locuitori
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
China aplică strategia "broaştei fierte", acuză comandantul armatei americane din regiunea Indo-Pacific
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
Niciun șofer din România NU MAI SCAPĂ. S-a dat ordin la Poliția Română: Desfășurăm FORȚE...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Harriet Quimby, prima femeie care a traversat în zbor Canalul Mânecii