Două colege de liceu din Sibiu au SĂRIT de la etajul I, încercând să plece în oraș din cămin. Una are nota scăzută la purtare, cealaltă e în spital

Două colege de liceu din Sibiu au SĂRIT de la etajul I, încercând să plece în oraș din cămin. Una are nota scăzută la purtare, cealaltă e în spital
Foto - caracter ilustrativ
Publicat: 30/01/2024, 20:55
Actualizat: 30/01/2024, 21:12

Două eleve de clasa a IX-a, de la Colegiul Pedagogic din Sibiu, au SĂRIT pe geam de la etajul I, folosind cearșafuri legate. Una s-a ales cu nota scăzută la purtare, iar cealaltă a ajuns la spital și fost operată, după ce și-a rupt piciorul în timpul „evadării”, fiind încă internată.

Cele două fete au încercat să plece în oraș din căminul în care erau cazate, coborând de la etajul 1 pe pături și cearșafuri legate între ele. Adolescenta cu nota scăzută este de la Colegiul Pedagogic din Sibiu, iar colega sa – o adolescentă de 17 ani din Republica Moldova – de la Colegiul Național „Octavian Goga”. În cazul său, nu se poate lua o decizie până nu va putea participa la comisiile care-i vor discuta situația. Ambele erau cazate la internatul Liceului de Industrie Alimentară „Terezianum”.

Cele două fete au coborât de la etajul I, în noaptea de 19 spre 20 ianuarie, pe geamul internatului, cu intenția de a merge în oraș, folosind legături improvizate din pături și cearșafuri legate între ele, informează Știrile Pro TV.

Dacă eleva de la Colegiul Național Pedagogic a reușit să coboare, fără să pățească nimic, colega sa de la Colegiul Național „Octavian Goga” nu a aproximat distanța și și-a dat drumul mult prea devreme, iar în urma căzăturii s-a ales cu o fractură de femur și a fost internată la Pediatrie.

În urma acestui incident, colectivul clasei din care face parte eleva de la Pedagogic, a votat, în unanimitate, scăderea notei la purtare a fetei, iar în fiecare weekend va trebui să plece acasă, la Bacău, fiind consiliată pentru a diminua efectele expunerii mediatice.

„Consiliul clasei a votat, în unanimitate, scăderea notei la purtare cu 1 punct, cu recomandare de consiliere școlară, pentru a diminua efectele expunerii mediatice. De asemenea, s-a hotărât ca eleva să plece în fiecare sfârșit de săptămână acasă, pentru a avea parte de căldura familiei, având patru călătorii dus-întors gratuite/lună. Totodată s-a mai sugerat a fi implicată în acțiuni prin care să repare prejudicierea imaginii școlii, de exemplu, să participe la Maratonul Internațional Sibiu”, a precizat prof. Mihaela Filip, directorul Colegiului Pedagogic.

Conform legislației în vigoare, dacă în următoarele luni fata are un comportament ireproșabil, i se poate ridica sancțiunea cu scăderea notei la purtare tot de către cei care au propus-o.

Cu privire la eleva din Republica Moldova, care studiază în clasa a IX-a la Colegiul „Octavian Goga”, nu se poate vorbi, deocamdată, de nicio măsură, pentru că fata este în continuare internată în spital.

Potrivit medicului Ioana Mătăcuță, purtătorul de cuvânt al Spitalului de Pediatrie, ea a fost operată și evoluția este una favorabilă.

„Cu privire la fata din Republica Moldova a venit o rudă de-a ei, a luat toate lucrurile și a plecat singură din cămin. Nu cred să se mai întoarcă. În ceea ce privește fata de la Pedagogic, ea va rămâne, în continuare, la noi. A venit mama ei și a făcut un memoriu către Consiliul de Administrație. Pentru că fata are note foarte mari, se află la prima abatere și și-a luat angajamentul că nu va mai face alte probleme s-a luat decizia să fie lăsată să stea, în continuare, la cămin”, spune prof. Marian Solomon, directorul Liceului „Terezianum”.

Sursa FOTO: Facebook / Caracter ilustrativ

Marian Popescu
Marian Popescu este pasionat de tot ce înseamnă jurnalism, de-a lungul timpului activând în tv, radio și mai ales în presa online. După ce a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Povestea care a făcut ocolul lumii. Ce au găsit părinții în camera fiicei lor, în...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Vești proaste pentru șoferi! Riscă amenzi de cinci ori mai mari. Greșeala care le poate...
Dieta Monicăi Anghel. A slăbit enorm în ultimii ani: alimentele la care a renunțat total!...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
O cisternă cu etanol s-a răsturnat pe carosabil, în Vrancea! Șoferul a decedat
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
O NOUĂ TAXĂ obligatorie în România. Trebuie să dai banii până pe 30 APRILIE
Cine a câștigat a 11-a gală Te cunosc de undeva!. Punctele concurenților de la canapea...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Decizia luată de autoritățile japoneze, exasperate de turiștii care vin la Muntele Fuji