EARTH HOUR 2024: Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse sâmbătă seară, timp de o oră / Ciolacu: „Domeniul energiei are o importanță strategică”

EARTH HOUR 2024: Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse sâmbătă seară, timp de o oră / Ciolacu: „Domeniul energiei are o importanță strategică”
Sursa foto: Profimedia
Publicat: 23/03/2024, 11:32

Luminile în Palatul Victoria vor fi stinse sâmbătă seară, timp de o oră, între 20.30 și 21.30. Guvernul se alătură astfel campaniei globale de mediu Earth Hour (Ora Pământului).

„Domeniul energiei are o importanță strategică pentru oricare dintre statele lumii, nu doar prin prisma resurselor de care dispunem la nivel global, ci și din punct de vedere al responsabilității față de mediu și însăși viața pe planeta Pământ, care este casa noastră, a tuturor.

Preocupările actuale pentru tranziția către energia verde și reducerea dependenței de resursele rusești sunt preocupări inclusiv ale României, care rămâne ferm angajată în continuarea investițiilor în infrastructura energetică în pas cu cele mai noi soluții tehnologice, iar finanțările prin Planul Național de Redresare și Reziliență reprezintă și în acest domeniu o oportunitate.

Sunt eforturi menite să asigure eficiență în termeni economici, dar și tranziția către o economie verde și combaterea schimbărilor climatice, obiective în care România este profund angajată ca stat membru al Uniunii Europene”, a declarat premierul Marcel Ciolacu.

Gestul acesta simbolic de a stinge pentru o oră lumina pe care inclusiv Guvernul României îl face, alături de alte instituții, organizații nonguvernamentale și simpli cetățeni din întreaga lume, „îmi doresc să rămână în conștiința cât mai multor români ca un gest de responsabilitate și acțiuni concrete pe care fiecare dintre noi ar trebui să ni le asumăm pentru siguranța climatică a planetei”, a adăugat premierul Marcel Ciolacu, citat de Mediafax.

Acțiunea ”Ora Pământului”, ajunsă anul acesta la cea de-a 18-a ediție, este marcată la sfârșitul lunii martie în semn de susținere a acțiunilor colective menite să promoveze protejarea planetei.

Foto: Facebook

Ce este „Earth Hour”

Earth Hour este un eveniment global organizat anual, în care oamenii, comunitățile și organizațiile sunt încurajate să stingă luminile timp de o oră, ca o manifestare simbolică a angajamentului lor față de combaterea schimbărilor climatice și protejarea mediului înconjurător.

Acest eveniment a fost inițiat de organizația de conservare a mediului World Wide Fund for Nature (WWF) și a avut loc pentru prima dată în Sydney, Australia, în 2007. De atunci, Earth Hour a devenit un eveniment global, implicând milioane de oameni din întreaga lume.

Scopul principal al Earth Hour este de a sensibiliza opinia publică cu privire la impactul schimbărilor climatice asupra planetei și de a încuraja luarea de măsuri concrete pentru reducerea emisiilor de carbon și protejarea mediului. Prin stingerea luminilor pentru o oră, participanții transmit un mesaj puternic că sunt preocupați de viitorul planetei și sunt dispuși să acționeze pentru a-l proteja.

În timpul Earth Hour, mulți oameni și organizații organizează și alte evenimente conexe, cum ar fi concerte acustice, evenimente de conștientizare a mediului sau discuții publice despre soluțiile pentru schimbările climatice.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
O celebră influenceriţă pe TikTok a fost asasinată în fața casei sale. Atacatorul s-a prefăcut...
Tradiții și obiceiuri la români. Ce nu ai voie să faci în Duminica de Florii...
FOTO. Ce frumoasă e iubita celebrului fotbalist! Poze hot cu manechinul
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
O fetiță le-a spus părinților că are un monstru în cameră, dar ei nu au...
Am făcut calculul complet! Ce pensie va primi un român, dacă a muncit exact 25...
S-a transformat total după ce a fost diagnosticat cu cancer. Fostul prezentator i-a ȘOCAT pe...
Cine sunt românii care trebuie să plătească "taxa pe lux" pentru locuinţele şi maşinile pe care...
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
S-a aflat! Vor întârzia sau nu pensiile în luna mai 2024? Daniel Baciu a făcut...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
Răsturnare de situaţie din piaţa muncii. Exodul a luat sfârşit: Procentul românilor care caută activ...
RUINELE unui ORAȘ imens, găsite pe planeta Marte? Cercetătorii, ULUIȚI!
Regula din CODUL RUTIER care te poate lăsa FĂRĂ PERMIS. Foarte puțini șoferi o cunosc...
Este cea mai bizară insulă din lume. Puțini oameni au curaj să se apropie de...
Ce mai face și cum arată acum fosta ispită masculină de la Insula Iubirii, Sorin....
A început livrarea pensiilor pe luna mai. Data exactă când intră banii pe card. Poșta...
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
De ce Lora nu a devenit mamă până la 41 de ani: "Eu mă simt...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Cum au trecut razele cosmice prin atmosfera Pământului acum 41.000 de ani?