Elena Udrea a atacat decizia de extrădare luată de judecătorii din Bulgaria

Elena Udrea a atacat decizia de extrădare luată de judecătorii din Bulgaria
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 26/04/2022, 17:18

Fostul ministru al Turismului, Elena Udrea, a contestat decizia magistraților bulgari care au aprobat extrădarea acesteia în România.

Ea a avut termen cinci zile de la pronunțarea hotărârii pentru a face apel și a făcut acest lucru marți, în ultima zi pe care o avea la dispoziție, informează Observatornews.

Decizia finală va fi luată, astfel, de către Curtea de Apel de la Sofia, cel mai probabil săptămâna aceasta.

Acum magistraţii de la Curtea de Apel din Sofia trebuie să stabilească un termen final de judecată, iar dacă decizia din primă instanţă va fi menţinută, Elena Udrea ar putea ajunge în România după 1 mai, pentru că tot acest proces ar putea să dureze undeva la două săptămâni.

Elena Udrea, condamnată definitiv în dosarul „Gala Bute”

Reamintim că fostul ministru al turismului, Elena Udrea a fost condamnată definitiv pe 7 aprilie de Înalta Curte de Casație și Justiție la şase ani de închisoare în dosarul „Gala Bute”, pentru acuzaţiile de luare de mită şi abuz în serviciu.

În aceeași zi, înainte de pronunțare, Elena Udrea a fugit din România, dar a fost prinsă seara, în Bulgaria. Ea fusese dată în urmărire generală de Poliția Română, după ce polițiștii nu au găsit-o acasă pentru a pune în executare mandatul de executare a pedepsei.

Elena Udrea spune că este arestată ilegal în Bulgaria, fiind încălcate atât Constituția României, cât și a Decizia Curții de Justiție a UE. În același context, ea afirmă că fiica ei „trece prin drama de a fi lăsată fără mama pentru a doua oară”.

Adrian Alexandrov a vizitat-o pe Elena Udrea în penitenciarul din Bulgaria și a transmis, pe Facebook, mesajul fostului ministru al Turismului.

„Vă mulțumesc tuturor celor care ați înțeles că sunt arestată ilegal, cu încălcarea Constituției României și a Deciziei CJUE, deopotrivă! Vă mulțumesc tuturor celor care mă susțineți direct sau indirect, prin opiniile pe care le exprimați în mod public. Este nu doar cauza mea, ci și cauza apărării Constituției”, a transmis ea.