GALERIE FOTO Elena Udrea a fost adusă la tribunal, în Bulgaria. Autoritățile decid dacă ea poate fi extrădată în România

GALERIE FOTO Elena Udrea a fost adusă la tribunal, în Bulgaria. Autoritățile decid dacă ea poate fi extrădată în România
Sursa: MEDIAFAX FOTO
Publicat: 12/04/2022, 21:43
Actualizat: 13/04/2022, 14:33

UPDATE Elena Udrea a fost adusă la Tribunal. Ședința de judecată începe în scurt timp.  Vom reveni cu amănunte!

Elena Udrea va fi audiată în cursul zilei de miercuri de către trei judecători din Bulgaria, în cadrul procesului de extrădare a acesteia.

Procesul vine la o săptămână după ce Udrea a fugit din România, fiind prinsă la granița dintre Bulgaria și Grecia, în aceeași zi în care a fost condamnată definitiv la șase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”, reamintește Antena 3.

Elena Udrea urmează să fie audiată miercuri, dar eventuala decizie pe care o vor lua magistrații bulgari nu va fi definitivă, putând fi contestată la o instanță superioară.

Astfel, fostul ministru va sta în arest preventiv cel puțin până joi, când va fi judecată contestația pe care a făcut-o la măsura arestului preventiv.

Udrea a solicitat, prin intermediul avocatului acesteia, revocarea sentinței și emiterea unei alte măsuri preventive, mai blânde, cum ar fi arestul la domiciliu.

Pentru a demonstra că nu intenționează să fugă din Bulgaria, Elena Udrea și-a închiriat o locuință în țara vecină pentru următorii șapte ani. Cu toate acestea, judecătorul care a decis ca Udrea să fie plasată în arest preventiv nu a fost convins de gestul fostului ministru.

Dacă va fi adusă în România, Elena Udrea își va ispăși pedeapsa de 6 ani de închisoare din Dosarul „Gala Bute” la Penitenciarul de Femei Târgușor Nou, notează sursa citată.

Elena Udrea a fost condamnată în dosarul „Gala Bute”

Elena Udrea a fost condamnată, joi, de un complet de cinci judecători al Înaltei Curți de Casație și Justiție, la șase ani de închisoare cu executare în dosarul „Gala Bute”. Decizia este definitivă și nu mai poate fi contestată.

Conform încheierii de ședință, completul a respins ca nefondate contestațiile în anulare formulate de Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație şi Justiție – Direcția Națională Anticorupție şi Elena Udrea și ceilalți condamnaţii în dosar, Liberiu Tudor Breazu, Gheorghe Nastasia şi Rudel Obreja împotriva deciziei penale nr. 93 din 5 iunie 2018, pronunţată de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie în complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.