Elena Udrea, la un pas de eliberare? Ce informații de ultimă oră are avocatul fostului ministru

Elena Udrea, la un pas de eliberare? Ce informații de ultimă oră are avocatul fostului ministru
Sursa FOTO: cancan.ro
Publicat: 12/09/2022, 14:06
Actualizat: 12/09/2022, 17:31

Elena Udrea (48 de ani) este tot mai aproape de eliberarea din închisoare. Încarcerată în prezent la Penitenciarul Târgșor, ea s-ar putea întoarce în libertate cât de curând.

Luni, 12 septembrie, un complet format din cinci judecători de la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ÎCCJ) va reanaliza apelul depus de avocaţii Elenei Udrea în cazul deciziei definitive din primăvara acestui an.

Cale extraordinară de atac pentru Elena Udrea

La 7 aprilie, un alt complet de cinci judecători de la ÎCCJ a respins contestația în anulare a fostului ministru al Turismului împotriva deciziei definitive luate în dosarul Gala Bute.

Această cale extraordinară de atac fusese introdusă în încercarea de a contracara efectele deciziei definitive luate de magistraţi în dosarul Gala Bute. O hotărâre a judecătorilor ar putea viza şi suspendarea efectelor deciziei definitive de condamnare din dosar, respectiv eliberarea din penitenciar a persoanelor condamnate definitiv la pedepse cu executare, pe listă fiind Elena Udrea sau Rudel Obreja.

În altă ordine de idei, Elena Udrea a solicitat o permisie de o zi pentru a putea părăsi penitenciarul de la Târgșor. Silvia Uscov, avocatul care o apără pe Elena Udrea, susține că depus cerere pentru aprobarea unei prime permisii de 24 de ore.

„Pentru copii, nu este plăcut şi nici de dorit să vină în vizită la penitenciar. Este prima oară când cere permisie şi este motivată de menţinerea relaţiei cu familia. Doreşte să petreacă o zi liniştită alături de fetiţa sa. Mi se pare total deplasat din partea autorităţilor, Ministerul Justiţiei trebuie să se sesizeze şi să ia măsuri cu privire la clienta mea” – avocat Silvia Uscov

În data de 20 septembrie este ziua de naștere a fiicei Elenei Udrea, iar fostul ministru vrea să fie alături de ea la acel moment, a explicat Silvia Uscov.

Avocat Silvia Uscov: „Suntem în fața unei rulete rusești pe situația prescripției”

Cu câteva săptămâni în urmă, Silvia Uscov povestea care mai este stadiul procesului Elenei Udrea.

„Suntem în fața unei rulete rusești pe situația prescripției și nu numai. Nu cred că putem să discutăm despre o prezivibilitate a soluțiilor, strict pe procedură, în prezent, în România. Cu atât mai puțin pe partea aceasta de prescripție. Nu am formulat vreo astfel de cerere până în prezent, ne axăm mai degrabă pe eliberarea ei. Sperăm că totuși justiția din România, până să ajungem la forurile internaționale, va analiza cazul dumneaei și va constata că în dosarul Gala Bute, unde a fost condamnată, avem un președinte de complet care a fost numit indirect de către președintele României în acel complet și de aceea nu a avut parte de un proces echitabil”, a declarat avocata.

Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase