Elevii de la o școală din Brașov, AGRESAȚI sexual de colegii mai mari. Reacția halucinantă a inspectoratului Școlar: „Lucrurile au degenerat puțin”

Publicat: 24/05/2024, 17:20
Actualizat: 24/05/2024, 18:18

Caz grav la o școală din județul Brașov, unde copiii din  clasa a cincea au fost agresați sexual de colegii lor mai mari, din clasa a opta. Părinții victimelor au oferit detalii cutremurătoare despre abuz, susținând agresorii i-ar fi ademenit pe cei mici sub pretextul unui joc. Inspectoratul Școlar e de părere că „lucrurile au degenerat puțin”, în timp ce Poliția a deschis o anchetă. 

Mai mulții părinți ai elevilor din clasa a cincea, de la o școală din Brașov, acuză faptul că aceștia au fost agresați sexual de colegii mai mari, din clasa a opta, din cadrul aceleiași instituții de învățământ. Poliția a demarat o anchetă la școala din Brașov.

Părinții victimelor au detaliat modul cumplit în care se petreceau abuzurile, explicând cum copiii lor erau ademeniți de elevii de a opta, într-o altă clasă, sub pretextul unui „joc”, unde apoi erau descălcați, ca apoi să fie agresați sexual, utilizând diferite obiecte.

„Îi lua, îi descălța, îi puneau papucii pe geam, îi trăgeau pantalonii jos și apoi încercau cu creioanele cu rigla și cu degetele”, spune unul dintre părinții copiilor agresați sexual.

Direcția Generală de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASPC) a demarat o anchetă, atrăgând atenția asupra traumelor profunde pe care le pe care le pot suferi copii ce sunt victimele abuzului sexual.

„În general, traumatismele sexuale lasă urme pe viitor, în perioada adolescenței a vieții și de aceea încercăm să luăm toate măsurile posibile și să-i sprijinim să treacă peste acest eveniment.” a declarat un reprezenta al DGASPC

Polițiștii au deschis și un dosar penal pentru agresiune sexuală asupra minorilor.

„S-a făcut o anchetă pe această temă. Până la urmă, concluzia a fost că pornind de la o joacă lucrurile au degenerat puțin, dar nu atât de mult încât să aibă repercusiuni asupra copiilor mici.”, e de părere Inspectoratul.

În acest caz a fost sesizat și Inspectoratul Școlar Brașov, care în ciuda gravității faptelor, consideră că situația doar „degenerat puțin”, potrivit declarațiilor unui reprezentant.

Conducerea școlii a sesizat Inspectoratul Școlar, dar și Poliția, în cadrul unei comisii profesorale s-a făcut o anchetă, iar măsurile disciplinare față de cei patru agresori, elevi în clasa a opta, au fost exmatriculare pentru trei zile și retragerea burselor școlare.

Revoltător este, că în urma unei anchete interne, s-a aflat că elevii din aceeași clasă cu agresorii știau despre abuzul sexual asupra elevilor din clasa a cincea, dar nu niciodată au alertat cadrele didactice în acest sens.

„Toți din clasă știau de lucrurile respective și n-a venit nimeni să spună. Consider că toți sunt vinovați, chiar dacă în aceeași măsură, dar sunt părtași.” a declarat directoarea instituției de învățământ”

În ciuda gravității extreme a celor întâmplate printre elevii din clasa respectivă de a opta, de la școala din Brașov, atât în privința agresorilor, cât și a ignorării abuzurilor de către ceilalți colegi, părinții acestora spun că adolescenții sunt foarte „afectați” din cauză că nu se va mai organiza banchetul de sfârșit de an.

CITEȘTE ȘI:

Monica Anisie, despre scandalul cumplit de la Școala Gimnazială „Nicolae Titulescu”: ”Mi-e greu să înțeleg atitudinea pasivă și lipsa de reacție”

Informații EXPLOZIVE din dosarul elevului care ar fi fost violat în toaleta Școlii „Titulescu” / Ce s-a întâmplat de la prima sesizare până acum

Directoarea Școlii „Nicolae Titulescu” din București, unde un elev ar fi fost violat de două ori, și-a dat DEMISIA

Ruxandra Radulescu
Absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării, și-a început cariera în funcția de redactor la MEDIAFAX și Antena 3. A evoluat mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
Femeia care apără cerul României. Interviu cu tânăra care se asigură că rachetele rușilor nu...
Aparatul electrocasnic care te „rupe” la bani fără să-ți dai seama. Consumă într-un minut cât...
FOTO. Cea mai controversată jucătoare WTA din România face ravagii la început de vară! Imagini...
Unde au fugit azi noapte Irinel Columbeanu și Irinuca, direct de la aeroport. Avem imagini...
Un nou război catastrofal ar putea să cuprindă Orientul Mijlociu. Israelul și Libanul, în tensiune...
EXCLUSIV | Faimosul atacant al ”Generației de Aur” a fost condamnat la închisoare!
Meteorologii AccuWeather îi avertizează pe bucureșteni: Pericol uriaș de radiații în Capitală începând cu această...
Petru, românul ucis în Congo de rebelii M23, era la ultima misiune și urma să...
Viorel a murit înainte de a-și strânge familia în brațe! Se întorsese în țară și...
Irinel Columbeanu și fiica sa au plecat în vacanță! Irinuca va petrece o săptămână întreagă...
Au încins atmosfera la malul mării. Canicula le-a făcut pe vedete să renunţe la haine
La câți KM schimbi uleiul la cutia automată? Cât costă și care e cel mai...
O bacterie rară care poate provoca moartea în 48 de ore se răspândeşte în Japonia
Ce a găsit NASA pe exteriorul STAȚIEI SPAȚIALE INTERNAȚIONALE? Sunt VII!
Obligatoriu pentru cei care stau la CURTE. Este cea mai bună soluție pe care o...
Se împlinesc 80 de ani de la operațiunea „Neptun”. BNR scoate o monedă specială
Ce a putut să facă un mire chiar în fața invitaților. A oprit nunta și...
Fotografia sfâșietoare de la priveghiul Ancăi Molnar. Fiul de 14 ani, îndurerat lângă sicriu
Ștefania și Cosmin în camera roșie! Care este situația din momentul de față dintre cei...
Saveta Bogdan, adevărul despre cererea în căsătorie făcută de Gheorghe Turda. Care este, de fapt,...
BANCUL ZILEI. Ștrulă: - Măi Bulă, familia ta din câte persoane e compusă?
Astronauții de pe Marte ar putea avea nevoie de dializă renală la întoarcerea pe Pământ
×