Directoarea Școlii „Nicolae Titulescu” din București, unde un elev ar fi fost violat de două ori, și-a dat DEMISIA

Directoarea Școlii „Nicolae Titulescu” din București, unde un elev ar fi fost violat de două ori, și-a dat DEMISIA
Directoarea Școlii „Nicolae Titulescu”din București, Iudita Popteanu, urmează să fie demisă
Publicat: 05/03/2024, 16:20
Actualizat: 05/03/2024, 19:20

Iudita Popteanu, directoarea școlii unde un elev ar fi fost violat de două ori va fi demisă marți, au afirmat surse guvernamentale pentru GÂNDUL.

UPDATE: Directoarea Şcolii „Nicolae Titulescu” din Capitală a demisionat

Directoarea Şcolii ”Nicolae Titulescu” din Capitală a demisionat în urma acuzaţiilor conform cărora un elev a fost violat, în incinta unităţii de învăţământ.

„Conform informaţiilor primite de la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, în cursul zilei de astăzi, directoarea unităţii de învăţământ şi-a înaintat demisia. Documentul este înregistrat la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti”, au transmis, la solicitarea News.ro, oficialii Ministerului Educaţiei.

Reprezentanţii Inspectoratului Şcolar nu au putut fi contactaţi pentru a preciza dacă directoarea Iudita Popteanu justifică în vreun fel demisia.

Ea şi-a înaintat demisia din funcţie la scurt timp după ce GÂNDUL și alte publicații din presa centrală au scris că directoarea va fi demisă.

ȘTIRE INIȚIALĂ

Potrivit surselor citate, ministrul Educației, Ligia Deca, i-a prezentat toată situația premierului Marcel Ciolacu.

Directoarea Școlii „Nicolae Titulescu” din București urmează să fie demisă din funcție în cursul zilei de marți.

Directoarea Școlii „Nicolae Titulescu”din București, Iudita Popteanu
Directoarea Școlii „Nicolae Titulescu”din București, Iudita Popteanu

Elevul a fost audiat marți

Elevul de la Școala „Nicolae Titulescu” din București care ar fi fost violat de colegi a fost audiat de procurori, în condiții speciale. Anchetatorii au ridicat imagini de pe camerele de supraveghere din unitatea de învățământ și urmează să le analizeze. Ministrul Educației, Ligia Deca, a declarat, marți, că a aflat din presă despre subiect.

În același dosar au fost audiați și părinții copilului care ar fi fost agresat sexual de două ori de către colegi.

După ce vor analiza imaginile de pe camerele de supraveghere, procurorii ar putea continua audierile. Totodată, anchetatorii așteaptă și concluziile medicilor legiști, conform Digi 24.

Părinții, revoltați de atitudinea conducerii școlii: „Cu cine să fac anchetă? Era vacanță”

Mama elevului, care are acum zece ani, povestește că fiul său a fost abuzat la începutul lunii decembrie în toaleta școlii de un elev din clasa a VIII-a. Ar fi al doilea viol în ultimii doi ani. Băiatul – cu tulburări de vorbire și atenție – a spus la audieri că nu i-a văzut fața agresorului, dar le-a indicat clasa din care a ieșit.

În urma discuțiilor purtate ieri de conducerea școlii și părinții copilului abuzat, aceștia din urmă spun că sunt revoltați de atitudinea directoarei, care a afirmat că nu a putut face „anchetă pentru că era vacanță”.

Convorbire dintre mama elevului agresat și directoarea școli a fost înregistrată cu camera ascunsă, conform Știrile Pro Tv.

„- Trebuia să faceți anchetă internă!

– Cu cine să mai fac, că era vacanță! Am luat legătura cu doamna învățătoare. Ea a zis că o să rezolvați problema.

– Dar dumneavoastră trebuia să sesizați la minister!

– Eu???”.

Conform mamei, agresorul ar fi încă în școală. Este și motivul pentru care alți părinți au protestat în fața instituției. După multe insistențe, directoarea Școlii „Nicolae Titulescu” a ieșit cu greu la declarații.

Ligia Deca: „Am aflat din presă”

Ministrul Educației, Ligia Deca, a afirmat, marți, că a trimis Corpul de Control al Ministerului Educației atât la Şcoala Gimnazială „Nicolae Titulescu” din Bucureşti, cât şi la Inspectoratul Şcolar al Municipiului Bucureşti, după ce a aflat despre acest caz din presă.

„Ministerul Educației nu a fost notificat de școală sau de Inspectorat, am aflat din presă despre acest subiect”, a spus Ligia Deca.

Ea a mai fost întrebată cine minte în acest caz, Inspectoratul Şcolar care susţine că a primit o sesizare abia luni dimineaţă sau directoarea unităţii de învăţământ care a afirmat că inspectoratul a fost notificat când a avut loc primul caz de abuz.

„Acest lucru va fi cercetat de Corpul de Control al Ministerului Educaţiei. Vrem să vedem nu numai ce s-a întâmplat în şcoală, dar şi ce s-a întâmplat din punctul de vedere al comunicării şcolii cu alte entităţi care trebuie să fie responsabile, fie că este vorba despre şcoală, fie că este vorba despre Poliţie, fie că este vorba de DGASPC sau alte entităţi”, a mai afirmat Ligia Deca.

Deca a precizat că orice sesizare privind un caz de violenţă în şcoală trebuie tratat foarte serios.

„Orice sesizare, că vine din partea unui elev, din partea unui părinte, privind un caz de violenţă în şcoală trebuie tratat foarte serios. Indiferent dacă el se confirmă sau nu, trebuie parcurse toate etapele din procedura pentru prevenirea violenţei în şcoală, procedură care era în vigoare în luna decembrie. (…) Avem o procedură care vizează toate obligaţiile conducerii şcolii. De asemenea, avem Corpul de Control al Ministerului să vedem dacă a fost respectată procedura de către toate părţile implicate. Dacă constatăm că a fost încălcată procedura, cei responsabili vor respecta toate rigorile legii. Trebuie să avem zero toleranţă pentru abateri pentru că siguranţa copiilor în şcoală este primordială”, a mai declarat ministrul Educaţiei.

Primul dosar s-a clasat

Un băiat, elev la Școala Nicolae Titulescu din București, a fost violat de două ori de colegii săi chiar în baia școlii din centrul Capitalei. Părinții revoltați s-au adunat luni dimineață în curtea școlii. (GÂNDUL a relatat despre acest subiect aici…)

Conform unor surse judiciare consultate de Digi24, primul caz de viol a avut loc în 2022, în toaleta școlii, iar atunci a fost deschis și un dosar penal.

Copilul a fost dus la INML, iar o plângere a fost depusă la secția 4 de Poliție. Dosarul s-a clasat atunci deoarece elevul acuzat de viol ar fi fost mult prea mic pentru a fi tras la răspundere, el având 11 ani.

Un al doilea dosar penal a fost deschis în decembrie 2023, după ce aceeași victimă a fost violată, dar de alt elev, potrivit acelorași surse.

Carla Adamescu
Carla Adamescu este un jurnalist cu experiență în domeniul social. A lucrat în presa locală și, ulterior, la publicații din Capitală. S-a mai mult
Urmărește Gândul.ro pe Google News și Google Showcase
6 sfaturi pentru o viață cât mai lungă de la un bărbat de 110 ani....
Tatuajul ireal care a produs controverse în mediul online. Bărbatul de 60 de ani nu...
FOTO. Cât de bine arată cea mai frumoasă hocheistă din lume!
Simona Halep revine în Spania! Sportiva din România va evolua la Madrid Open
Cea mai „nebună” ofertă vine de la Lidl! Ce o să găsiți în supermarketuri de...
I-a ÎNNEBUNIT pe toți bărbații! Imagini de vis cu vedeta! Are trup de zeiță la...
De ce este bine să mănânci pește de Florii. Conform tradiţiei, îţi poate aduce un...
VIDEO. Viteza l-a ucis pe Florin de ziua numelui său. Drama tulburătoare a tânărului de...
Sâmbătă a început distribuirea pensiilor pentru luna mai. Anunțul a fost dat de directorul Poștei...
Wow sau Bau? Cât de mult le-au schimbat operaţiile estetice pe vedetele din România
China ne bate și la diesel! A creat un motor REVOLUȚIONAR
S-a realizat al doilea transplant de rinichi de porc către un pacient uman
Omul care a spus ADEVĂRUL despre Zona 51 și Farfuriile Zburătoare
ORDINUL s-a dat deja de la primărie. Se întâmplă în FIECARE NOAPTE, începând cu ora...
Femeile din aceste zodii vor fi marcate de succes în viața profesională. La ce vor...
Vestea tristă a momentului pentru Prințul Paul de România. Momente grele pentru descendentul familiei regale
Momente pline de emoție în familia Sterp. Getuța a făcut mărturisiri înduioșătoare despre regretata ei...
Secretul Laurei Cosoi în timpul sarcinii! Cum reușește să se mențină într-o formă de zile...
BANCUL ZILEI. Un dinamovist merge împreună cu câinele său într-un bar: - Dom’le, incredibil ce...
Un drog „neobișnuit de puternic” a omorât un om și a băgat alți opt în...