Elevii și pensionarii din Alba Iulia nu mai pot călători gratuit! Anunțul făcut de firma de transport public din municipiu

Redactor:
Răzvan Scarlat
Elevii și pensionarii din Alba Iulia nu mai pot călători gratuit! Anunțul făcut de firma de transport public din municipiu
Elevii și pensionarii din Alba Iulia nu mai pot călători gratuit! Anunțul făcut de firma de transport public din municipiu

STP Alba, societatea care asigură transportul public în Alba Iulia, a anunțat că elevii și pensionarii nu mai pot călători gratuit. De vină ar fi Primăria, care ar fi refuzat să mai plătească facturile. În replică, edilul municipiului susține că “nu se dorește transparență”.

În acest moment, datoriile Primăriei Alba Iulia către STP Alba s-ar ridica la aproximativ trei milioane de lei, potrivit reprezentanților societății de transport. În aceste condiții, elevii și pensionarii vor trebui, la rândul lor, să achite prețul întreg al biletului, 2.5 lei.

Refuzul primăriei la plata facturilor emise pentru serviciile prestate în acest an a dus la situații limită în desfășurarea activității, pornind de la imposibilitatea întreținerii eficiente și fără compromisuri a flotei de autobuze, până la incapacitatea plății salariilor pentru cei 200 de angajați.

Pentru a putea menține activitatea de transport public, serviciu absolut esențial pentru Alba Iulia și celelalte localități membre ale AIDA TL, STP va încasa de la albaiulieni prețul întreg pentru un bilet care permite călătoria timp de o oră, chiar și de la cei care beneficiază de reduceri și gratuitate la transport”, a transmis STP Alba, potrivit g4media.ro.

 

Elevii și pensionarii din Alba Iulia nu mai pot călători gratuit. Reacția STP Alba

În urma unei licitații, STP Alba a câștigat un nou contract de transport public, care include pe lângă Alba Iulia, alte șapte comune din județ. Însă noua administrație, nu ia în calcul parafarea înțelegerii și a solicitat la Tribunal anularea hotărârii, pe motiv că primarul Gabriel Pleșa nu făcea parte din asociație când STP a câștigat contractul.

Firma noastră, cu tot ce înseamnă costuri cu salarii, întreținerea mijloacelor de transport, combustibili etc. nu poate să-și mai acopere cheltuielile pentru acest segment al gratuităților. Asta, atenție, în condițiile în care Gabriel Pleșa, în calitate de primar, nu onorează la plată facturile restante pe care municipalitatea le are față de societatea noastră.

STP își exprimă, în mod răspicat, regretul pentru această situație. Lucrurile ar putea reveni la normal sau, dimpotrivă, se poate ajunge la blocarea transportului local, în funcție de ce decizii va adopta conducerea primăriei. Considerăm că suntem îndreptățiți să solicităm respectarea legilor în vigoare, respectiv asumarea în cadrul Consiliului Local, cât mai repede, a contribuției la AIDA TL, chiar și parțială, pentru anul 2021, dar și plata facturilor către STP garantată de încadrarea în limita de 1/12 din bugetul anului anterior, până la votarea bugetului”, a declarat directorul STP Alba, Stelian Nicola.

Gabriela Pleșa, primar Alba Iulia: “Deranjez pentru că vreau transparenţă totală în cheltuirea milioanelor de euro”

Între timp, STP Alba a depus o plângere contra lui Gabriel Pleșa, pentru refuzul de a parafa contractul pe care l-a câștigat în urma licitației.

Motivul pentru care s-a ajuns aici e halucinant: deranjez pentru că vreau transparenţă totală în cheltuirea milioanelor de euro pentru susţinerea transportului local din Alba Iulia. Astfel, împreună cu colegii din primărie, am început să evaluăm serios impactul bugetar pe care îl va avea noul contract de delegare a serviciului de transport public local”, a fost replica lui Gabriel Pleşa, primarul municipiului Alba Iulia.

Cristi Borcea, anunţul momentului. Nu e glumă: ”Valentina vrea asta!” Lovitură de teatru în familia...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
FOTO. Transformarea uneia dintre cele mai frumoase actrițe ale României! Cum a ajuns să arate...
Secret MURDAR! De ce se plimbă, de fapt, stewardesele pe culoar, în avion? Nici prin...
Câștig fabulos al unui parior român! A mizat nebunește că dă gol Panțîru pentru FCSB!...
S-a aflat acum! Are sau nu Ivermectina beneficii în tratarea pacienților cu Covid?
Masoneria din România are un nou Mare Maestru
BANCUL ZILEI – Un tip urât are parte de o partidă grozavă de sex
Ce au vorbit Harry şi William la înmormântarea Prinţului Philip. Dialogul dintre cei doi, descifrat...
Caz nemaiîntâlnit în Botoșani! Ce au găsit chirurgii în abdomenul acestei femei obeze
Detalii NEȘTIUTE din viața Zoiei Ceaușescu ies ACUM la iveală. Totul despre întâlnirile amoroase SUPRAVEGHEATE...
Încă doi concurenți vor fi ELIMINAȚI de la Survivor. Prezentatorul Dan Pavel nu vrea să-i...
Avertisment pe WhatsApp: pericolul major care vizează acum milioane de utilizatori
Dacă vizitezi acest trib, bărbatul pleacă din casă, iar soţia lui vine la tine. Ce...
Este din nou DOLIU în muzica populară din România: A murit RĂPUS DE CORONAVIRUS
One day check-up: analizele importante pentru evaluarea stării de sănătate a bărbaţilor
Concedieri MASIVE. Tarom se pregăteşte să dea afară jumătate dintre angajaţi. 700 de oameni sunt...
Cine este românca ce conduce una dintre afacerile lui Bill Gates în România şi alte...
Inchide